Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Csendőrök fékezték meg a bíróverést az U21-es focitornán

2007.02.13. 11:15
A csendőrök beavatkozására is szükség volt a viareggiói korosztályos futballtorna hétfői napján, amikor a Genoa-Real Arroyo Seco mérkőzésen az argentin csapat játékosai megkergették a bírót, miután ő ötüket is kiállította. Egyikük megütötte a játékvezetőt, a meccs az ötödik pirosnál félbeszakadt, a dél-amerikai gárda tagjait előállították.

A 68. percben félbeszakadt a viareggiói huszonegy éven aluli korosztályos csapatok (U21) tornáján hétfő délután a Genoa-Real Arroyo Seco mérkőzés, miután az argentin gárdából öt játékost állított ki a bíró.

Mindenkit bevittek

Az olasz klub honlapja szerint 2-1-es genovai vezetésnél a milanói Cornero játékvezető lefújta a meccset, amikor kiosztotta az ötödik piroslapot is. A futball szabályai szerint, ha az egyik gárda hét főre fogyatkozik, a találkozót be kell szüntetni.

Az argentinokat nem egyszerre küldték le, de a második félidőre teljesen elvadult az összecsapás, távoznia kellett a dél-amerikaiak edzőjének is, majd néhány játékosa megkergette a bírót, egyikük meg is ütötte. (A gazzetta.it videója.)

A balhét a csendőröknek kellett megfékezniük, a Real Arroyo összes futballistáját és az egész szakmai stábját előállították Arenzanóban, a bíróverő útlevelét elkobozták. Azonosításuk után valószínűleg elengedték őket, bár a Gazzetta dello Sport tudósítása ezt nem említi.

Rendőrölés után bíróverés

A nyolcaddöntőbe a Genoa jutott, az argentinok sorsa bizonytalan, de valószínűleg napokon belül kiutasítják őket Olaszországból.

Szicíliában alig másfél hete egy nyomozót öltek meg huligánok a Catania-Palermo meccs után, ezt követően azonnal félbeszakítottak minden labdarúgó-bajnokságot, egy hétre megállt az olasz futballélet. A kormány új törvényt hozott a biztonsági intézkedések megszigorítására, több stadionban zárt kapus meccseket rendeztek a hétvégén.

A viareggói torna Európa egyik legrégibb, talán legrangosabb korosztályos bajnoksága, minden évben február elején rendezik, a világ legjobb U21-as gárdáinak részvételével.