Budapesten focizik az F1-es pilótaválogatott

2005.07.04. 10:34
Michael Schumacher és a többi sztár a magyar közéleti szereplőkkel csap össze július 27-én a Puskás-stadionban.
Néhány hete biztossá vált, hogy augusztusban két sztárcsapat, előbb a Real Madrid, majd három nappal később az argentin válogatott játszik barátságos futballmeccset Budapesten.

Újabb sztárcsapat

Előttük viszont még egy, legalább annyi csillagot felvonultató gárda megfordul a Puskás Ferenc Stadionban: július 27-én a Forma-1-es pilóták futballcsapata lép pályára este negyed kilenctől.

A pilótaválogatott négy nappal az F1-es Magyar Nagydíj előtt magyar közéleti személyiségekből álló alkalmi együttessel mérkőzik meg - jelentették be a MAI CASCO Futball Grand Prix szervezői hétfőn, az egyik pesti bevásárlóközpontban megtartott sajtótájékoztatón. Az All Star-csapatot a közönség szavazhatja meg majd az interneten.

Jótékony célra

A nemzetközi teamnek tagja többek között Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella és Baumgartner Zsolt is többször szerepelt már benne. A Puskás-stadionban az első magyar F1-es pilóta is pályára lép a sorozat jelenlegi legjobbjaival.

Baumgartner Zsolt A hétszeres világbajnok vezette együttes minden évben több hasonló meccset is játszik, melyeknek bevételét rendszeresen valamilyen jótékony célra ajánlják föl. A magyarországi bevétel egyharmada az UNESCO-hoz, másik része az erdélyi Déva Ferenc árvaházhoz, valamint az SOS gyermekfaluhoz jut.

Olcsó jegyek

A jegyek július 6., szerda 11 órától vásárolhatóak meg először a Sugár áruházban, majd hétfőtől a különböző jegyirodákban. Hatszáz, illetve ezerhatszáz forintba kerülnek, a tizenkét évnél fiatalabbak ingyen juthatnak be. A Puskás Ferenc-stadionban viszont, egyelőre úgy tűnik, csak 21-22 ezren lehetnek, amennyiben a felső karéjt nem nyitják ki. A mérkőzést a Duna TV élőben közvetíti.