Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ijesztő 70 lóerőt találhat a Mercedes

2014.12.10. 13:22

Attól tart a Red Bull Racing, hogy az idén 19-ből 16 futamot nyerő, természetesen mindkét vb-t simán behúzó Mercedes fölénye jövőre nem hogy csökkenne, nőni fog. A németek ugyanis alapból jobb koncepcióval rakták össze turbómotorjukat, ráadásul ragaszkodnak hozzá, hogy jövőre se lehessen azokhoz hozzányúlni február vége után, vagyis a szezon közbeni fejlesztés kizártnak tűnik, csakúgy, mint idén.

Chris Horner RBR-főnök máris kongatja a vészharangot. "Nem írjuk le a következő évet, ez biztos, de nagy lemaradásunk van. És abból, amit hallani, hogy a Mercedes további erőfölénybe kerül, masszív feladat lesz csökkenteni a hátrányt. A Renault előre tud lépni, de valószínűtlen, hogy a Merci idei motorjának a szintjét elérje. Közelebb tudunk kerülni hozzájuk, ám a Mercedes sem áll meg. Nagyon nehéz ez, ha február végén be kell fagyasztanunk a fejlesztést. Ha hiszünk a számoknak, amikről hallani, az előnyük nőhet ahelyett, hogy csökkenne" - nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak.

Elöl a Merci, háttérben a Red Bull-Renault
Elöl a Merci, háttérben a Red Bull-Renault

Az újság szerint Horner arra gondol, hogy a turbót kiegészítő két E-visszanyerőrendszer erősítésére mennek rá a németek, és újabb 70 lóerőt fognak kipréselni a motoregységből.

"Meglehetősen depresszív, ha tényleg a helyzet" - kommentálta ezt Horner.

A Ferrari találhatott egy kiskaput arra, hogy a fejlesztést ne kelljen leállítani február 28-án, de kétséges, hogy ezt keresztül tudják vinni. A legijesztőbb, hogy ha még sikerül is, az is inkább csak azt jelentené, hogy a Mercik 2014-es szintjére tudnak felzárkózni.

A Red Bull három futamot nyert idén Daniel Ricciardóval. Az elsőnél a Mercedesek gyengélkedtek egy technikai probléma miatt, a másodiknál, a Hungaroringen Hamilton a depóból indult, Nico Rosberget viszont fair csatában verte Ricciardo a bajnokság egyik leglassabb pályáján, ahol az erő kevésbé számít. A harmadiknál, Spában elméletileg esélyük sem lett volna, de a két Mercedes ütközött, Hamilton kiesett, Rosberget pedig újra le tudta győzni az ausztrál.