Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kirúgták a Chelsea edzőjét, Avram Grantot

2008.05.24. 21:47
Leváltotta Avram Grant vezetőedzőt a Chelsea-nél Roman Abramovics klubtulajdonos. Az izraeli szakember két kupadöntőbe jutott a csapattal, de mindkettőt elbukta, a bajnokságban második lett.

Menesztették Avram Grantot, a Chelsea edzőjét, írta szombat reggel a The Sun bulvárlap, majd délután az értesülést a klub hivatalosan is megerősítette.

A Premier League-ben szereplő klub közölte, szerződést bontottak a trénerrel.

Az 53 éves izraeli edző szeptemberben váltotta a portugál José Mourinhót a kispadon, csapatával a Manchester United mögött második lett a Premier League-ben, bejutott az angol Liga Kupa és a Bajnokok Ligája döntőjébe, de mindkettőt elbukta.

A hazai sorozatban a Tottenham Hotspur, az európaiban az MU győzte le a londoniakat, büntetőkkel.

A The Sun szombati számában beszámolt róla, hogy Grant elköszönt a Chelsea-től, már egy nappal korábban elbúcsúzott játékosaitól.

Kirúgása nem meglepetés, a bulvárlap szinte kinevezése napjától azt találgatta, ki váltja majd le a szezon végén.

Elküldésének végső oka a The Sun szerint, hogy kínos helyzetbe hozta a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosát, Roman Abramovicsot: a csapat Moszkvában, a milliárdos otthonában vesztette el a Bajnokok Ligája-döntőt.

Utódja az újság szerint Frank Rijkaard, Guus Hiddink, Sven-Göran Eriksson vagy akár Mourinho is lehet. Utóbbira persze kevés az esély, valamivel valószínűbb az olasz La Gazzetta dello Sport feltételezése, hogy Roberto Mancini lesz az utód.