Nico Rosberg Mercedes-szerződése is feltűnt a panamai offshore-botrányban

2016.04.04. 23:26

Nico Rosberg Mercedes-szerződése is feltűnt a vasárnap este kirobbant offshore-balhéban. A német ARD bukkant rá hétfőn a hatalmas adattömegben, hogy az F1-pilóta és a Mercedes közti megállapodás valamilyen oknál fogva a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Ambitious Group Limited segítségével jött létre. A cég hivatalosan két nagyobb vállalat tulajdonában áll, melyeket a botrány közepén található Mossack Fonseca ügyvédi iroda felügyel.

Az ARD ugyanakkor megjegyezte, hogy nincs arra utaló bizonyíték, hogy Rosberg fizetése valaha is átfutott volna a cégeken, ahogy arra sem hogy, a pilóta vagy a német gyári csapat bármi illegálisat követett volna el. A közszolgálati csatorna megkeresésére ugyanakkor sem a versenyző, sem a csapat nem kívánt reagálni.

A Panamából előkerült iratok között több sportoló és sportvezető neve is felbukkant – többek között a FIFA etikai bizottságának egyik tagja, Petro Damiani, az UEFA eltiltott elnöke, Michel Platini, illetve két argentin labdarúgó, Lionel Messi és Gabriel Heinze.