Raikkönen: Jövőre simán nyerem meg a vébét

2007.10.29. 12:50
Kimi Raikkönen vb-címét és az istálló idei sikereit ünnepelte a Forma-1-es csapat a tradicionális mugellói Ferrari-napon. A sajtótájékoztatón a pilóta már 2008-as esélyeiről, főnöke a McLaren esélytelen óvásáról beszélt.

Harmincezer Ferrari-drukker előtt ünnepelte a hétvégén Kimi Raikkönen világbajnoki címét az olasz istálló Mugellóban. A versenypályán tartott bemutatón jelen voltak a csapat versenyzői, tesztpilótái, vezetői és exbajnokuk, Michael Schumacher.

Felvonultak F-1-es autókkal, régi és újabb utcai modellekkel, sajtótájékoztatót tartottak.

Ferrari-nap 2007 - Kattintson!

Raikkönen a gazzetta.it-nek már arról beszélt, 2008-ban megvédi címét. "Jövőre könnyebb lesz nem csak nekem, a csapatnak is. Idén nehézségeink voltak, mert az autót olyanra kellett átállítani, ahogy én szeretem. Sokat várunk a következő szezontól, meglátjuk, mi lesz, de az előérzetünk jó."

Idei világbajnoksága egyelőre nem végleges, a McLaren óvását november 15-én hallgatja meg a bíróság, de az angolok próbálkozása esélytelennek tűnik. Így gondolja az FIA-elnök Max Mosley, aki az autosport.com-nak nyilatkozta, a végeredmény megváltoztatása sansztalan, főleg, hogy Ron Dennis csapatának formailag valószínűleg nem is lett volna joga fellebbezni.

Jean Todt Ferrari-csapatfőnök Mugellóban jelentette ki, nem érdekli őket az eljárás. "A vb végeredménye még nem igazán végső, mert óvás alatt áll, de nekünk a pályán elért eredmény számít."

Kimi Raikkönen az utolsó futamon hétpontos hátrányt ledolgozva lett egyetlen egységnyi előnnyel bajnok Lewis Hamilton és Fernando Alonso előtt.