Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elsőről negyedik helyre visszaeső sportolót ilyen boldognak nem láttunk még

2018.08.10. 12:01

A 200 méteres síkfutás Európa-bajnoki címvédője Bruno Hortelano volt, a spanyol atléta Berlinben viszont csak a negyedik helyet tudta megszerezni. A verseny után mégis olyan átszellemülten és boldogan nyilatkozott, mintha az övé lett volna az első hely. 

„Valószínűleg a legtöbb atléta szomorú lenne a negyedik hely miatt. Én nem az aranyéremről estem vissza a negyedik helyre, hanem a lehető legmélyebbről jutottam el eddig. Ez egy elég nagy ugrás, hogy lehetnék ezután mérges. Hogy mit jelent a legmélyebben lenni? Életem legjobb formájában voltam, és aztán mindent elvesztettem. Kórházban kerülte, úgy éreztem magam, mint aki lebénult. Hetekig. Újra kellett tanulnom járni, mindent az alapokról kellett elkezdnem, a kocogást is. Sokat szenvedtem, fizikai fájdalmaim voltak, de lelkileg is megszenvedtem, pszichológussal is dolgoztam együtt. A legalját azt jelentette, hogy mindent elvesztettem, most pedig itt vagyok, hogy már semmit sem veszíthetek, ezért látnak ilyen boldognak." – mondta Hortelano.

A spanyol atléta a riói olimpia után, 2016 szeptemberében szenvedett autóbaleset. Az autót vezető unokatestvére elaludt a volánnál, amikor Madrid közelében nekimentek egy teherkocsinak. Hortelano azért is szenvedett súlyos sérüléseket, mert nem volt bekapcsolva a biztosági öve. Megsérült a koponyája és a térde, a legrosszabb állapotban jobb karja volt, kétszer is meg kellett műteni, hogy megmentsék.

A spanyol futó a teljes 2017-es szezont kihagyta, idén viszont már újra nagy formában volt, sokkal jobb fizikai állapotba került, mint korábban bármikor. Július 23-én új spanyol rekordot futott 200 méteren, 20,04 a legjobbja, de százon és négyszázon is ő a spanyol rekorder.

Csütörtökön is közel volt élete legjobbjához, csak egy századdal volt lassabb, 20,05-öt futott, de ezzel leszorult a dobogóról. A második Nethaneel Mitchell-Blake és a harmadik Alex Wilson is 20,04-et ment, az aranyat nyerő török Ramil Guliyev viszont egy másik dimenzióban mozgott, 19,76-tal zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?