Kimi Raikkönen bedobta a törülközőt

2008.09.18. 14:41 Módosítva: 2015.05.21. 04:04
Feladta világbajnoki törekvéseit a világbajnok. Kimi Raikkönen állítja, már csak csodával lehet első idén. Arra persze emlékszik a finn, hogy egy éve épphogy csoda történt.

Nincs már esélye a vb-címvédésre, állítja Kimi Raikkönen. A Ferrari-pilóta a vezető Lewis Hamiltontól 21, csapattársától, Felipe Massától 20 ponttal van lemaradva, négy futammal, azaz 40 ponttal a vége előtt.

”Csodának kellene történnie. Mintha a villám kétszer ugyanoda csapna be. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy kitaláljuk, így nem lehetek világbajnok” – nyilatkozta a klasszis istállója honlapján.

Utolsó esélyét Spában, az utolsó utánit Monzában játszotta el, Belgiumban kiesett, Olaszországban nem szerzett pontot. Valószínűleg a jövő hét végi szingapúri futamtól kezdve Massának kell segítenie, ahogy a brazil is tette egy éve a zárófutamon.

kimir

Erre utal véleménye: ”A csapatnak két célja van, mindkettőért a maximumot fogja nyújtani, ahogy én is, mint általában.” Raikkönen a gyártók és a pilóták bajnokságára gondolt, előbbit vezetik, utóbbiban Massa az esélyes kettejük közül.

A remény még nem veszett el, tavaly az utolsó két versenyen jött vissza 17 pont hátrányból. ”Sosem fogom elfelejteni, ami akkor történt” – idézte föl, hogyan nyert kétszer, míg Hamilton összesen két pontot tudott összekaparni, és elbukta a vb-t.

A finn még rosszabb helyzetben lenne, ha angol ellenfele visszakapná négy Spában elvett pontját, akkor már 25-tel lenne lemaradva. Pozíciója Massához képest így valamelyest javulna, 18 pontra csökkenne köztük a különbség. Az ügyet hétfőn tárgyalja az FIA fellebbviteli bírósága, az ítéletet keddre ígéri.