Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A Chelsea-ből kaphat új társat Dzsudzsák

2011.08.02. 10:06

A Sport-Ekszpressz értesülései szerint a Chelsea védője, Jurij Zsirkov menedzsere és Dzsudzsák Balázs csapatának, az Anzsi Mahacskalának a menedzsmentje hétfőn Moszkvában találkozott és tárgyalt a védő oroszországi szerződtetéséről. A hírt az Anzsi vezetése nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Zsirkov 2009 júliusában került a londoni klubhoz 18 millió fontért – ezzel a legdrágább orosz futballista lett –, a két szezon alatt összesen 48 tétmeccset játszott, de ebből csak 29 volt bajnoki.

A legutóbbi szezonban csak tizenkétszer kapott lehetőséget, igaz sérülések is gátolták. Egy ideig úgy tűnt, hogy a nyáron érkező portugál edző, André Villas-Boas majd alapemberként számít az orosz válogatott hátvédre, de a felkészülési meccsek nem ezt igazolták.

Korábban olyan hírek is voltak, hogy a CSZKA-nak, ahol Zsirkov korábban szerepelt, elővételi joga van rá, de ezt a moszkvai klub cáfolta. Aztán egy másik fővárosi, a Dinamo próbálta megszerezni a 28 éves játékost, de a tárgyalások megrekedtek.

Ha összejön Zsirkov leigazolása, akkor az Anzsi Dzsudzsák Balázs után a második válogatott játékost szerződteti a nyáron. A Mahacskala jelenleg ötödik az orosz bajnokságban.