Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Idén már nem döntenek a 2012-es foci-Eb-ről

2006.10.04. 20:55
Nem dönt már idén az UEFA arról, hogy hol rendezik a 2012-es futball-Eb-t. A magyar-horvát közös pályázat egyik főnöke nem örül a mégyhónapos halasztásnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szerdai ljubljanai ülésén úgy döntött, hogy december 8. helyett csak 2007 áprilisában jelöli ki a 2012-es Európa-bajnokság helyszínét.

Készülnek az új helyzetre

A testület rövid írásos közleményében azzal indokolta a változtatást, hogy több időt akart adni a pályázóknak a jelentkezés előkészítésére. A három pályázó Magyarország és Horvátország közösen, valamint Olaszország, illetve Ukrajna Lengyelországgal.

"A múlt hét végén, amikor nálunk járt az UEFA szemlebizottsága, akkor értesültünk arról, hogy megváltozhat a helyszínkijelölés időpontja" - mondta Gyárfás Tamás, a magyarországi pályázatot előkészítő bizottság elnöke az MTI-nek. "Meg is tettük az előkészületeket az új helyzetre, csütörtökön a további stratégiáról egyeztetünk a Hilton Hotelben Vlatko Markoviccsal, a horvát és Kisteleki Istvánnal, a magyar szövetség elnökével."

Hosszabbítás a maratonfutónak

Gyárfás hozzátette: személy szerint nem örül a négyhónapos halasztásnak, de az UEFA szempontjából teljesen logikus döntést hozott a végrehajtó bizottság, csak az időpont lehetett volna korábbi is.

"Az UEFA január végén tartja tisztújító kongresszusát, melyen nemcsak elnököt, hanem végrehajtó bizottságot is választanak a küldöttek. Mivel a helyszínről a vb határoz, és több változás is várható a testület összetételében, logikus, hogy ilyen fontos kérdésben a leköszönő tagok már nem akarnak dönteni. Személy szerint éjjel-nappal az Eb körül járnak a gondolataim, az órákat számoltam, mennyi van még hátra a döntésig. Úgy érzem magam, mint egy maratoni futó, aki megtette a táv háromnegyedét, amikor szólnak neki, hogy a 42 195 méter helyett 55 ezret kell teljesítenie."