Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

MLSZ-elnök lenne Matthäus megbuktatott menedzsere

2006.02.15. 14:17
Kapcsolódók (8)
Hiába érte számtalan támadás az elmúlt időben, miután megkapta a kellő számú jelölést, elindul az MLSZ elnöki posztjáért Pellady Péter. A válogatott volt menedzsere úgy véli, ha igazak Bodnár György állításai Kisteleki István pénzügyi tranzakcióiról, úgy a futball-liga első emberének vissza kell lépnie és vállalnia kell a következményeket. Ellenben ha tisztázza magát, Bodnárt fel kell jelenteni.

"Mélységesen megdöbbentett, amit a mai sajtótermékekben olvastam. Ha igazak Bodnár György állításai, Kisteleki Istvánnak sürgősen el kell számolnia, ha pedig a labdarúgó-liga elnöke tisztázza magát, úgy fel kell jelenteni Bodnárt" - mondta Pellady Péter, akiről kedden derült ki, ő is kellő számú jelölést kapott, hogy elinduljon a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöki posztjáért.

Kilépne az árnyékból

#alt#
Pellady Péter (fotó: epa)

A legutóbbi szövetségi kapitány, Lothar Matthäus magyarországi szerződtetésében jelentős szerepet játszó üzletember úgy érzi, az elmúlt két évben tett annyit, hogy most már előlépjen az árnyékból és mindenki megismerje, mire képes.

"Az sem érdekel, hogy az elmúlt időszakban számtalan támadásnak voltam kitéve, ennek ellenére vannak, akik tisztán látják, mit hoztam a magyar labdarúgás számára" - értékelte eddigi tevékenységét Pellady, aki elmondta, nem tudja ellenfelei milyen elképzelésekkel készülnek, de ő kész tervezettel áll a döntéshozók elé a február 27-ei közgyűlésen.

Nincs kapitányjelöltje

Pellady egyébként úgy véli, az MLSZ elnöki tisztéért szintén induló Kistelekinek mindenekelőtt tisztáznia kell magát, ha pedig ez nem sikerül, akkor azonnal vissza kell lépnie a jelöléstől és vállalni kell a következményeket. Pellady attól sem tart, hogy nyugati tapasztalatai és határozott munkastílusa miatt esetleg tartanának tőle, véleménye szerint Kisteleki is határozottan indult el az MLSZ megreformálásában, mégis sokakat maga mögé állított.

Ami a szövetségi kapitányt illeti, így vélekedett: "Ezzel egyelőre nem foglalkozom. Megvannak a megfelelő szakemberek arra, hogy javaslatot tegyenek a kapitány személyére, ezt meg fogom hallgatni, s a finanszírozás feltételeit is meg kell majd vizsgálni."

Bodnár szerint Kisteleki álnok elnök

A Magyar Labdarúgó-liga (MLL) elnökét, Kistelekit Bodnár György keddi sajtótájékoztatóján álnok elnöknek nevezte, aki az MLSZ korábbi vezetőit pénzügyi visszaélésekkel vádolta.

Bozóky Imre, az MLSZ volt elnöke január elején mondott le posztjáról, majd tíz nappal később az MLSZ egy háromtagú ad hoc bizottságot hozott létre, melynek vezetésével Kisteleki Istvánt bízták meg.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft