Vettel ráijesztett a Ferrarira, de így is örülhetnek az olaszok

2019.03.29. 17:39

A második szabadedzést is a feltámadó Ferrari uralta Bahreinben. Vettel is Leclerc is nagyot ment, a Mercedes altatott, Kimi Räikkönenék pedig szenvedtek.

A 16 órakor kezdődő edzést Ricciardo kezdte el, majd jött Leclerc és Vettel a két Ferrarival, nem sokkal később pedig Gasly, Magnussen, Kvjat, Räikkönen, Albon, Giovinazzi, Pérez és Stroll. Az első Mercedes-időig 15 percet kellett várni, akkor Bottas 1:30.124-es idővel át is vette a vezetést, majd egy perccel később Hamilton bejött a 4. helyre, négy tizeddel lemaradva a csapattársától.

Negyedórával később már a Ferrari is odatette magát: előbb Vettel futott egy 1:28.942-es időt, majd Leclerc jött fel a második helyre egy 1:29.083-as körrel. A Mercedes próbálkozott, de nem nagyon sikerült megközelíteni a Ferrarikat, amik a hűvösebb időben is tudott javulni.

az első óra után 0,6-0,7 másodperc volt a Hamilton-Bottas páros hátránya Vettelhez, és a tőle 0,035 másodpercre lemaradó Leclerchez képest.

A hátralévő időben már nem javított a két élcsapat. A Ferrari tempója jónak tűnik, de nem valószínű, hogy ekkora lenne a Mercedes hátránya – már csak azért sem, mert az 5. helyen végző Hülkenberg nem sokkal maradt el a címvédőtől. Izgalom persze így is maradt a végére, Vettel elég látványosan eldobta a Ferrarit:

Az Alfa Romeónak nem volt jó edzése, Räikkönen és Giovinazzi sem tudott rendesen tesztelni vízszivárgás miatt. A Red Bull egy eseménytelen másfél órán van túl, a Williams továbbra is szenved, a McLarenre viszont érdemes lesz odafigyelni, a középmezőny egyik legjobbja lehet a hétvégén.