új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tokió után Párizsban is bronzérmet nyerhet a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a 3. hely sorsáról döntő helyosztón az Egyesült Államok ellen játszik.

    Varga Zsolt csapata az elődöntőben nagy csatában, 9-8-ra maradt alul az Európa-bajnok Horvátországgal szemben, míg az amerikai csapat 10-6-os vereséget szenvedett Szerbiától.

    A mérkőzésről az Index élőben tudósít, kövessék nálunk a mérkőzést!

  • Hatalmas befutót hozott a női maratonfutás a párizsi olimpián. A holland Sifan Hassan 2 óra 22 perc és 55 másodperccel, olimpiai rekorddal nyerte meg a távot. a második helyre az etióp Tigst Assefa ért be (2:22:58). Nem sokkal a cél előtt kis híján összeakadt a két versenyző.

    A dobogó harmadik fokéra a kenyai Hellen Obiri állhat fel, aki 2:23:10-es egyéni csúcsot ért el.

  • Solfrid Koanda olimpiai rekorddal nyerte meg Norvégia harmadik aranyérmét Párizsban, a női súlyemelés 81 kilogrammos versenyében.

    A 25 esztendős sportoló elsőre nem hitte el, hogy megnyerte a versenyt. Amikor leesett neki, akkor hatalmas eufóriában tört ki.

  • Rasovszky Kristóf, frissen olimpiai bajnok nyíltvízi úszónk a Nemzeti Sportnak adott rövid interjújában elmondta, hogy bármelyik éremnek örült volna, de nyilván egy pillanatig sem bánja, hogy arany lett belőle. Válaszaiban szót ejtett arról is, hogy

    • tavaly szeptember óta azon dolgozott, hogy az olimpiára meglegyen a forma, de közben becsúszott egy világbajnoki cím is;
    • minden pont összeállt a versenyre, a körülmények, a csapattársak, a felkészülés, minden tökéletesen alakult;
    • „ez már nem az a korszak, amikor valaki csak egyszer úszhat jól egy évben”;
    • jó döntés volt számára Párizsban kihagyni a medencés számokat;
    • „tudtam, ha kiúszom magam, ha beleteszek mindent, akkor sem leszek csalódott, ha nem leszek dobogós¨;
    • rossz magyar felfogás, hogy csak az aranyérmet, az első helyet értékeljük;
    • „az egyik legszebb pillanata annak a napnak az volt, hogy közösen ünnepelhettem Betlehem Dáviddal”;
    • a veszprémi egy csodaműhely;
    • „Csak akkor csinálom és addig, amíg van értelme. Huszadik vagy sokadik nem akarok lenni a versenyeken.”
  • Örökre emlékezetes pillanatáról beszélt a döntő után Steph Curry, a sorozatban ötödször olimpiai bajnok amerikai férfi kosárlabda-válogatott sztárja – adta hírül az MTI.

    A Team USA szombaton 98-87-re verte a házigazdákat a teltházas Bercy Arénában, így egymás után a második ötkarikás fináléban győzte le a francia csapatot. A 36 éves, négy NBA-bajnoki címmel rendelkező Curry meghatódottan beszélt első olimpiája után.

    Életem nagy pillanata ez. Olyan volt a döntő, mint egy NBA-rájátszásos párharc hetedik meccse, amelyet idegenben kell megvívni. A 82-79-nél dobott triplám volt a sorsdöntő, akkor elkaptam a ritmust, és még hármat bedobtam. Hihetetlen pillanat volt

    – fogalmazott a nyolc hármassal záró Steph Curry, aki egy perccel a vége előtt be is mutatta a híres „menjetek aludni” mozdulatát.

    Steve Kerr szövetségi kapitány – aki a Golden State Warriorsban is Curry edzője – azzal kezdte, egyedül az ő szurkolóik szégyellték volna magukat egy olimpiai ezüstérem után.

    „Steph élete egyik legnagyobb meccsét játszotta. Idegenben, Párizsban, a hazaiak ellen, az aranyéremért küzdve – mint egy fotóalbum. Ő pedig szeret fotóalbumokban szerepelni” – fogalmazott a szakember.

  • LeBron James, az amerikai férfi kosárválogatott ikonja nevet adott az olimpiai bajnok csapatnak, hiszen ahogy az már szokássá vált az 1992-es Dream Team óta, a győztes csapatnak mindig kell egy becenév. 2008-ban ez Redeem Team lett – reflektálva a klasszikus névre –, LeBron viszont szakított a hagyományokkal és a zsinórban ötödszörre diadalmaskodó amerikai válogatottat The Avengers, vagyis A bosszúállók névvel illette a meccs utáni első interjúban.

  • Tokióhoz hasonlóan csaknem ismét holtverseny született férfi magasugrásban szombaton a párizsi olimpián, végül az új-zélandi Hamish Kerr szétugrásban szerezte meg az aranyérmet.

    A társcímvédő és budapesti világbajnok Gianmarco Tamberi már 2,27 méteren búcsúzott, igaz az olasz hangulatfelelős esetében kérdés volt az is, hogy elindul-e, miután veseproblémák miatt lázasan kórházba szállították pénteken. Végül a kórházból beesett a döntőre, majd sírva búcsúzott el Párizstól.

    A másik tokiói aranyérmes, a katari Mutaz Essza Barsim 2,34 méterrel lett harmadik.

    Olimpia 2024

    Férfi magasugrás

    Döntő

    1. Hamish Kerr (Új-Zéland) 2,36 méter
    2. Shelby McEwen (Egyesült Államok) 2,36
    3. Mutaz Essza Barsim (Katar) 2,34
  • Vasárnap reggel 8-kor Párizs belvárosában elrajtolt a női maratonfutás, ezzel kezdetét vette a 2024-es olimpia zárónapja.

    A 42 kilométeres táv egyik nagy esélyese a kenyai Peres Jepchirchir, aki idén áprilisban Londonban döntötte meg a táv világcsúcsát, miután 2 óra 16 perc és 16 másodperc alatt ért be a célba.

  • A magyar csapat most a tabella 14. helyen áll, előttünk Üzbegisztán, mögöttünk Spanyolország tanyázik.

    Az élen az eddig 39 aranyat, és összesen 90 érmet nyerő Kína található, megelőzve a 38 olimpiai bajnokot adó, 122 medáliával hasító Egyesült Államokat.

  • Pénteken nagyon elkényeztettek minket a sportolóink, de azért a szombatra sem lehetett panasz: a kajakos Csipes Tamara és Varga Ádám ezüst-, míg Kopasz Bálint bronzérmet szerzett augusztus 10-én.

    A női kenu egyesek 200 méteres számában Takács Kincső 8., Kiss Ágnes 11. lett. A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev az elődöntőben technikai tussal (10-0) kikapott a 2022-ben vb-győztes iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől, így vasárnap a bronzéremért léphet szőnyegre.

    A női 76 kilóban Nagy Bernadett első mérkőzését elveszítve a nyolcaddöntőben kiesett. A női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett azt követően, hogy a helyosztón ötméteresekkel 15-12-re verte az olasz együttest.

    A férfi öttusázók döntőjében Szép Balázs tizedik, Bőhm Csaba a 13. helyen zárt. A női mezőnyben Gulyás Michelle csoportja harmadik, Guzi Blanka csoportja negyedik helyén jutott a vasárnapi döntőbe – emlékeztet az MTI.

  • A párizsi olimpia utolsó napján férfi vízilabda-válogatottunk és a birkózó Muszukajev Iszmail is bronzmérkőzésen lesz érdekelt, Gulyás Michelle és Guzi Blanka pedig a női öttusa fináléjában küzd az éremért.

    Vasárnap összesen 13 számban osztanak érmeket az olimpián. A magyar program a következő:

    • 10.35: vízilabda, férfi bronzmeccs: Magyarország–Egyesült Államok – élőben az Indexen!
    • 11.00: öttusa, női egyéni döntő (Gulyás Michelle, Guzi Blanka)
    • 12.00: birkózás, férfi szabadfogás 65 kg, bronzmeccs (Muszukajev Iszmail)
  • Köszöntjük kedves olvasóinkat!

    Hát eljött ez a nap is, vasárnap véget ér a 2024-es nyári olimpia. A zárónapon is lesz kiknek szurkolnunk, a birkózó Muszukajev Iszmail bronzérmet nyerhet, akárcsak a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az Egyesült Államok ellen ugrik medencébe.

    Végül, de nem utolsó sorban ott van a Gulyás Michelle, Guzi Blanka páros, akik szombaton beverekedték magukat a női öttusázók döntőjébe. Vagyis akár négy érmet is nyerhet a magyar küldöttség a XXXIII. nyári olimpiai játékok záró napján.