új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert elmaradt a döntőbe jutáshoz szükséges szinttől hétfőn a tokiói olimpián. Az országos csúcstartó (83,42 m) magyar versenyző legjobbja a selejtezőben 77,76 méter volt, amivel csoportjában a 12. helyen végzett. Ez még éppen továbbjutást ér, de a magyar idő szerint 3.35 órakor kezdődő második csoportból, ha egy gerelyhajító is nagyobbat dob nála, kiesik.

  • Krizsán Xénia a női hétpróba 100 méteres gátfutásában 13.58-as eredménnyel a nyolcadik helyen ért célba.

  • Ahogy arról beszámoltunk, Olasz Anna az olimpiai pontszerző negyedik helyen végzett nyílt vízi úszásban. A 27 éves úszót többek között a verekedésről és a körülményekről is kérdeztük a vegyes zónában.

    „Nagyon meleg volt, másfél liter víznél tartok, mióta kijöttem a vízből, amiből egyébként ittam is. Lehet, hogy kicsit hosszú lesz a repülőút hazafelé, mert nem olyan tiszta a víz. Nem volt egyszerű tempót úszni, ritmust váltani, a verekedést is sokkal jobban megérezte az ember, de erre készültünk. Az utolsó körben nagyon szomjas voltam, reméltem, hogy kijövünk frissíteni, nem akartam a vízből inni. De nem jöttünk ki, az edzőm mutatta, hogy nyolcadik vagyok, aminek nagyon örültem. Főleg, hogy láttam, mögöttünk a többiek eléggé leszakadtak. Azt tűztem ki célul, hogy az első nyolcban végezzek, úgyhogy picit megnyugodtam.

    LÁTTAM A LÁNYOKON ELŐTTEM, HOGY MÁR NEM OLYAN ŐSZINTE A MOZGÁSUK, MIVEL MÁR ISMEREM ŐKET. EZ MOTIVÁLÓ VOLT, HOGY ÉN ETTEM MEG ŐKET, ÉS EGYRE JÖTTEM ELŐRÉBB. EZ TARTOTTA BENNEM A LELKET AZ UTOLSÓ 500 MÉTEREN.

    Azt beszéltük meg, hogy hat frissítőt csinálok, de ez mindig a versenytől függ. Volt olyan, hogy egyszer sem jöttünk ki frissíteni. A brazil lánynak ez volt a taktikája, hogy ő fog az élen menni végig, a mezőnyből ő érdemelte meg a legjobban. Mindig az a legnehezebb verseny, amit éppen úszok. Meleg volt, korán kellett kelni, a víz sem volt éppen tiszta, de mindenkinek ugyanazok a körülmények, ez is a nyílt vízi úszás szépsége. Erről is szól ez a sportág, ki hogyan tud alkalmazkodni, és én ebben elég jó vagyok. Végig fájt ez az úszás, de például a válogatón nagy nyomás volt rajtam, itt felszabadultan versenyezhettem. 

    Egy kicsit eltértem a taktikától, a negyedik kör után szerettem volna eredetileg előremenni. Nehéz volt ritmust váltani, nagyon meleg volt a víz. Jól beosztottam az erőmet, adott helyzetekben jó döntést hoztam, így maradt energiám a végére, hogy megelőzzem azokat, akik már elfáradtak. Van egy-két bolond lány, de azért próbáltam kikerülni a verekedést”

  • Magyar szempontból nagyszerűen indult a kajak-kenu program, Csizmadia Kolos 34.442-es idővel, olimpiai rekorddal nyerte előfutamát, Tótka Sándor pedig 35.070-nel lett első a saját versenyében, így mindketten kvalifikálták magukat a holnapi elődöntőbe.

  • Nyolc magyar egységnek szurkolhatunk a szerda hajnali előfutamokban a tokiói Sea Forest Waterway-en, bemutatkozik többek között Tótka Sándor és Takács Kincső, Kozák Danuta és Csipes Tamara pedig ezúttal egyéniben, női K–1 500 méteren lesz érdekelt.

    A királyszámot (K–1 1000 m) uraló két magyar, az olimpiai bajnok Kopasz Bálint és az ezüstérmes  Varga Ádám K–2 1000 méteren száll harcba, előbbi Nádas Bence, utóbbi Béke Kornél oldalán.

  • Nem volt hajlandó átvenni tokiói olimpiai ezüstérmét az eredményhirdetéskor Artur Alekszanjan örmény birkózó, aki a férfi kötöttfogás 97 kilogrammos súlycsoportjában a keddi döntőben alulmaradt az orosz Musza Jevlojevvel szemben.

    A világbajnokságon kétszeres aranyérmes, 2017-ben második helyezett Jevlojev a fináléban 5-1-re bizonyult jobbnak a riói olimpián 98 kilogrammban első örménynél, aki elégedetlen volt a bíráskodással és szerinte igazságtalan végeredmény született a japán fővárosban.

    Ahhoz, hogy győzzél, orosznak kell lenned

    – nyilatkozta utóbb sértetten az MTI szerint a 29 éves Alekszanjan, aki a 2016-os ötkarikás aranya előtt 2012-ben bronzot szerzett a londoni olimpián. Világbajnokságokon háromszor volt első és kétszer második, míg Európa-bajnoki aranyakból eddig ötöt gyűjtött.

  • Rivasz-Tóth Norbert a férfi gerelyhajítók selejtezőjében 77,76 méterrel kezdett, a kvalifikációs szint 83,50 méter.

  • Olasz Anna remek úszással végül a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban. A brazil Ana Marcela Cunha az olimpiai bajnok, a holland Sharon van Rouwendaal a második, az ausztrál Kareena Lee a harmadik.

  • Nagyot hajrázik a 27 éves úszó, néhány száz méter van még hátra, akár a dobogó is összejöhet!

  • ATLÉTIKA

    női 400 m gát 

    női 3000 m akadály 

    férfi kalapácsvetés 

    férfi 800 m 

    férfi 200 m 

    BIRKÓZÁS

    férfi kötöttfogás 67 kg 

    férfi kötöttfogás 87 kg 

    női 62 kg 

    GÖRDESZKÁZÁS

    női park 

    LOVAGLÁS

    díjugratás, egyéni 

    MŰÚSZÁS

    párosverseny 

    NYÍLT VÍZI ÚSZÁS

    női 10 km 

    ÖKÖLVÍVÁS

    férfi 81 kg 

    PÁLYAKERÉKPÁR

    férfi csapat üldözőverseny 

    SÚLYEMELÉS

    férfi +109 kg 

    VITORLÁZÁS

    férfi 470-es 

    női 470-es 

  • Hamarosan véget ér a női 10 kilométeres nyílt vízi úszás. Már az utolsó kört teljesítik a versenyzők, nagyjából egy kilométer van még hátra. Olasz Anna az élboly végén kezdi meg a hajrát, jelenleg a nyolcadik helyen áll. Hátránya köröl belül tíz másodperc az élen álló Leonie Beck mögött.

  • Atlétika

    2.05: Rivasz-Tóth Norbert (férfi gerelyhajítás) – selejtező

    2.51: Krizsán Xénia (női 100 méteres gátfutás) – női hétpróba

    3.35: Krizsán Xénia (magasugrás) – női hétpróba

    4.16: Szűcs Valdó (férfi 110 méteres gátfutás) – elődöntő (3. futam)

    12.05: Krizsán Xénia (súlylökés) – női hétpróba

    13.38: Krizsán Xénia (200 méteres síkfutás) – női hétpróba

    Birkózás

    13.00: Lőrincz Viktor–Zsan Belenyuk (ukrán) – férfi kötöttfogás 87 kg, döntő

    Kajak-kenu

    2.37: Csizmadia Kolos (férfi K–1 200 m) – előfutam

    2.44: Tótka Sándor (férfi K–1 200 m) – előfutam

    3.12: Balla Virág (női C–1 200 m) – előfutam

    3.33: Takács Kincső (női C–1 200 m) – előfutam

    4.01: Kozák Danuta (női K–1 500 m) – előfutam

    4.08: Csipes Tamara (női K–1 500 m) – előfutam

    4.30: Nádas Bence, Kopasz Bálint (férfi K–2 1000 m) – előfutam

    4.38: Béke Kornél, Varga Ádám (férfi K–2 1000 m) – előfutam

    Kézilabda

    női torna, negyeddöntő

    6.15: Norvégia–Magyarország – élőben az Indexen

    Súlyemelés

    6.50: Nagy Péter (+109 kg) – B-csoport

    Vízilabda

    férfi torna, negyeddöntő

    12.50: Magyarország–Horvátország – élőben az Indexen

  • Jó estét kívánunk! Elkezdődtek a tokiói olimpia tizenkettedik napjának versenyei. Kövessék ma is folyamatosan frissülő tudósításunkat!