Verstappen agyonverte a mezőnyt Belgiumban, Leclerc indulhat az élről

leclerc
2024.07.27. 17:13
Max Verstappen volt a Formula–1-es Belga Nagydíj időmérőjének messze legjobban teljesítő pilótája, a Red Bull hollandja viszont tízhelyes büntetés miatt csak a 11. helyről rajtolhat vasárnap. Így a tőle 595 ezreddel elmaradó Charles Leclerc-é lett a pole, mögötte Sergio Pérez, Lewis Hamilton és a két McLaren, Lando Norris és Oscar Piastri zárt.

Az időmérő esős körülmények között indult, az első etap végéhez közeledve azonban egyre inkább száradt a pálya, így sorra jöttek a javítások, a Magyar Nagydíjat megnyerő Oscar Piastrinak jött ki legjobban itt a vége, ő jutott be elsőként, Hülkenberg, Magnussen, Cunoda, Sargeant és Csou viszont búcsúzott.

A Q2-ben alig „maradt életben” a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez mindössze három ezreddel előzte meg a már kieső Albont, az első szakaszban remeklő Gasly, Ricciardo, Bottas és Stroll esett ki itt.

Pérez ettől annyira összekapta magát, hogy az átmeneti gumikon megfutotta a leggyorsabb kört, sokáig azonban nem volt az élen, mivel Verstappen hat tizeddel még nála is jobb volt – ugyanakkor egészen a végjátékig ez a második helyet érte.

Az utolsó próbálkozásoknál Charles Leclerc 11 ezreddel gyorsabb volt nála, ezzel a nála 595 ezreddel gyorsabb Max Verstappen tízhelyes büntetése miatt a Ferrari monacói pilótája rajtolhat vasárnap az élről.

Az első sorból mellőle Pérez indulhat, a másodikból Hamilton és Norris, a harmadikból Piastri és Russell, a negyedikből Sainz és Alonso, az ötödikből pedig Ocon és Albon, mögéjük csúszik vissza a világbajnoki címvédő és éllovas holland.

(Borítókép: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)