McLaren: Tudnánk kezelni Raikkönent

2009.09.29. 11:31 Módosítva: 2009.09.29. 11:32
Kimi Raikkönen három év után visszaszerződhet a McLarenhez, Norbert Haug Mercedes-főnök állítja, ennek semmi akadálya, a legjobb pilótakettőst akarják. Szerinte Alonsóval sem volt gond.

Nem lenne probléma a McLarennek, ha Lewis Hamilton mellé egy másik világbajnok, Kimi Raikkönen érkezne, állítja Norbert Haug, a motorszállító Mercedes sportigazgatója. A finn átigazolása a Ferraritól formalitásnak tűnik, ezt nem, de azt megerősítette, szívesen fogadnák.

”Mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legerősebb pilótakettőst hozzuk össze. Ez pénz, képesség, tehetség kérdése, tudunk kezelni két megasztárt. Hangsúlyozom, nem erősítem meg, hogy változás lesz a csapatban, de a pilótamendzselés része a játéknak, és mi képesek vagyunk erre” – idézte Haugot az autosport.com.

Megemlítette, 2007-ben Alonsóval is bírtak, csak a külvilágnak nem ez jött át: egész évben veszekedés volt a háttérben, a végén a világbajnokságot is elveszítették, de szerinte nem emiatt. Alonso az idény végén visszament a Renault-hoz.

Raikkönen 2001 és 2006 között már indult McLarennel, sok futamot, de vb-t nem nyert.

”Legalább két világbajnokságot kellett volna nyernie velünk, 2003-ban két ponttal maradt le, 2005-ben is csak a motorok miatt, amik akkoriban még nem voltak olyan megbízhatóak, mint ma” – mondta Haug.

Távozásának oka a Ferrari hívása volt, az olaszokkal első évében, 2007-ben bajnok lett, de tavaly csak két, idén eddig egy futamot nyert, Fernando Alonsót viszik a helyére.

”Jó volt vele a kapcsolatom, biztos vagyok benne, ő is ugyanezt mondaná rólam” – nyilatkozta a mercedeses, kétségtelen, nem lenne ellenére a visszatérésének.

Raikkönen állítólag csak akkori főnökével, Ron Dennisszel nem jött ki jól, de ő az év elején távozott az istállótól, és az utód Martin Whitmarsh-sal mindig jóban volt.

Átigazolását a McLarenhez - ezzel Heikki Kovalainen távozását - Alonsóéval együtt, még a héten bejelenthetik.