A Pirelli Schumacherre tesz Valenciában

2012.06.18. 19:23

Michael Schumachert tartja a legesélyesebbnek a hétvégi valenciai Európa GP megnyerésére a Pirelli-főnök Paul Hembery. A szakember a városi pálya miatt indul ki abból, hogy a mercisnek jól kell szerepelnie, négy hete Monacóban ugyanis Schumacheré lett a pole, csak egy korábbi büntetése miatt át kellett engednie.

"Úgy gondoljuk, valaki olyan fogja megszerezni a pole pozíciót, mint Michael. Monacóban is nyert volna valószínűleg, ha nem büntetik meg, vagyis miért ne győzhetne itt? Valenciában Michaelre kell tenni" - nyilatkozta az Autosportnak Hembery.

Ráadásul a kerékcserékben is hasonló futamra számítanak, igen valószínű, hogy itt is egyszer állnak ki, mint Monacóban, vagyis nem igen lehet variálni a stratégiákkal.

"Valenciában nehéz izgalmas futamot összehozni, nehéz előzni, olyasmi, mint Monaco. Meleg lesz, a lággyal és a közepes keverékkel megyünk, vagyis kevésbé fognak kopni a gumik, nem lesz akkora a kihívás, mint Kanadában, amikor a szuperlágyakat ki kellett facsarni. Nagyon jó rajthelyre lesz szükség Valenciában a győzelemhez" - utalt vissza Montrealra a szakember, ahol Sebastian Vettel és Fernando Alonso gumitaktikája befuccsolt, ezért a hajrában vesztették el a versenyt, teljesen visszaestek. A bajnok negyedik, a ferraris ötödik lett, mert megpróbáltak egyetlen cserével elmenni a célig, de a gumi elfogyott.

Schumachert sosem látott balszerencse-sorozat üldözi, de most már tényleg véget kell ennek vetni, nyilatkozta egy hete Ross Brawn Mercedes-főnök.