Hamilton keze nem csúszott le a volánról

2007.10.26. 11:00
Újságírói kamu volt a Lewis Hamilton hibájáról szóló hír: a kanadai szakíró bevallotta, nem nyilatkozott neki a vb-második, csak annak tálalta a saját információját. Az F1-főnök Bernie Ecclestone csalódott, amiért nem Hamilton lett a világbajnok és Ron Dennist hibáztatja.

Nem Lewis Hamilton okozta autója lelassulását a Brazil Nagydíjon, az értesülést közlő újságíró csütörtökön elismerte, nem is beszélt a pilótával a problémáról.

Bekamuzta

"Hibáztam, úgy idéztem Lewist, hogy nem is beszéltem vele. Máshonnét kaptam megbízható információkat, fenntartom, amit leírtam, de a közeli lapzárta miatt sietnem kellett" - nyilatkozta Luc Domenjoz, a kanadai La Presse című lap újságírója az autosport.com-nak.

Domenjoz futam utáni cikkében Hamilton elárulta, kocsija azért lassult le, mert a keze lecsúszott a kormányról, és véletlenül megnyomta a rajtnál használt gombot, ami üresbe kapcsolta a váltót.

Dennis nem akadt ki

A McLaren ezt azonnal cáfolta, néhány nappal később Domenjoz bevallotta, mi történt, ám, mint mondta, ragaszkodik értesüléséhez, hogy Hamilton okozta a hibát.

Ron Dennis közvetlenül a brazil futam után az internetes újságokat is hibáztatta, amiért versenyzői elvesztették a vb-t: "Ellenőrizetlen információkat közölnek, ami nyomás alá helyezi a csapatot." Domenjoz hibája után a nyomtatott sajtót viszont nem kezdte el kritizálni a McLaren-főnök.

Odaadták Raikkönennek

Beszólt viszont a Dennisnek Bernie Ecclestone, az F-1 egyik irányítója: "Ron odaadta a címet Raikkönennek. Ha nem hívja be Hamiltont arra a hülye kevés benzines, puha gumis cserére, megnyerhette volna a bajnokságot."

A topmenedzser szerint, ha a McLaren nem rakja át a tervezett kétkiállásos taktikáról hármasra Hamiltont, a fiatal tehetség a bajnok, és nem a finn.

"Nem hozott időt a pályán, és még 25 másodpercet el is veszített a megállással. Ha csak tizenötöt veszített volna, negyedik" - állította Ecclestone a Daily Mirror bulvárlapban.

Ecclestone csalódott

Kijelentése nem biztos, hogy igaz, Hamiltonnak az eredeti stratégiával is nehéz lett volna elérnie a vb-hez szükséges ötödik helyet, ám az egyértelműnek tűnik, közelebb került volna a hajrára a hatodik Nick Heidfeldhez.

Ecclestone korábban nem titkolta, Hamiltont akarja győztesnek, ezért különösen csalódott. "Sajnálom Lewist, mert újoncként kiváló teljesítményt nyújtott. Raikkönen a bajnok, remélem, ezentúl kicsit többet nyilatkozik."