Autósmoziban folytatódik az extrém rúdugróversenyek sorozata

2020.05.21. 09:34

Egy düsseldorfi autósmoziban rendezik meg a három legjobb német férfi rúdugró, a világbajnok Raphael Holzdeppe, Bo Kanda Lita Baehre és Torben Blech versenyét, írja a Reuters.

A nem mindennapi eseményt június 12-én tartják, a nézők az autójukból figyelhetik az ugrásokat, amelyeket a mozivászonra is ki fognak vetíteni. A szervezők minden egészségügyi protokollt be fognak tartani, írja az Európai Atlétikai Szövetség közleménye.

„Azt hiszem, ez a verseny különleges és látványos lesz. Nem hiszem, hogy rendeztek volna valaha ilyet. Alig várom már, ez lesz az első versenyem a járvány kitörése óta. A légkör nagyszerű lesz, a düsseldorfi közönség híres erről” – mondta Lita Baehre.

A düsseldorfi már a harmadik speciális rúdugróverseny lesz a koronavírus-járvány idején, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kezdeményezésére először a legjobb férfi, majd a legjobb női rúdugrók mérték össze tudásukat külön-külön helyszínen indulva, írja az MTI.

Németországban eddig több mint 176 ezer koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, közülük 8270-en haltak meg a betegség szövődményei miatt, a gyógyultak száma 158 ezer. A német futballbajnokságban, a Bundesligában egy hete kezdődtek újra a mérkőzések.