Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Tóth és Némedi megdöbbent

2003.05.21. 13:37
Videoton érintett futballistái értetlenül fogadták a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságnak kedden késő este hozott határozatát, amely szerint a Liga azonnali hatállyal felfüggeszti Pomper Tibor, Tóth Norbert és Némedi Norbert játékjogát, mert alapos gyanú merült fel, hogy a bundaüggyel kapcsolatban tett vallomásaikkal félrevezették a testületet. Az FB egyúttal fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezte a három játékossal szemben.
"Megdöbbentem a hír hallatán, teljesen érthetetlen, hogy miért döntött így a liga" - mondta Tóth Norbert. "Többször is meghallgattak a székházban, de minden alkalommal ugyanazt állítottam: felhívtak a mérkőzés előtt, a végeredménnyel kapcsolatban azonban semmi nem hangzott el." Tóth hozzátette, hogy válaszlépést fontolgat, de, még bizonytalan, hogy ezt milyen formában teheti meg.

Némedi: fogalmam sincs, miért függesztettek fel

A csütörtökön kirobbant bundaügynek új szereplője Némedi Norbert, aki egyelőre nem is érti, hogyan keveredett bele a történetbe. "Kedden berendeltek a Ligába, s bár úgy éreztem, semmi közöm az ügyhöz, természetesen válaszoltam a feltett kérdésekre" - árulta el. "Elmondtam, hogy engem senki nem keresett meg az ominózus meccs előtt, azt azonban hallottam, hogy a társaim közül néhányan kaptak telefonhívást. Semmi másról nem tudtam beszámolni, így fogalmam sincs, miért függesztették fel a játékjogomat" - magyarázta.

A bundabotrány azután robbant ki, hogy Pomper - őt egyébként nem lepte meg az ítélet -, illetve Tóth azt állította: a szerdai, Kispest-Honvéd elleni NB I-es találkozó előtt a vendégek labdarúgói közül valaki vagy valakik megkeresték őket telefonon, hogy a fővárosi együttes számára kedvezően alakuljon az eredmény. A kispesti Hamar István elismerte, hogy mindkét játékossal beszélt, de azt állítja: magánjellegű párbeszéd zajlott, a végeredmény nem került szóba.

Hamar jogi lépéseket tervez

A Videoton játékosai még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy a találkozó befolyásolására kérték őket. Pénteken az MLL fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette Hamar játékjogát, s kijelentette: a büntetőeljárás befejezését követően határoz a Kispest-Honvéd labdarúgója elleni esetleges szankciókról. A futballista jogi lépéseket helyezett kilátásba, mert úgy véli: szabálytalan volt a határozat, s ok nélkül hurcolták meg a nevét.