Erzsébet
1 °C
4 °C

Csendőrök fékezték meg a bíróverést az U21-es focitornán

2007.02.13. 11:15
A csendőrök beavatkozására is szükség volt a viareggiói korosztályos futballtorna hétfői napján, amikor a Genoa-Real Arroyo Seco mérkőzésen az argentin csapat játékosai megkergették a bírót, miután ő ötüket is kiállította. Egyikük megütötte a játékvezetőt, a meccs az ötödik pirosnál félbeszakadt, a dél-amerikai gárda tagjait előállították.

A 68. percben félbeszakadt a viareggiói huszonegy éven aluli korosztályos csapatok (U21) tornáján hétfő délután a Genoa-Real Arroyo Seco mérkőzés, miután az argentin gárdából öt játékost állított ki a bíró.

Mindenkit bevittek

Az olasz klub honlapja szerint 2-1-es genovai vezetésnél a milanói Cornero játékvezető lefújta a meccset, amikor kiosztotta az ötödik piroslapot is. A futball szabályai szerint, ha az egyik gárda hét főre fogyatkozik, a találkozót be kell szüntetni.

Az argentinokat nem egyszerre küldték le, de a második félidőre teljesen elvadult az összecsapás, távoznia kellett a dél-amerikaiak edzőjének is, majd néhány játékosa megkergette a bírót, egyikük meg is ütötte. (A gazzetta.it videója.)

A balhét a csendőröknek kellett megfékezniük, a Real Arroyo összes futballistáját és az egész szakmai stábját előállították Arenzanóban, a bíróverő útlevelét elkobozták. Azonosításuk után valószínűleg elengedték őket, bár a Gazzetta dello Sport tudósítása ezt nem említi.

Rendőrölés után bíróverés

A nyolcaddöntőbe a Genoa jutott, az argentinok sorsa bizonytalan, de valószínűleg napokon belül kiutasítják őket Olaszországból.

Szicíliában alig másfél hete egy nyomozót öltek meg huligánok a Catania-Palermo meccs után, ezt követően azonnal félbeszakítottak minden labdarúgó-bajnokságot, egy hétre megállt az olasz futballélet. A kormány új törvényt hozott a biztonsági intézkedések megszigorítására, több stadionban zárt kapus meccseket rendeztek a hétvégén.

A viareggói torna Európa egyik legrégibb, talán legrangosabb korosztályos bajnoksága, minden évben február elején rendezik, a világ legjobb U21-as gárdáinak részvételével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?