2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország
Sport

Phjongcshang, téli olimpia

Alpesi sí
Alpesi sí

Magyarország viszont öt alpesi sízőt delegál a téli olimpiára, ami nem csekélység.

Biatlon
Biatlon

A havas tájak katonai járőrözéséből kinőtt biatlonban a sífutást megszakítva kell pillanatok alatt készen állni a lövészetre, miközben a puska sem leng ki 30 centiket.

Bob
Bob

A bobot az unalmas svájciak találták ki, de a béna jamaicaiak miatt ismeri mindenki. 153 km/h a sebességrekord, de nem veszélyes a sportág.

Curling
Curling

Az 1924-es olimpián már söpörtek, aztán elsöpörték a sportágat, hogy 1998-ban elsöprő lendülettel térjen vissza a műsorba. De ki találta ki ezt az egészet?

Északi összetett
Északi összetett

V. Olaf is imádta az északi összetettet, a norvégok kötelességszerűen a legmenőbbek benne. A síugrás és sífutás kombóját tartják a legkeményebb északi síszámnak.

Gyorskorcsolya
Gyorskorcsolya

Ősi finn kurázsi, holland köszörűsök, lefejezett királyok és korcsolyázó mandzsu akciócsoport. Szép sztori a korcsolyáé.

Magyar sportolók

Jégkorong
Jégkorong

Hogy jutottunk el a jéggé fagyott bölényszartól a század legkeményebb csapatsportjáig? Időszerű, hogy a hamarosan kezdődő téli olimpia előtt erről, no meg az esélyekről is beszéljünk.

Műkorcsolya
Műkorcsolya

Mitől mű a korcsolya? Ilyen izgalmas kérdésekre adunk választ. Ha erős idegzetű, a legsúlyosabb baleseteket is megnézheti. Felelevenítjük, miért verték szét vascsővel az amerikai esélyes térdét.

Magyar sportolók

Sífutás
Sífutás

Az új technikát kitaláló Siitonen viszont nem lett olimpiai bajnok, viszont még most is használják a róla elnevezett lépést.

Síugrás
Síugrás

Bemutatjuk a téli olimpia objektíve legkirályabb sportágát, a síugrást. A sportágnak is van Peléje, aki a Jordanje is egyben, aki amúgy most a finnek Kozsója. Az is kiderül, miért Dél-Korea a világ legorbánviktorabb országa.

Snowboard
Snowboard

Hiába az egyik leglátványosabb sport a téli olimpián, a snowboardosok kicsit mindig is kilógtak a többi versenyző közül.

Szabadstílusú sí
Szabadstílusú sí

A síakrobatika látványsportot csinált egy élvezhető, de nézhetetlen sportágból. Szép mentés, bár a biatlonos lövöldözés vagy a sztratoszféraugrás még mindig menőbbek.

Magyar sportolók

Szánkó
Szánkó

Más volt, jobb volt, amikor ródliztunk napestig. Mert volt hó. Most meg a jégen megy egy vasdarab, és 3G-vel préselődik a kanyarokban. Páros? Csapatverseny? Ez már tényleg túlzás.

Szkeleton
Szkeleton

Mi lesz, ha részeg angol turisták csöndes svájci utcákon randalíroznak? Egy új sportág az olimpián. Minden, amit a szkeletonról tudni kell.