Felfoghatatlan sebesség, 1,82 mp az új kerékcsere-világrekord

2019.11.18. 21:39

Minden tekintetben a Red Bull csapaté volt a hétvégi Brazil Nagydíj, Max Verstappen nyerte az időmérőt és a futamot is, utóbbi sikerben nagy szerepe volt a csapat női stratégájának, Hannah Schmitznek, és ha nincs Lewis Hamilton hibája, könnyen lehet, hogy a csapat másik pilótája, Alex Albon is a dobogón végez.

A Red Bull idei harmadik futamgyőzelme alatt figyelmet kapott Max Verstappen első kerékcseréje ide, de eleinte azért, mert a boxutcából kifelé tartva Robert Kubica élesen vágott ki a holland pilóta elé, feltartva őt, miközben épp a virtuális első helyért igyekezett volna vissza a pályára.

Ez a kerékcsere viszont más miatt is érdekes: mivel a Red Bull tudta, hogy a lehető leggyorsabban vissza kell küldeniük a pályára Verstappent, hogy legyen esélyes az egy körrel korábban kereket cserélő Hamilton elé visszaérni, borzasztó módon csipkedték magukat. Ez az időeredményen is meglátszik,

az 1,82 másodperces kerékcserével ugyanis új világcsúcsot döntöttek, idén harmadszor megjavítva a kerékcsere világrekordját.

Az előző csúcsot még július végén, a Német Nagydíjon állították fel, akkor 1,88 másodperc alatt cserélték le a négy gumit, előtte két héttel a Brit Nagydíjon pedig még 1,91-gyel döntöttek rekordot.