Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.28. 08:17

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Spanyolország a Portugália elleni elődöntő rendes játékidejében 488 passzig jutott. Ez sokkal kevesebb, mint a tornán mutatott átlaguk, ami 677,2 meccsenként. A legtöbb passzuk 779 volt.

  • 52 meccs, 34 győzelem, 10 döntetlen, 8 vereség és egy világbajnoki ezüstérem után lemondott Bert van Marwijk, az Eb-ről nulla ponttal, csoportutolsóként kieső Hollandia szövetségi kapitánya, írja az Infostrada.

  • Biztosan nem kedvességből mutatta Reinának, a spanyolok cserekapusának, hogy bekaphatja.

  • Fokozott készültség pokolgép miatt Varsóban

    Fokozott készültséget rendeltek el az Eb csütörtöki varsói elődöntője előtt a lengyel fővárosban, miután határőrök két kisebb pokolgépre és a fővárosi stadion fényképére bukkantak egy tutajon.

  • Vicente del Bosque megint váratlant húzott, az eddig a tornán öt percet játszó Alvaro Negredo kezd csatárként a Portugália elleni elődöntőn. A Sevilla támadójának finoman szólva is meggyőző mutatói vannak a válogatottban: tizenegyszer játszott, hat gólt szerzett.

    Spanyolország: Casillas, Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba, Iniesta, Xavi, Alonso, Busquets, Silva, Negredo

    kispad:  Valdés, Reina, Albiol, Martínez, Juanfran, Fàbregas, Cazorla, Navas, Pedro, Torres, Mata, Llorente

    Portugália: Rui Patrício, Alves, Pepe, Coentrão, Pereira, Veloso, Moutinho, Meireles, Nani, Ronaldo, Almeida

    kispad: Eduardo, Beto, Costa, Rolando, Lopes, Custódio, Quaresma, Micael, Viana, Oliveira, Varela, Postiga

  • "Sajnáljuk, ha valaki sértőnek találja a rajzot. Ez az újság mindig is harcolt a rasszizmus ellen, azt is elítéltük, amikor huhogtak neki" - olvasható az olasz lap közleményében.

    Az olaszok színesbőrű támadóját King Kongként ábrázolták, amint éppen a londoni Big Benen ül és közben labdákkal bombázzák.

  • Gerard Piqué, a spanyol válogatott középhátvédje szerint ma esti, Portugália elleni elődöntőbeli sikerük azon múlik, tudják-e azt játszani, mint mindig, a sokpasszos tiki-takát, amit az utóbbi napokban igen sokan kritizáltak. A spanyolok közül Iniesta is jelezte, nem terveznek mást.

  • Funtik a portugál zászlóval díszített tálból falatozott, úgyhogy C. Ronaldo örülhet majd este a spanyolok ellen.

  • Megegyezett a válogatott balhátvéd Jordi Alba átigazolásáról a Valencia a Barcelonával, írja az as.com. Az ár 12 millió euró, és már csak azon tanakodnak, ezt milyen formában utalják át a katalánok. A hivatalos bejelentés is hamarosan meglesz, de az üzlet kvázi megköttetett. Alba hazatér, ugyanis Barca-nevelés, néhány éve került a Valenciába.

  • Az Eb-döntő lehet a jubileumi közös fináléjuk, ehhez este le kell győzniük Portugáliát. A Barcát és a spanyol válogatottat számolva eddig 19 döntőben játszottak, hármat veszítettek, a többit megnyerték. Nem jött össze a Világkupa-döntő és az Európai Szuperkupa-döntő 2006-ban és a Spanyol Kupa döntője 2011-ben a Barcelonával.

    Xavi, mielőtt csatlakozott volna hozzá Iniesta, már négy döntőt játszott, a Barcával 1998-ban és 99-ben is spanyol szuperkupadöntős volt, de mindkét visszavágós párharcot elveszítette, vagyis Iniesta nélkül sosem nyert finálét.

  • "Azt a játékot kell játszanunk, amit tudunk, és ez a labdabirtokláson alapszik. Önmagunkat kell adnunk. Ha ez menni fog, biztos vagyok benne, hogy ott leszünk a döntőben" - kezdte a spanyolok hátvédje a Marcának adott interjújában.

    Piqué játszott együtt C. Ronaldóval, amikor még mindketten a Manchester Unitedban futballoztak. "Jó srác, jól kijövünk egymással. Arrogánsnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Ő az egyik legjobb futballista a világon, de az egész Portugál csapatra figyelnünk kell. Ronaldóra és Nanira külön kategória. Nem szabad ellenük elvesztenünk a labdákat, és hagyni, hogy előnybe kerüljenek. Kicsit olyan ez a meccs, mint a Barca-Real: mi birtokoljuk a labdát, nekik viszont hihetetlenül gyors csapatuk van.

  • A homoszexuálisnak titulált Joachim Löw erre a felvetésre csak annyit reagált: „Kérdezze meg a feleségemet.”. A németek kapitánya sokat ad külsejére, a mérkőzésekre mindig elegánsan, világos ingben, fekete nadrágban érkezik. A Nivea arckrémcsalád reklámarcaként mindennap hidratálja arcát. Sokan sejtik, hogy Löw fekete, egyenes haja festett. A hagyományos német edzőképpel mindenképpen szakít ezen a téren. Spanyol bort iszik, kubai zenét hallgat és élt már Ausztriában, Svájcban és Törökországban is. Igazi nagyvilági ember és napi hat eszpresszót iszik.

  • Rio Ferdinand a The Sunnak adott interjújában kritizálta Roy Hodgsont, mert az kevés lehetőséget adott a fiatalabb játékosoknak: "Fanatikusa vagyok Chamberlain játékának, és többet szerettem volna látni őt, de a végére már csak néző lett. Phil Jones pedig az a játékos, aki a legrugalmasabb és legjobban alkalmazkodik jelenleg Angliában. És hol volt ő is? Mit tudtunk meg arról, hogy Alex és Phil játéka milyen hatással van a csapatra? Alex jól játszott a franciák ellen. Akkor meg miért nem lehetett neki több lehetőséget adni a továbbiakban is? Philnél pedig várnunk kell 2014-ig, hogy meglássuk, mire is képes a legmagasabb szinten. Nem voltak nagyok az elvárások, szóval az edző nyugodtan kipróbálhatta volna. Ez egy elpocsékolt lehetőség volt."

  • A németek 11. Eb-jükön szerepelnek, ezzel csúcstartók a nemzetek között. Eddigi 42 Eb-meccsük mérlege: 23 győzelem, 9 vereség, 10 döntetlen.

  • Roy Hodgson védte meg Wayne Rooneyt, miután az angol válogatott korábbi edzője, Fabio Capello azt mondta, a csatár valószínűleg azért teljesített rosszul az Eb-n, mert csak skótul ért. Ezzel arra akart utalni, hogy Rooney csupán a Manchester Unitedben, Ferguson keze alatt játszik jól.

    "Capellonak megvan a joga véleményt formálni. Nem tudom milyen viszonyban volt Rooneyval, de nem túl elegáns így megtámadni egy srácot, aki annyira törekszik a jó teljesítményre" - védte meg Rooneyt az angol szövetségi kapitány.  "Az utolsó meccsen sok más játékossal együtt ő sem hozta az elvárt szintet, de ha az összes focista gépként mindig ugyanúgy játszana, akkor a foci nagyon egyszerű sport  lenne és edzőkre sem lenne szükség" - zárta gondolatmenetét Hodgson.

  • Philipp Lahm csapatkapitány 14. Eb-találkozójára készül, ezzel német csúcstartóvá léphet elő. A Bayern München futballistája egyelőre 13 Eb-meccsel holtversenyben vezet Jürgen Klinsmannal és Thomas Hässlerrel.

  • Joao Moutinho elkötelezettsége, precizitása és kiváló teljesítménye miatt lett a portugál edző, Paulo Bento jobb keze. Bento elmondta róla, hogy 170 cm-es magassága ellenére bebizonyította, mekkora tehetség. Sok edzőnél az alacsony focisták hátrányban vannak, de Bento ezzel nem ért egyet. Moutinhót a vele egymagas spanyol Xavival és Iniestával hasonlította össze, akik a világ legjobbjai.

  • Miroslav Klose 64 találattal a második a német góllövőlista örökrangsorában, a 34 éves csatár csak négy gólra van az éllovas Gerd Müllertől (68).

  • Feleségével vagy barátnőjével nézi az Európa-bajnokság mérkőzéseit a magyar férfiak csaknem 40 százaléka. Míg a 18-55 éves férfiak közül csupán minden tizedik tévézik hétköznapokon a barátaival, az Eb-meccsek kedvéért hatszor ennyien ülnek barátaikkal a képernyő elé valamelyikük lakásában, a válaszadók 39 százaléka pedig feleségével vagy barátnőjével nézi otthon a meccset.

    A férfiak háromnegyede minden programját a meccseknek rendeli alá, 60 százalékuk a magyar csapat távollétében is talál magának kedvencet. A legnépszerűbbek a címvédő spanyolok, őket a németek követik.

  • Két helyen változtathat az olasz kezdőcsapaton Cesare Prandelli az angolok ellen tizenegyesekkel megnyert negyeddöntő után.

    Cassano helyére Diamanti érkezhet, aki Balotelli mögött játszana. A felépült Chiellini is bekerülhet a kezdőbe, de valószínűleg csak szélre, mert a védelem tengelyében Barzaletti és Bonucci játszhat.

    Az olasz média szerint a várható kezdő: Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo; Marchisio, De Rossi (Nocerino), Montolivo - Diamanti; Balotelli

  • A német válogatott még sosem tudta legyőzni az olaszokat világversenyen. 30 összecsapásból csak hétszer nyertek, kilenc mérkőzés döntetlennel ért véget, 14-szer pedig az olaszok nyertek. A legutóbbi német siker 17 éve volt: 1995. június 21-én 2-0 lett az eredmény Zürichben.

  • Az eddigi 28 találkozót összesen csaknem 1,3 millió szurkoló látta a helyszínen, az átlagnézőszám 45 435 volt. A legtöbb rajongót az Anglia-Svédország (3-2) összecsapás vonzotta, erre 64 640-en mentek ki a kijevi arénába. A lengyel helyszínek közül a hazaiaknak a görögök elleni meccsén (1-1) voltak a legtöbben: Varsóban 56 070 belépő fogyott el a június 8-i Eb-nyitányra.

  • A német szövetségi kapitány 83-adszor ül le a kispadra, az 52 éves szakvezető irányításával a Nationalelf eddig 52 győzelem mellett 13-szor játszott döntetlent és csak 12-szer kapott ki. A világversenyeken Löw 17 meccsből 13 győzelemnél és 4 vereségnél tart.

  • death
  • 13 millió eurót fizet a Bayern München Mario Mandzukicért a Wolfsburgnak - erősítette meg a horvát játékos ügynöke.

    Az Eb-n három gólig jutó Mandzukic négyéves szerződést írt alá a bajor klubbal.