Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kimi Raikkönen bedobta a törülközőt

2008.09.18. 14:41 Módosítva: 2015-05-21 04:04:51
Feladta világbajnoki törekvéseit a világbajnok. Kimi Raikkönen állítja, már csak csodával lehet első idén. Arra persze emlékszik a finn, hogy egy éve épphogy csoda történt.

Nincs már esélye a vb-címvédésre, állítja Kimi Raikkönen. A Ferrari-pilóta a vezető Lewis Hamiltontól 21, csapattársától, Felipe Massától 20 ponttal van lemaradva, négy futammal, azaz 40 ponttal a vége előtt.

”Csodának kellene történnie. Mintha a villám kétszer ugyanoda csapna be. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy kitaláljuk, így nem lehetek világbajnok” – nyilatkozta a klasszis istállója honlapján.

Utolsó esélyét Spában, az utolsó utánit Monzában játszotta el, Belgiumban kiesett, Olaszországban nem szerzett pontot. Valószínűleg a jövő hét végi szingapúri futamtól kezdve Massának kell segítenie, ahogy a brazil is tette egy éve a zárófutamon.

kimir

Erre utal véleménye: ”A csapatnak két célja van, mindkettőért a maximumot fogja nyújtani, ahogy én is, mint általában.” Raikkönen a gyártók és a pilóták bajnokságára gondolt, előbbit vezetik, utóbbiban Massa az esélyes kettejük közül.

A remény még nem veszett el, tavaly az utolsó két versenyen jött vissza 17 pont hátrányból. ”Sosem fogom elfelejteni, ami akkor történt” – idézte föl, hogyan nyert kétszer, míg Hamilton összesen két pontot tudott összekaparni, és elbukta a vb-t.

A finn még rosszabb helyzetben lenne, ha angol ellenfele visszakapná négy Spában elvett pontját, akkor már 25-tel lenne lemaradva. Pozíciója Massához képest így valamelyest javulna, 18 pontra csökkenne köztük a különbség. Az ügyet hétfőn tárgyalja az FIA fellebbviteli bírósága, az ítéletet keddre ígéri.