Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamilton keze nem csúszott le a volánról

2007.10.26. 11:00
Újságírói kamu volt a Lewis Hamilton hibájáról szóló hír: a kanadai szakíró bevallotta, nem nyilatkozott neki a vb-második, csak annak tálalta a saját információját. Az F1-főnök Bernie Ecclestone csalódott, amiért nem Hamilton lett a világbajnok és Ron Dennist hibáztatja.

Nem Lewis Hamilton okozta autója lelassulását a Brazil Nagydíjon, az értesülést közlő újságíró csütörtökön elismerte, nem is beszélt a pilótával a problémáról.

Bekamuzta

"Hibáztam, úgy idéztem Lewist, hogy nem is beszéltem vele. Máshonnét kaptam megbízható információkat, fenntartom, amit leírtam, de a közeli lapzárta miatt sietnem kellett" - nyilatkozta Luc Domenjoz, a kanadai La Presse című lap újságírója az autosport.com-nak.

Domenjoz futam utáni cikkében Hamilton elárulta, kocsija azért lassult le, mert a keze lecsúszott a kormányról, és véletlenül megnyomta a rajtnál használt gombot, ami üresbe kapcsolta a váltót.

Dennis nem akadt ki

A McLaren ezt azonnal cáfolta, néhány nappal később Domenjoz bevallotta, mi történt, ám, mint mondta, ragaszkodik értesüléséhez, hogy Hamilton okozta a hibát.

Ron Dennis közvetlenül a brazil futam után az internetes újságokat is hibáztatta, amiért versenyzői elvesztették a vb-t: "Ellenőrizetlen információkat közölnek, ami nyomás alá helyezi a csapatot." Domenjoz hibája után a nyomtatott sajtót viszont nem kezdte el kritizálni a McLaren-főnök.

Odaadták Raikkönennek

Beszólt viszont a Dennisnek Bernie Ecclestone, az F-1 egyik irányítója: "Ron odaadta a címet Raikkönennek. Ha nem hívja be Hamiltont arra a hülye kevés benzines, puha gumis cserére, megnyerhette volna a bajnokságot."

A topmenedzser szerint, ha a McLaren nem rakja át a tervezett kétkiállásos taktikáról hármasra Hamiltont, a fiatal tehetség a bajnok, és nem a finn.

"Nem hozott időt a pályán, és még 25 másodpercet el is veszített a megállással. Ha csak tizenötöt veszített volna, negyedik" - állította Ecclestone a Daily Mirror bulvárlapban.

Ecclestone csalódott

Kijelentése nem biztos, hogy igaz, Hamiltonnak az eredeti stratégiával is nehéz lett volna elérnie a vb-hez szükséges ötödik helyet, ám az egyértelműnek tűnik, közelebb került volna a hajrára a hatodik Nick Heidfeldhez.

Ecclestone korábban nem titkolta, Hamiltont akarja győztesnek, ezért különösen csalódott. "Sajnálom Lewist, mert újoncként kiváló teljesítményt nyújtott. Raikkönen a bajnok, remélem, ezentúl kicsit többet nyilatkozik."