Az első fecskék a Hungaroringen

2014.07.24. 13:25 Módosítva: 2015.05.02. 06:14

Hivatalosan délután háromkor, az első hivatalos FIA-sajtótájékoztatóval kezdődik csütörtökön a Magyar Nagydíj, de a nemzetközi szövetség médiafőnökei nem kényeztetik el nálunk a sajtót. Az öt jelen lévő világbajnokból egyet sem sikerült a hat kijelölt pilóta közé jelölni, sőt, a névsor a következő: Marcus Ericsson (Caterham), Esteban Gutierrez (Sauber), Kamui Kobajasi (Caterham), Pastor Maldonado (Lotus), Sergio Perez (Force India), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) = 1 futamgyőzelem (Maldonado). Lehet, hogy nem véletlenül alakult így, sőt.

A versenyzők közül valószínűleg a Red Bull-osok és a ferrarisok, legalábbis Fernando Alonso érkeztek elsőként a pályára. Sebastian Vettel azonnal pályabejárással kezdett, míg csapattársát, Daniel Ricciardót a kantinban láttuk, amint fagyizott.

Az F1 hátterébe általában csütörtökön lehet legjobban belelátni, kint van már minden pilóta, van egy kis felhajtás, de még nem akkora, mint a három rendes napon. Idén eddig mintha nem ez lenne a helyzet, már a pálya környékén kevesebb az ember, bent a paddock pedig van, hogy percekre kiüresedik.

Ilyenkor az utóbbi években már pilótákba botlott az elber, mert nem rejtőzködnek annyira, mint amikor teli a hely VIP-vendégekkel, fotósokkal és sajtósokkal, ezúttal viszont délutánig a felsoroltakon kívül mással nem találkoztunk. Jönniük kell, persze, itt lesz mindenki, csak idővel, úgy tűnik.

Lehet, hogy estére már izzani fog a Hungaroring, csak nem így szokott kezdődni.