Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Elképesztően nagy góllal verték a Győrt

2010.07.29. 22:32
Kapcsolódók (12)
Tovább romlott a magyar csapatok mérlege a nemzetközi kupában a franciákkal szemben: a Montpellier győzött Győrben Európa Liga-meccsen. A Debrecenhez hasonlóan a Győr sem tudott gólt lőni.

Az Európa Liga harmadik körében a Győr az egyik legkellemetlenebb riválist kapta, hiszen a francia Montpellier nemcsak elérheti a csoportkört, tovább is juthat onnan.

Magyar csapat az elmúlt 21 évben 1 győzelem mellett 15 vereséget szenvedett, ha francia ellenfelet kapott, ez előrevetítette, hogy a Győrnek még a döntetlenért is iszonyatosan meg kell szenvednie.

Mezőnyjáték után a huszadik percben a játékvezető nem vette észre, hogy Jeunechamp kézzel üt a labdába a tizenhatoson belül, így nem kapott büntetőt a kupasorozatban még veretlen magyar csapat.

A 32. percben ritkán látható nagy góllal szerezte meg a vezetést Montpellier (a digisport.hu felvételén 1:45-nél látható). Giroud egy pattanás után, ballal, hatalmas erővel lőtte ki a jobb felső sarkot 25 méterről. A félidő végét felpörgette a Győr, de igazán komoly helyzetig nem jutott.

A második félidőben is akart Pintér Attila csapata, pár távoli lövésben volt is veszély, de a vendégek kontráiban sokkal több. Azok is kimaradtak viszont, így a jövő heti visszavágó legalább nem vált lefutottá.

Jegyzőkönyv:

Európa Liga, selejtező 3. forduló, 1. mérkőzés:
Győri ETO FC-Montpellier (francia) 0-1 (0-1)
Győr, 7250 néző, V: Borski (lengyel)
gólszerző: Giroud (32.)
sárga lap: Copa (83.), illetve Jeunechamp (27.), Estrada (90.)  
Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Ceolin, Dinjar, Pilibaitis, Koltai (Sarasenidze 67.) - Nicorec (Copa 52.), Aleksidze (Bugerra 58.)
Montpellier: Jordren - Yangambiwa, Spahic, El-Kutari, Jeunechamp - Bitau, Estrada (Saihi 90.), Delhanda (Marabeaux 71.), Camara - Giroud, Kadze (Ait Fana 65.)