Klaudia
-4 °C
2 °C

Újabb hat Fradi-szurkoló előzetesben

2003.06.13. 12:33
Hat férfit vett őrizetbe a rendőrség a május 30-i budapesti Üllői úti Ferencváros-Debrecen bajnoki meccset követő szurkolói rendbontással kapcsolatban a csütörtökön a délutáni és az éjszakai órákban, ezzel tizenhatra emelkedett az elfogott személyek száma.
Az események kivizsgálására felállított külön nyomozó csoport vezetője, Pál József alezredes elmondta: öt budapesti fiatal férfit és egy vidéki fiatalembert csoportosan elkövetett garázdasággal, valamint rongálással gyanúsítanak, és javasolják az előzetes letartóztatásba vételüket.

Ismertetése szerint a nyomozócsoport a beszerzett film- és képanyagok elemzése, illetve értékelése során azonosította be a férfiakat, akiket a lakásukon fogtak el. Hozzátette: a külön nyomozó csoport megalakulása óta a rendőrök eddig már 16 embert derítettek fel különböző titkosszolgálati és nyomozati módszerekkel.

Pál József közölte: az éjszaka őrizetbe vették azt a fiatal férfit is, aki napok óta látható a különböző televízióknak a május 30-i eseményekről készült felvételein - ő az a hátizsákos fiatalember, aki bántalmazta a Ferencváros egyik játékosát. A többieket csoportos garázdasággal és egyéb garázda cselekedetekkel, valamint rongálással gyanúsítják.

A BRFK Nyomozó Főosztály Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője az MTI-nek elmondta: az elfogott gyanúsítottak a kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekményt beismerték.