Schumachert vinné a gyűlölt Pirelli

2012.10.05. 11:50

Fejlesztőpilótájaként alkalmazná a gumiszállító Pirelli a szezon végén visszavonuló Michael Schumachert a jövő évtől, árulta el Paul Hembery, az olasz cég F1-főnöke.

"Azt hiszem, nála tapasztaltabb gumitesztelő nincs a Forma-1 történetében. Ha unatkozik az Alpokban, biztos vagyok benne, hogy tudunk neki találni valamilyen állást. Persze nincs rá 25 millió eurónk, úgyhogy a munkaszeretetére számítunk, anyagilag kevesebbet tudunk nyújtani" - idézte az Autosport a Japán GP-n nyilatkozó Hemberyt.

Schumacher csütörtökön jelentette be, hogy az évad végén felhagy a versenyzéssel, miután Lewis Hamiltont szerződtették a helyére. Elképzelhető, hogy jelenlegi csapatánál, a Mercedesnél marad menedzserként, de konkrétan még semmi nem merült fel.

A Pirelli ajánlata azért vicces, mert Schumacher a gyenge autó mellett a visszatérése óta eltelt három évben folyamatosan a gumikra fogta, hogy nem képes ugyanazon a szinten vezetni, mint régen. Ebből az utóbbi két szezonban már a Pirelli volt az F1 kizárólagos beszállítója. Egészen agresszív nyilatkozata is volt, legutóbb a hét elején szólt be nekik.

   schurelli1

Hembery viszont állítja, mindezek ellenére jól tudtak vele együtt dolgozni, és semmi akadályát nem látja az együttműködésnek. Elmondta még, ha Schumacher más kategóriában próbálná ki magát, arra is kaphatóak: "Nyitottak vagyunk mindenre, ha Michaelt érdekli valami, akkor is, ha mást akar csinálni".