Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

A Liverpool feláldozhatja az Európa Ligát

2010.07.29. 11:34
A Liverpool frissen kinevezett edzője a klubtól vár állásfoglalást, hogy mennyire vegye komolyan a csapattal az Európa Ligát. Roy Hodgson úgy gondolja, a keret vékony ahhoz, hogy két fronton helytálljon, de nem dönthet egyedül.

Roy Hodgson a napokban többször utalt rá, hogy a Liverpool feláldozza az Európa Ligát az eredményes bajnoki szereplésért cserébe. A Fulhammel tavaly EL-döntőt játszó szakember elsősorban kerete frissessége miatt aggódik, hiszen a vb-döntőben érdekelt játékosai (Torres, Reina, Kuyt) még vissza sem tértek nyári szabadságukból.

A Liverpool nem erősítette meg számottevően a keretét, az érkezők közül egyedül Joe Cole tekinthető azonnal bevethető erősítésnek. A világbajnokságon résztvevő angol játékosok még csak egy hete edzenek, Hodgsonnak komoly gondot okoz, hogy a macedón FK Rabotnicski ellen milyen csapatot küldjön pályára csütörtök este Szkopjéban.

„Két nehéz meccs vár ránk a Rabotnicski ellen, nekem pedig meglehetősen szűk keretből van lehetőségem válogatni. A klub orvosai szerint korai bevetni a vébén járt játékosokat, de én egy személyben nem hozhatok olyan döntést, hogy feláldozzuk az Európa Ligát. A klubnak kell nyilatkoznia, hová helyezi az idei célok között a sorozatot, látnom kell, milyen prioritást kap az EL a Liverpool idei tervei között” – mondta Hodgson.

A Liverpoollal kapcsolatban inkább távozók kerülnek szóba, mint érkezők, egyáltalán nem biztos, hogy a keret erejével maradásra lehet bírni Fernando Torrest, akiért sztárklubok áldoznának komoly összegeket, a spanyol center pótlása pedig – bármilyen formában van is – megoldhatatlan feladat a klub jelenlegi anyagi helyzetében.

A soccerlens elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az Európa Ligát meg kell nyerni ahhoz, hogy jelentős pénzhez jusson a klub. A döntőig 17 meccset kell teljesítenie a Liverpoolnak, amiért az UEFA egymillió eurót ad, ezt az összeget a Bajnokok Ligája csoportkörében megkeresheti a csapat egy jó szerepléssel.

Hodsgon tavaly ugyanilyenkor kezdett a Fulhammel, és a sorozat közben többször kijelentette: a nemzetközi kupa csak harmadik a sorban, hiszen a bajnokságot és a hazai kupát preferálja. Ennek ellenére jutott döntőbe Gera Zoltánékkal.