Árpád
-2 °C
3 °C

Nem áll le a trükközéssel a Ferrari

2018.09.13. 21:34

A Ferrari idén minden lehetséges eszközt bevet, hogy legyőzze a fejlesztési versenyben a Mercedest, miközben kínosan ügyel rá, nehogy az ellenfelek rájöjjenek, mitől is ennyire jók. Az olaszok próbálkoztak már rikító sárga zsákkal és esernyővel is, hogy eltakarják az autó fedélzeti kameráját, Szingapúrra azonban új trükkel érkeztek.

A Ferrarinál nagyon nincsenek kibékülve az autóba szerelt fedélzeti kamerával, ugyanis a kamera képeihez bárki hozzáférhet, vagyis

az ellenfelek legálisan nézhetik meg például a kormányon alkalmazott beállításokat és a kijelzőn lévő üzeneteket. 

Ezt próbálta elkerülni a csapat a sárga zsákokkal és az esernyővel. Azonban ennek nem örült az FIA, így az olaszok most új trükkel próbálkoznak: egy hűtőberendezést helyeztek el a felső légbeömlő előtt, amit véletlenül pont úgy sikerült kialakítani, hogy kitakarja a fedélzeti kamerát, írja a Motorsport.com.

A Ferrari szerint erre azért van szükség, mert hűteni mégiscsak kell valahogyan a kamerák elektronikáját. Az pedig, hogy ezzel kitakarják a fedélzeti kamerát, természetesen merő véletlen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?