Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Butragueno: Nekünk mindig kötelező győzni

2005.08.15. 12:19
A vasárnapi Puskás Ferenc-gálameccsen 3-1-re győztes Real Madrid sportigazgatója, Emilio Butragueno elégedett az eredménnyel, de tisztában van vele, a Barcelonát ettől még nehéz lesz megszorítani a bajnokságban.
"Örülünk neki, hogy egy ilyen jól sikerült estén, győzelemmel tiszteleghettünk Puskás Ferenc előtt" - mondta a Real Madrid egykori klasszisjátékosa, a jelenlegi sportigazgató, Emilio Butrageno a vasárnapi budapesti gálameccs után, amelyen David Beckhamék 3-1-re győzték le a Puskás Ferenc Válogatottat. "Tíznapos edzőtábor után elégedettek lehetünk az eredménnyel."

Ronaldo volt csak bunkó
A találkozó után az újságírók számára kialakított területen, az úgynevezett mixed zone-ban alkalom nyílt rövidebb interjúkra, fényképezésre és pár bejutott szurkolónak autogramokra is. A "galaktikusok" közül Michael Owen, David Beckham, és Zinedine Zidane is többször megállt készségesen a mintegy húsz méteres szakaszon.

Ugyanígy tettek a csapat spanyoljai, Iker Casillas, Guti, Michel Salgado és Raul is. Egyedül a brazil Ronaldo volt az, aki ügyet sem vetett senkire, és szó szerint kirohant, miközben tucatnyi gyerek várt a klubelnökök számára dollármilliókat érő aláírásra.
Nincs különbség a meccsek között

A "Keselyű" szerint jól sikerült a csapat nyári felkészülése, és bár tisztában vannak vele, hogy a nagy rivális Barcelona sem gyengült a szünetben, úgy érzi, felkészültek, hogy felvegyék a versenyt Ronaldinhoékkal.

"Nem teszünk különbséget a bajnokság és a Bajnokok Ligája-győzelem között. Ez a Real Madrid és nekünk mindenhol a győzelemre kell játszanunk, mi mindig győzni akarunk. Úgy ahogy ma este is tettük" - mondta a csapat célkitűzéseit firtató kérdésre.

Robinho jön, talán helye is lesz

A nemzetközi sajtót hetek óta "lázban tartó" Robinho kérdésre csak szűken válaszolt. "Robinho tíz nap múlva a miénk lesz. Azt azonban nem tudom, milyen poszton fog játszani, ezt az edzők dolga eldönteni. A mai meccs is mutatta, hogy jól állunk csatárokkal, de azért biztos megtaláljuk a helyét"

Mint ismert, a legújabb brazil szupersztár leigazolása hetek óta húzódott, miután klubja, a Sao Paulo nem volt hajlandó elengedni a madridiak által kínált összegért. Végül azonban mégis létrejött az üzlet, így a Real támadó szekciójában már Robinho is helyet követel magának, Raul, Ronaldo, Owen és Portillo mellett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!