Nem bírnak leállni a százlábús trükkel az amerikaifociban

2016.12.24. 09:45

Az év egyik nagy őrülete az amerikaifutballban a százlábú formáció volt, amit a Michigan-edző Jim Harbaugh hozott be a köztudatba, amikor egy Wisconsin elleni meccsen ezzel keltettek zavart. Egy későbbi meccsükön touchdownt is szereztek belőle, azóta kiderült, hogy egy középiskolás csapattól lesték el, és péntek este pont egy középiskolás döntőben került elő újra. 

Ráadásul az egyik csapat pont egy michigani, a Chandler volt, a georgai Valdostát kavarták meg a trükkel a második negyedben. Harmadik kísérletnél egy yardot kellett megtenniük, ekkor jött a furcsa felállás, melynek az a lényege, hogy egymás után felsorakozik mindenki, majd gyorsan felbontják a formációt, hogy az ellenfélnek ne legyen ideje leosztani az embereket.

Ne maradjon le semmiről!

El is indult az akció, aztán Jacob Conover kimozgott a felé futó védő elől, majd megtalálta egy passzal a teljesen üresen maradt egyik elkapóját, Aaron Howardot,  ő pedig simán megszerezte a touchdownt. 

Ezzel növelték az előnyüket, és a döntő vége egy sima 44-24-es győzelem lett. A meccs legjobbjának Conovert választották 271 passzolt yardos és három touchdownpasszos teljesítményével.