Ödön
2 °C
11 °C

Koeman csapatából csak 5 játékos kell

2009.11.20. 12:45 Módosítva: 2009-11-20 12:45:31
A felnőtt világbajnoki selejtezők és az U20-as világbajnokság után arra voltunk kíváncsiak, olvasóink hogyan állítanák össze a legerősebb magyar válogatottat. Bekerült néhány fiatal, de olvasóink mértéktartó módon nem rúgtak ki mindenkit a 4. helyen végzett felnőttválogatottból.

Hiába fogalmazott óvatosan maga az érintett, Gulácsi Péter az A válogatottal kapcsolatban, olvasóink már késznek látják a Liverpool kapusát arra, hogy a felnőttek között is helytálljon.

Az Index-olvasók válogatottja

Gulácsi Péter - Bodnár László, Juhász Roland, Debreceni András, Kádár Tamás - Varga József, Dárdai Pál - Huszti Szabolcs, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián

A rutinos Babos Gábor a vb-selejtezőkre kiszorította a helyét Sunderlandben is elveszítő Fülöp Mártont, önök szerint pedig már az U20-as világbajnokság egyik hőse is előbbre tart nála. Az első öt legtöbb szavazatot kapott drukkerválogatott kapuját Gulácsi védi, ha csak a posztot nézzük, kétszer annyi szavazatot kapott, mint a Premier League-ben védő Fülöp.

Bár volt némi félreértés a jobb-, és balhátvéd posztja között, de úgy tűnik, Bodnár László élvezi olvasóink bizalmát, igaz, rajta kívül nem is volt a megadott keretben másik jobbhátvéd. A pozícióban kapott még szavazatot a Debrecen szélvészgyors középhátvédje, Mészáros Norbert, és az U20-asok között a védelem közepén szereplő Debreceni András is, aki végül be is került az önök válogatottjába.

Gulácsi
Gulácsi

Juhász Roland helye olvasóink szerint is megkérdőjelezhetetlen, az Anderlecht védőjét nem véletlenül tartja mindenki a legjobb magyar hátvédnek. Sokan bíznak Vanczák Vilmosban is, ráadásul ő több poszton is bevethető, így hiába kapott sok szavazatot, a kezdőcsapatba kerüléshez nem volt elég, mert voltak, akik középhátvédként, mások balhátvédként látnák szívesen, viszont mindkét poszton volt, aki több szavazatot kapott nála.

A másik középhátvéd a kispesti Debreceni András, de egyiptomi védőpárja, Szabó János sem maradt el tőle sokkal. Bár mindketten az NB I.-ben játszanak, olvasóinkat meggyőzték az U20-as világbajnokságon látottak, ahol valóban kiemelkedően jól teljesített mindkét játékos, különösen a paksi hátvéd volt kellemes meglepetés, aki a keretbe sem került volna, ha a Newcastle elengedi Kádár Tamást.

Debreceni becsúszó szerelése
Debreceni becsúszó szerelése

Könnyen lehet, hogy Kádár nem is kapott volna ilyen megtisztelő figyelmet, ha az olaszok elleni U21-es selejtezőn nem radírozza le a pályáról az első félidőben Mario Balotellit, méghozzá a balhátvéd posztján. A veszprémi játékos annyira meggyőzte olvasóinkat, hogy Vanczák Vilmost szoros csatában legyőzve ő lett a drukkerválogatott balhátvédje, bár középhátvédként is begyűjtött néhány szavazatot.

Ha létezik egyértelmű fölény, az Varga Józsefé. A Debrecen nyáron berobbant belső középpályása mindkét védekező fedezet posztján a legtöbb szavazatot kapta, ebben a csapatrészben természetesen rá voksoltak a legtöbben.

A fiatal szűrő mellett legtöbben a rutinos Dárdai Pált látnák a legszívesebben, és a Hertha védekező középpályásával valóban jól kiegészítenék egymást, bár Dániában Tóth Balázzsal is kiválóan megértették egymást. A Genk fedezete a harmadik legtöbb szavazatot kapta, talán azért is, mert a dániai meccs és a szavazás között volt egy félresikerült meccse Belgiumban.

A támadó középpályások összeállításában elég egyértelmű volt olvasóink véleménye, bár nem tudhatjuk, hogy a 4-2-3-1-es szisztémát indokoló okok megszűnésével is megtartja-e a kapitány ezt a taktikai felállást. Huszti Szabolcs hannoveri játékosként több poszton is villogott, ennek (és Gera Zoltán távozásának) köszönhetően övé a jobbszél, azaz olvasóink megbocsátották a Zenit támadójának az utóbbi hónapok gyengébb formáját.

Hajnal Tamás látványos formahanyatlása, és az U20-as karmester meggyőző teljesítménye után nem nagy meglepetés, hogy szinte mindenki Koman Vladimirt látná legszívesebben az irányító posztján.

Koman
Koman

Koman tökéletesen megvalósítja, amit Hajnal csak nagyon ritkán: visszamegy a labdákért, és vagy leosztja őket, vagy maga indul meg velük. Koman ezt úgy hozta Egyiptomban, ahogy a dortmundi támadónak csak ritkán sikerült a selejtezősorozatban (legutóbb Svédországban).

A balszélső posztján a legjobb magyar játékos, Dzsudzsák Balázs megkérdőjelezhetetlen, a PSV szélsője tarolt olvasóink között is. Dzsudzsák játszott már a jobboldalon is (nem is rosszul), Erwin Koeman szisztémájában nem is kell sokat védekeznie, és ha Koman játszik mellette középen Hajnal helyett, még jobban kiteljesedhet a játéka, hiszen a fiatal irányító sokkal több labdát szerez, mint a dortmundi.

Dzsudzsák
Dzsudzsák

Dzsudzsák mögött a második Rudolf Gergely lett, aki egy támadóbb felállásban balról indulva hasznos tagja lehet a csapatnak, de a PSV szélsőjével nem férnek meg igazán egy oldalon, ezért valamelyiküknek át kell mennie a jobbszélre. Ez a gondolat látványosat bukott Belgiumban, de kár lenne egy rossz meccs miatt elvetni.

A center posztján nem meglepetés, hogy Németh Krisztián tarolt. Már az egyiptomi vb előtt sokan a csapatba követelték, és az AEK-ben bizonyította is, hogy a felnőttek között is képes kimagasló teljesítményre, bár egészen másféle típus, mint az A válogatott jelenlegi csatára, Torghelle Sándor. Németh mögött olvasóink Rudolfnak adták a legtöbb szavazatot, Torghelle még a dobogóra sem fért fel, mert Priskin Tamás is megelőzte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?