István, Vajk
17 °C
34 °C

Koeman csapatából csak 5 játékos kell

2009.11.20. 12:45 Módosítva: 2009-11-20 12:45:31
A felnőtt világbajnoki selejtezők és az U20-as világbajnokság után arra voltunk kíváncsiak, olvasóink hogyan állítanák össze a legerősebb magyar válogatottat. Bekerült néhány fiatal, de olvasóink mértéktartó módon nem rúgtak ki mindenkit a 4. helyen végzett felnőttválogatottból.

Hiába fogalmazott óvatosan maga az érintett, Gulácsi Péter az A válogatottal kapcsolatban, olvasóink már késznek látják a Liverpool kapusát arra, hogy a felnőttek között is helytálljon.

Az Index-olvasók válogatottja

Gulácsi Péter - Bodnár László, Juhász Roland, Debreceni András, Kádár Tamás - Varga József, Dárdai Pál - Huszti Szabolcs, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián

A rutinos Babos Gábor a vb-selejtezőkre kiszorította a helyét Sunderlandben is elveszítő Fülöp Mártont, önök szerint pedig már az U20-as világbajnokság egyik hőse is előbbre tart nála. Az első öt legtöbb szavazatot kapott drukkerválogatott kapuját Gulácsi védi, ha csak a posztot nézzük, kétszer annyi szavazatot kapott, mint a Premier League-ben védő Fülöp.

Bár volt némi félreértés a jobb-, és balhátvéd posztja között, de úgy tűnik, Bodnár László élvezi olvasóink bizalmát, igaz, rajta kívül nem is volt a megadott keretben másik jobbhátvéd. A pozícióban kapott még szavazatot a Debrecen szélvészgyors középhátvédje, Mészáros Norbert, és az U20-asok között a védelem közepén szereplő Debreceni András is, aki végül be is került az önök válogatottjába.

Gulácsi
Gulácsi

Juhász Roland helye olvasóink szerint is megkérdőjelezhetetlen, az Anderlecht védőjét nem véletlenül tartja mindenki a legjobb magyar hátvédnek. Sokan bíznak Vanczák Vilmosban is, ráadásul ő több poszton is bevethető, így hiába kapott sok szavazatot, a kezdőcsapatba kerüléshez nem volt elég, mert voltak, akik középhátvédként, mások balhátvédként látnák szívesen, viszont mindkét poszton volt, aki több szavazatot kapott nála.

A másik középhátvéd a kispesti Debreceni András, de egyiptomi védőpárja, Szabó János sem maradt el tőle sokkal. Bár mindketten az NB I.-ben játszanak, olvasóinkat meggyőzték az U20-as világbajnokságon látottak, ahol valóban kiemelkedően jól teljesített mindkét játékos, különösen a paksi hátvéd volt kellemes meglepetés, aki a keretbe sem került volna, ha a Newcastle elengedi Kádár Tamást.

Debreceni becsúszó szerelése
Debreceni becsúszó szerelése

Könnyen lehet, hogy Kádár nem is kapott volna ilyen megtisztelő figyelmet, ha az olaszok elleni U21-es selejtezőn nem radírozza le a pályáról az első félidőben Mario Balotellit, méghozzá a balhátvéd posztján. A veszprémi játékos annyira meggyőzte olvasóinkat, hogy Vanczák Vilmost szoros csatában legyőzve ő lett a drukkerválogatott balhátvédje, bár középhátvédként is begyűjtött néhány szavazatot.

Ha létezik egyértelmű fölény, az Varga Józsefé. A Debrecen nyáron berobbant belső középpályása mindkét védekező fedezet posztján a legtöbb szavazatot kapta, ebben a csapatrészben természetesen rá voksoltak a legtöbben.

A fiatal szűrő mellett legtöbben a rutinos Dárdai Pált látnák a legszívesebben, és a Hertha védekező középpályásával valóban jól kiegészítenék egymást, bár Dániában Tóth Balázzsal is kiválóan megértették egymást. A Genk fedezete a harmadik legtöbb szavazatot kapta, talán azért is, mert a dániai meccs és a szavazás között volt egy félresikerült meccse Belgiumban.

A támadó középpályások összeállításában elég egyértelmű volt olvasóink véleménye, bár nem tudhatjuk, hogy a 4-2-3-1-es szisztémát indokoló okok megszűnésével is megtartja-e a kapitány ezt a taktikai felállást. Huszti Szabolcs hannoveri játékosként több poszton is villogott, ennek (és Gera Zoltán távozásának) köszönhetően övé a jobbszél, azaz olvasóink megbocsátották a Zenit támadójának az utóbbi hónapok gyengébb formáját.

Hajnal Tamás látványos formahanyatlása, és az U20-as karmester meggyőző teljesítménye után nem nagy meglepetés, hogy szinte mindenki Koman Vladimirt látná legszívesebben az irányító posztján.

Koman
Koman

Koman tökéletesen megvalósítja, amit Hajnal csak nagyon ritkán: visszamegy a labdákért, és vagy leosztja őket, vagy maga indul meg velük. Koman ezt úgy hozta Egyiptomban, ahogy a dortmundi támadónak csak ritkán sikerült a selejtezősorozatban (legutóbb Svédországban).

A balszélső posztján a legjobb magyar játékos, Dzsudzsák Balázs megkérdőjelezhetetlen, a PSV szélsője tarolt olvasóink között is. Dzsudzsák játszott már a jobboldalon is (nem is rosszul), Erwin Koeman szisztémájában nem is kell sokat védekeznie, és ha Koman játszik mellette középen Hajnal helyett, még jobban kiteljesedhet a játéka, hiszen a fiatal irányító sokkal több labdát szerez, mint a dortmundi.

Dzsudzsák
Dzsudzsák

Dzsudzsák mögött a második Rudolf Gergely lett, aki egy támadóbb felállásban balról indulva hasznos tagja lehet a csapatnak, de a PSV szélsőjével nem férnek meg igazán egy oldalon, ezért valamelyiküknek át kell mennie a jobbszélre. Ez a gondolat látványosat bukott Belgiumban, de kár lenne egy rossz meccs miatt elvetni.

A center posztján nem meglepetés, hogy Németh Krisztián tarolt. Már az egyiptomi vb előtt sokan a csapatba követelték, és az AEK-ben bizonyította is, hogy a felnőttek között is képes kimagasló teljesítményre, bár egészen másféle típus, mint az A válogatott jelenlegi csatára, Torghelle Sándor. Németh mögött olvasóink Rudolfnak adták a legtöbb szavazatot, Torghelle még a dobogóra sem fért fel, mert Priskin Tamás is megelőzte.