Kiszáll az országúti kerékpározásból Valter Attila csapatának névadó szponzora

2020.05.12. 14:43

Az év végén kiszáll a kerékpársportból a legmagasabb, vagyis World Tour besorolású lengyel csapat, a CCC névadó szponzora. A szezon hátralévő részében ötven százalékkal csökkentették a versenyzőik, köztük Valter Attila bérét is, írja a Cyclingnews.

A lengyelországi székhelyű cipőkereskedés a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt döntött úgy, hogy nem finanszírozzák tovább a csapat működését. A csapat menedzsere, Jim Ochowitz azt mondta, a Giant kerékpár-beszállító továbbra is marad a csapattal, azonban a folytatáshoz szükség lesz egy új névadószponzorra.

A csapat versenyzői mind elfogadták a fizetéscsökkentést a csapat túlélése érdekében, azonban a CCC ennek ellenére is úgy döntött, hogy a hároméves megállapodás lejárta előtt kiszáll a kerékpársportból. A Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) szabályzata tiltja, hogy egy csapat a versenyzői fizetését 38 ezer euró alá csökkentse.

A csapatban versenyez a belga olimpiai bajnok Greg Van Avermaet, és a szezon előtt olyan nagy nevű versenyzőket is leigazoltak, mint az olasz Matteo Trentin, és az orosz Ilnur Zakarin. Ekkor csatlakozott a csapathoz Valter Attila is, aki az előző évet még a CCC utánpótláscsapatánál töltötte, és remek eredményeivel kivívta, hogy kétéves szerződést kapjon a World Tour csapattól. Egyelőre nem tudni, mi lesz azokkal a versenyzőikkel, akinek 2021 végéig szól a szerződésük.

Lengyel sajtóértesülések szerint a vállalatot súlyosan érintette a válság, az európai üzleteiket hetekre be kellett zárniuk, ezért az egyébként kerékpárrajongó tulajdonos, Dariusz Milek úgy döntött, nem költenek többet a sportra.