új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Őrsi Gergely, a II. kerület megválasztott polgármestere közösségi oldalán gratulált a kerület lakosának, Kós Hubertnek a csütörtök este megszerzett olimpiai bajnoki címhez, amihez még annyit fűzött hozzá, hogy egyben a kerület díszpolgárai között is köszönti az úszót.

    A kerületben három évvel ezelőtt döntöttek arról, hogy hálájuk jeléül valamennyi olimpiai aranyérmesnek kijár ez a cím. Ahogyan kijárt 2021-ben az akkor már harmadik olimpiai aranyérmét begyűjtő kardvívónak, Szilágyi Áronnak is.

  • Péntek helyett szombaton rendezik meg a hullámlovaglók versenyeinek záróküzdelmeit a párizsi olimpián.

    A Tahitin található Teahupo'o pályáján magyar idő szerint pénteken hajnalban, illetve reggel kellett volna megrendezni a férfi és női elődöntőt, bronzcsatát és döntőt.

    A szervezők azonban az időjárás miatt úgy döntöttek, hogy közép-európai idő szerint szombaton este 7-kor kezdődnek az elődöntők, a férfi finálé 22 órakor, a női pedig 23.12-kor lesz.

  • Az amerikai válogatott 87–74-re nyert a belga csapat ellen a párizsi olimpia női kosárlabdatornájának csütörtöki játéknapján, és továbbra is százszázalékos.

    Az Európa-bajnok belgák az első negyedet döntetlenre hozták a címvédő és világbajnok rivális ellen, a harmadikat pedig meg is nyerték, a vereséget azonban nem tudták elkerülni, így továbbra is nyeretlenül állnak. A belgáktól Emma Meesseman 24, a tengerentúliaktól Breanna Stewart 26 pontot szerzett, míg A'ja Wilson 23 ponttal és 13 lepattanóval dupla duplát ért el.

    Az amerikaiak, valamint a csoportban két fordulót követően szintén hibátlan németek már biztos negyeddöntősök.

    A B csoportban a házigazda francia válogatott könnyedén legyőzte a nigériai csapatot, és továbbra is százszázalékos.

    (Index / MTI)

    Kosárlabda, női csoportkör, 2. forduló:

    C csoport:

    • Egyesült Államok–Belgium 87–74
    • Németország–Japán 75–64

    Az állás: 1. (és már biztosan negyeddöntős) Egyesült Államok 4 pont (189–150), 2. (és már biztosan negyeddöntős) Németország 4 (158–133), 3. Belgium 2 (143–170), 4. Japán 2 (140–177)

    B csoport:

    • Franciaország–Nigéria 75–54
    • Ausztrália–Kanada 70–65

    Az állás: 1. (és már biztosan negyeddöntős) Franciaország 4 pont, 2. Nigéria 3 (129–137), 3. Ausztrália 3 (132–140), 4. Kanada 2

  • Férfi kézilabdázóink nem kezdték jól a meccset, esélyesebb ellenfelük, a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető dánok már 8–4-re is vezettek, de sikerült visszajönnünk, és 11–9-nél már nálunk volt az előny.

    Nikolaj Jacobsen dán szövetségi kapitány őrjöngve kért időt, miután játékosai elszórakozták a négygólos fórt. 

    Van keresnivalónk a meccsen, és bár a továbbjutásunk aligha ezen a találkozón dől majd el, sokat jelentene egy pontszerzés. Még inkább a bravúros győzelem.

    Az első 30 perc után Dánia 16–14-re vezet.

    Kövesse élőben a meccs alakulását ide kattintva!

  • A magyar férfi vízilabda-válogatott tegnap este 17–10-re legyőzte a japánokat, ezzel  a tabella harmadik helyére ugrott Ausztrália és Hollandia mögé. 

    Ezzel most elégedett vagyok, persze nyilván ha videón elemezném, akkor ebben is találnék olyan hibákat, amiket ki lehet javítani, de összességében azt gondolom, hogy az első pillanattól fogva kontroll alatt volt a japán csapat

    – nyilatkozta a mérkőzést követően a szövetségi kapitány, megemlítve: segített, hogy a nyáron kétszer is játszottak Japánnal.

    „A Dominó Trans Kupán az első két negyed szenvedős volt, sőt, talán a harmadik is, itt viszont az első perctől kezdve megvolt az a taktikai ellenszer velük szemben, amivel ők szenvedtek jobban és nem nagyon tudtak vele mit kezdeni.”

    Varga Zsolt a következő, ausztrálok elleni mérkőzésen nagyobb csatára számít.

    „A japán meccsből nagyon nehéz bármit is átvinni az ausztrálok ellen, mert nagyon mást játszanak. A japánok technikás vízilabdát játszanak, kevésbé fizikálisat, ennek pont az ellentéte az ausztrál együttes, mely nagyon masszív, erőszakos. Gyorsan játszanak, óriási meggyőződéssel jönnek, ezt kell majd megtörni” – zárta gondolatait a kapitány.

  • Muhari Eszter – ha némi késéssel is, és a feladott csomagok nélkül – csütörtök délután hazaérkezett Párizsból, a XXXIII. nyári olimpia első magyar érmese párbajtőrben állt fel a dobogó harmadik fokára. A 21 éves pesti lány, a Tatabányai SC versenyzője a Kopaszi-gátnál berendezett szurkolói zónában találkozott a rajongókkal, családtagokkal és az újságírókkal.

    Késett a párizsi gép, de manapság ez már nem is annyira a kivétel, mint inkább a szabály. Azért jó másfél órai várakozás után egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy a hátunk mögött óriási üdvrivalgás és „Szép volt, Eszter!” kórus kíséretében bevonul a Kopaszi-gáton berendezett színpadra egy szép szőke lány: Muhari Eszter, a párbajtőr egyéni olimpiai bronzérmese.

    Az ünneplő sokaságban ott volt Eszter klubja, a Tatabányai SC fogadóbizottsága is egy jókora magyar nemzeti zászlóval, amelyen a Tatabányai Sport Club felirat virított. A bizottságot Salamon Zoltán, a klub sportigazgatója vezette.

    „Meglepődtem, hogy ennyien kijöttek – érzékenyült el Eszter.– Még mindig nagyon nehezen tudom megszokni, hogy olimpiai bronzérmes vagyok. Minden összefolyt nekem az elmúlt napokban, annyira erős volt a flow-érzés, ami elkapott és tulajdonképpen a dobogóra segített.”

    A teljes cikket itt olvashatja el!

  • Hanusz Egon után az ugyancsak olimpikon Palasics Kristóf is a Benfica férfi kézilabdacsapatához igazol az RT Handball beszámolója szerint. A szakportál értesülése szerint a válogatott kapus egy szezonra, kölcsönbe kerül majd a lisszaboni klubhoz.

    Palasics a Veszprém játékosa, de az előző idényt kölcsönben a spanyol élvonalbeli CB Ciudad de Logrono együttesében töltötte. Úgy volt, hogy a következő idényben is a Logrono kapuját védi, de a csapat a bajnoki negyedik helyezése ellenére anyagi okok miatt nem indulhat az Európa-ligában, ezért logikusnak tűnik Palasics váltása.

    Az RT Handball megjegyzi, hogy a 22 éves játékos jövő nyáron visszatér Veszprémbe.

    Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója júniusban többször is elmondta, hogy a jövő veszprémi csapata magyarokkal épül, a vezetőségnek eltökélt célja, hogy idővel minél több magyar játékos szerepelhessen a keretben. Nagy László sportigazgató hangsúlyozta, hogy maximálisan azonosul a vezérigazgató törekvéseivel.

    A Benfica egyik szurkolói oldala, a Coluna Vermelha szerint Nikola Zoric távozása miatt van szüksége új kapusra a lisszaboni csapatnak. Korábban már felvetődött néhány tapasztaltabb játékos neve, de valószínűleg ők csak „sebtapaszként” – magyarul átmeneti megoldásként – szerepelnének a következő szezonban.

    „Palasics ugyanaz lesz – sebtapasz –, de sokkal jobb minőségű kapus. Jelenleg is az olimpián szerepel, és a második legjobb védekezési mutatóval rendelkezett három forduló után. Az előző szezonban a lövések 31 százalékát kivédte az Európa-ligában” –írják.

    Az ugyancsak olimpikon Hanusz Egon a német TVB Stuttgarttól idén nyáron igazolt át a Benficához, amely a szlovák bajnok Tatran Presovval és a Bartók Donátot foglalkoztató svájci Kadetten Schaffhausennel szerepel majd azonos csoportban az Európa-ligában, illetve odakerül a francia Limoges és a szlovén Trimo Trebnje selejtezőjének győztese is.

  • Az olimpiai szereplés mindig egységbe kovácsolja a közvetetten vagy csupán közvetlenül érintett embereket. Nincs ez másként Kőszegen sem, ahol egy emberként szorítanak a várost is képviselő Hámori Lucának.

    A magyar ökölvívóa 66 kg-osok mezőnyében tegnap sikerrel vette az akadályt a 16 között, és a szombat délutáni negyeddöntőben már az éremért mérkőzik meg az algériai Imane Heliffel, akinek szereplése világszinten óriási visszhangot keltett, tekintve, hogy biológiailag férfi. A témáról az Index is több cikkben számolt be.

    Hámori Luca erről azt mondta: n em érdekli, hogy férfi vagy nő az ellenfele, le akarja győzni.

    No igen, aki olyan támogatást érezhet maga mögött, amit Kőszegről sugároznak felé, az kellő önbizalommal és erővel várja akár a legnagyobb akadályokat is.

     

  • A magyar férfi kézilabda-válogatott 9 órától Dániával mérkőzik a párizsi olimpia csoportkörének negyedik fordulójában.

    Ellenfelünk három győzelemmel, csoportelsőként, már biztos negyeddöntős résztvevőként várhatta az összecsapást, míg a mieink egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen állnak, és továbbjutásukhoz nagyon kellene még egy bravúr. Zárásként vasárnap majd a címvédő és házigazda franciákkal találkozunk, akik meglepetésre csupán egy pontot szereztek eddig. 

    A magyaroknál három csere volt a meccskeretben. Bekerült Hanusz Egon, Mikler Roland és Rosta Miklós is, a dánok elleni mérkőzésen Imre Bence, Palasics Kristóf és Szita Zoltán lesznek a kimaradók méghozzá lázas megbetegedés és bokasérülés miatt.

    A magyarok zöld szerelésben, a dánok fehér mezben és piros nadrágban játszanak.

    Kövesse a Magyarország–Dánia-összecsapást élő, percről percre frissülő szöveges tudósításunkban!

    A lefújást követően összefoglalóval jelentkezünk a találkozóról.

  • Az olasz kormány és az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az olasz Angela Carini a párizsi olimpián az algériai Imane Heliffel mérkőzött meg, akit tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizártak a tavalyi női ökölvívó-világbajnokságból.

    A történtekre reagált a magyar szövetség részéről Berkó Lajos, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének egyik tagja, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is közleményt adott ki.

    De Elon Musk és J. K. Rowling is kiakadt az ügy miatt. De mi is történt pontosan? Részletek itt!

  • Még a csütörtök este krónikájához tartozik, hogy az első kiemelt Novak Djokovics két szettben legyőzte a görög Sztefánosz Cicipászt a férfi tenisztorna negyeddöntőjében, és bejutott a négy közé. A szerb klasszis simán nyerte az első felvonást, a másodikban viszont 0:4-ről fordított, így nem kényszerült döntő játszmára. A szerb klasszis pályafutása első olimpiai érmére hajt, az elődöntőben majd az olasz Lorenzo Musettivel találkozik. 

    Novak Djokovics
    Novak Djokovics
    Fotó: Matthew Stockman/Getty Images

    A másik elődöntőben Carlos Alcaraz a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen meccselhet az olimpiai döntőért. 

  • Újra medencébe ugrik Milák Kristóf a párizsi olimpián, de úszóklasszisunkon kívül pályára lép férfi kézilabda-válogatottunk – méghozzá kora reggeli, 9 órás kezdéssel –, illetve elkezdődnek az atlétikai versenyszámok selejtezői is az ötkarikás játékokon. A magyarok részletes pénteki programja alább! 

  • A magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztosan, 17–10-re legyőzte Japánt az olimpia csoportkörének harmadik fordulójában. A meccs összefoglalóját ide kattintva olvashatja. 

  • Jó reggelt kívánunk, kezdődik a párizsi olimpia hetedik napja, számtalan magyar érdekeltséggel. De mielőtt a dolgok közepébe vágnánk, ne felejtsük el, hogy Kós Hubert csütörtök este megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Elevenítse fel alább a nap legfontosabb eseményeit, és böngéssze az Index olimpiai mellékletét