Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Elmenekült az egyik gyanúsított

2003.06.18. 16:53
Az FTC-Debrecen meccs utáni tömegverekedésben egy biztonsági őrre támadó férfi országos körözését rendelte el a rendőrség. Tieznnyolc fradistát már elfogtak, a kőrözött drukker mellett még öt embert keresnek.
Országos körözését rendelte el a rendőrség szerdán annak a férfinak, aki az Üllői úti FTC-Debrecen bajnoki meccset követően megverte az egyik biztonsági őrt; további öt személyt keres a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt - közölte Pál József alezredes az MTI-vel.

Filmfelvételek és képek

"A nyomozócsoport a beszerzett film- és képanyagok elemzése, illetve értékelése során azonosította a férfiakat, akiknek elfogása folyamatban van és csoportosan elkövetett garázdasággal, valamint rongálással gyanúsítjuk őket" - mondta a május 30-i események kivizsgálására felállított külön nyomozócsoport vezetője.

A nyomozócsoport megalakulása óta a rendőrök eddig 18 embert azonosítottak és fogtak el különböző titkosszolgálati és nyomozati módszerekkel, és megindítottak ellenük büntető eljárást csoportos garázdaság bűntett elkövetése alapos gyanúja miatt.

Elmenekült egy tanú

Az MTI szerdán egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrástól úgy értesült: a rendőrség speciális bevetési csoportja a Budai Központi Kerületi Bíróságon egy büntetőügyben beidézett tanút kívánt elfogni, aki kapcsolatba hozható a május 30-i mérkőzést követő bűncselekménnyel, de a férfi - észlelve a rendőrök jelenlétét - elmenekült.

A nyomozó csoport vezetője azt is közölte, hogy keresik azt a férfit is, aki bántalmazta Földi Imrét, az MTI fotóriporterét a mérkőzést követően. A labdarúgó-mérkőzés után tizennégy szurkolót állított elő a rendőrség. A tizenegy őrizetbe vett személy közül hatot ítélt el gyorsított eljárásban rendzavarásért a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bíróság döntése szerint két fiatalkorú ügyében ügyészségi vizsgálatot kell lefolytatni.