Rosberg hibázott a gázolásnál?

2014.05.29. 09:30

Vizsgálat indulhat Olaszországban a német futballválogatott edzőtáborában történt autóbaleset miatt, értesült a Gazzetta.it. A legnagyobb olasz sportlap weboldala úgy tudja, a hatóságok részletesebben akarnak tájékozódni az ügyben, mert két ember súlyosan megsérült, amikor elütötte őket a 19 éves Pascal Wehrlein, a Német Túrakocsi-bajnokság egyik pilótája, aki egy Mercedesszel a csapat egyik tagját, Benedikt Höwedest vitte körbe a lezárt szakaszon.

A Gazzetta információi szerint a Forma-1-es vb-t vezető Nico Rosberg - mellette a középpályás Julian Draxlerrel - hibázhatott, aki Wehrlein előtt hajtott, és szerencsétlen helyen állt meg autogramot adni: a mögötte jövő autónak hirtelen fékeznie kellett, és valószínűleg el kellett rántania a kormányt, hogy elkerülje az ütközést. Lecsúszott az útról, ekkor gázolta el a pálya egyik biztonsági alkalmazottját és egy 63 éves férfit. Előbbit mentőautóval, utóbbit mentőhelikopterrel vitték kórházba, állapota legalább súlyos.

A Bild.de megszerzett egy videót, amin igen messziről látszik, mi történhetett: annyi biztos, hogy keskeny hegyi úton mentek, meglehetősen gyorsan, igen közel egymás után az autók, Wehrlein egy ház előtt csapta el az embereket.

A futballistákat megrázta az eset, Höwedes azt nyilatkozta, nem tudja elfelejteni a baleset pillanatait. Az ügy összes szereplője mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek, míg a válogatottat szponzoráló autógyár rövid közleményben tette meg ugyanezt, de a részletekről nem árult el semmit.