Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.27. 13:16

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elhagyta a kórházat kedden Eusebio, és rövidesen hazautazik Lisszabonba Lengyelországból. A portugálok korábbi klasszis futballistája a hét végén rosszul érezte magát, ezért elővigyázatosságból a poznani központi kórházba szállították. Az orvosok a kardiológiai vizsgálatok során kisebb rendellenességet állapítottak meg, de kizárták a szívrohamot.

    Eusebio december óta négyszer került kórházba, előbb kétoldali tüdőgyulladással kezelték, aztán nyakfájdalmai, majd magas vérnyomása miatt szorult ápolásra.

  • A  franciák kikaptak a spanyoloktól, kiestek, a középpályás a negyeddöntő után szidalmazott egy újságírót. "A szurkolóknak és különösen a gyerekeknek tudniuk kell, hogy őszintén sajnálom, ha a szavaim sokkolóak voltak" - írta twitter-oldalán a 25. születésnapját kedden ünnepelt játékos. "Szeretem a nemzeti csapatot és a futballt, mélyen tisztelem a drukkereinket. Minden további kizárólag rám és néhány újságíróra tartozik. Mindent el fogok mondani, ha úgy érzem, hogy itt az ideje."

  • 10 ok, amiért Portugália fog nyerni

    Az egész világ ezt akarja, elbukik a tiki-taka. Az megvan, hogy 4-0-ra nyertünk legutóbb?

  • A németek védője  nem gondolta volna, hogy az olaszok az elődöntőig jutnak, de Prandelli játékosai bebizonyították, hogy olyan erősek, mint a németek. Hummels óva inti csapatát Pirlo, Balotelli és Cassano játékától. Hummels elmondta, nem félnek, de alaposan felkészülnek az olasz csatárokból. „Intelligensen kell játszanunk, és az egész csapatnak nyomás alá kell helyeznie a középpályásokat, és megakadályozni, hogy átvegyék a játék irányítását.”

  • A francia keret bónusza ellen szólalt fel Olivier Faure francia politikus egy rádióinterjúban, miután kiderült, az Eb-re elutazott játékosok mindegyike százezer eurót tehet zsebre a szereplésért.

    Faura szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben az embereket felháborítja, hogy ekkora jutalmat kapnak a focisták, akik gyengén szerepeltek a tornán.

  • A német válogatott 1908 óta íródó történetének 863. mérkőzése előtt áll, a mérleg: 499 siker, 189 vereség és 174 döntetlen, a gólarány 1928-1026.

  • Cesare Prandelli Pirlót méltatta: "Az angolok elleni tizenegyese még engem is meglepett. Amikor utána azt mondta, azért csinálta, mert nyomást akart gyakorolni a riválisra, arra gondoltam, hogy mindig van mit tanulni az olyan bajnokoktól, mint ő."

    Az olasz szövetségi kapitány szerint az Eb-n egyedüliként százszázalékos németek az elődöntő esélyesei, mert a rivális pár évvel előttük jár, mivel a 2006-os, hazai rendezésű világbajnokság után a fiatalokra helyezte a hangsúlyt, és most kiváló kerete van.

  • cron
  • Zinedine Zidane azt mondta, le volt nyűgözve Hummels védekezésétől és remek játékosnak tartja a németet. „Ez a legnagyobb bók! A példaképem volt, gyerekkoromban szerettem nézni, ahogyan játszik és mindig a mozgását próbáltam utánozni. Azt hiszem, ő volt a legjobb focista a generációjában” - reagált Hummels Zidane dicséretére. Nemcsak a francia labdarúgólegenda méltatta Hummelst, hanem edzője Joachim Löw is. Egy privát beszélgetésen elmondta neki, nagyon elégedett eddigi teljesítményével.

  • A svédek nem panaaszkodtak a szörnyű körülményekre a kijevi kempingben, írja az ukrán sajtó. A kemping lakói megemlítették, a WC-t és zuhanyzót nem nagyon használták és elviselték azt is, hogy az internetéert óránként 90 hrivnyát (kb 8-9 Eu) fizettek, de a körülmények ellenére is megérte eljönni Ukrajnába és megnézni a svédek utolsó meccsét.

    "Én nem használtam a kemping zuhanyzóit. Könnyíteni az erdőbe jártam, mosdani meg a Dnyeperbe. A kemping rosszabb volt, mint az otthoniak, de jobb, mint amire számítottunk, és ez jó"- mondta az egyik svéd szurkoló.

  • Míg a németek teljes komolysággal készülnek az elődöntőre, addig az olaszok azt vallják, hogy lazának és vidámnak kell lenni.

  • A portugálok megérkeztek Donyeckbe, a gépük ma reggel landolt, elsőként Ronaldo szállt le. A csapatot Donyeck polgármestere köszöntötte, valamint népviseletben lévő ukrán lányok. A reptér előtt szurkolók tömege várta a csapatot, valamint Ronaldo szurkolótábora is, ami zömében lányokból állt. A csapat nem állt le fotózkodni a szurkolókkal, buszra szálltak és szálláshelyükre mentek.

    A mérkőzésre mintegy 51 ezer embert várnak, a hotelek már majdnem megteltek, szálláshoz nehezen lehet jutni.

  • Remek videó, 0:25-nél jön a meg nem adott gól.

  • A spanyol középpályás elmondta, a játékstílusukat nem fogják megváltoztatni a portugálok ellen, a támadásra fognak fókuszálni. A portugálok gyors ellentámadásaira viszont nagyon oda kell figyelniük. Iniesta elismerte, nem túl szórakoztató így a játékuk, de most a győzelemért mennek. Különben is már bejött nekik, mert nyertek két trófeát, erről nem feledkezhetnek meg.

  • Mintegy 310 millió koronás, azaz nagyjából 3,41 milliárd forintos bevételt hozott a Cseh Labdarúgó Szövetségnek az Európa-bajnokság. "Az összbevétel 30 százalékából a kiadásokat fedezzük, harminc százalékot a csapat tagjai kapnak, a többi pénz a szövetségnél marad" - közölte Jaroslav Kolár, a FACR szóvivője, aki hozzátette, az előzetes számítások szerint a keret tagjai összesen 93 millió koronát kapnak.

    A sajtó úgy tudja, Michal Bílek szövetségi kapitány kapja a legtöbbet, kilencmillió koronát. Petr Jirácek vagy Petr Cech 4,5-4,5 millió koronát, azaz majdnem 50 millió forintot kap fejenként. Milan Baros vagy Tomás Hubschman 3-3 millió koronát kap, a cserejátékosokat félmillió korona illeti meg.

  • A Bors úgy tudja, az Európa-bajnokság döntője az egyetlen fix pont Orbán Viktor nyári programjában, fiával utazik a meccsre.

  • A Roy Hodgsont kritizálja a Guardianban Rio Ferdnand az angolok kiesése után. A szövetségi kapitány által kihagyott hátvéd szerint Hodgson nem a megfelelő játékosoknak adott szerepet, ráadásul a fiataloknak sem engedett elég teret.

    Ferdinand úgy véli, a válogatott játéka sokszor túlságosan védekező volt, a legdrámaibb ténynek pedig azt a statisztikát nevezte, amiből kiderült, a kapus Joe Hart és a támadó Andy Carroll játszott össze a legsikeresebben a csapatban.

  • A Horvát Labdarúgó Szövetséget harmincezer, a portugált hétezer euróra büntette az UEFA szurkolóik viselkedése miatt. A horvát drukkerek a Spanyolország elleni meccsen rasszista drapériákat raktak ki, míg a Portugália - Csehország meccsen megpróbált beszaladni a pályára egy portugál férfi.

    A horvátokat egyszer már megbüntették az Eb-n nyolcvanezer euróra az olasz-horváton tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt.

  • De Rossi nélkül a pasilista értelmetlen!

    Piqué és Casillas hogy maradhatott ki? Itt az Eb-pasik II. az összes reklamálttal és még többel.

  • Miért lett az idei a fejesgólok Eb-je?

    Ennyi még sosem esett a tornák történetében, a jelenségre három okot is találtunk. Edzői elemzés.

  • Az olasz La Gazzetta dello Sport olyan karikatúrát közölt, amelyen Balotelli King Kongként ül a Big Benen, miközben focilabdákkal bombázzák. Sokan rasszista szándékot sejtenek a háttérben, de az újság nem kér elnézést. A The Guardian szerint Balotelli és a hozzátartozók "mélységesen szomorúak voltak", amikor meglátták a képet.

  • A csoprtjából tovább nem jutó dán válogatott szövetségi kapitánya szerint Németország a spanyolokkal játssza majd a döntőt, és győzni fog. "Szerintem Németország nyer. A spanyolok rendkívül magabiztosan tartják a labdát, ám a németek könnyebben kerülnek helyzetbe. Az ő játékuk sokkal gyorsabb".

    Olsen hozzátette: mindkét csapatnak kiváló támadói vannak, ugyanakkor eddig a védelmük is remekül szerepelt az Eb-n.

  • "Nincs rajtam nyomás azért, mert a spanyolokkal, vagy akárki mással játszunk. Ez az életem, több mint 10 éve ilyen szinten ezt csinálom, megszoktam már. A felelősséget mindig érzem, de nyomást nem igazán."

  • A spanyolok edzője is megszólalt a portugálok ellen, szerdai elődöntő előtt Cristiano Ronaldóval kapcsolatban: "Semlegesítenünk kell, oda kell rá figyelni, hiszen remek játékos. Tudjuk, mi az ellenszere, ki fogjuk kapcsolni a játékból."

  • "Görögország ellen jók voltunk, de az olaszok ellen teljesen más lesz. Magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést, rájuk kell erőltetnünk a ritmusunkat. Kezdeményeznünk kell, és nem az ő játékukra reagálni" - mondta Löw, a németek kapitánya.

  • Andrea Pirlo dicsérete

    „Taposson el olasz csizma, ha van nálad jobb focista." Vers egy csodálatos férfiről.

  • Tiki-taka, takarodj!

    A spanyol válogatott ellen már Budapesten is tüntettek, miközben összejött Európa négy legjobb csapata. Mit várhatunk az elődöntőben? Legyőzik a németek a történelmet? Riszpekt Láb.

  • Platini még most sem akar gólbírót

    Az UEFA-elnököt Kassaiék hibája sem hatja meg. A gól előtt amúgy is les volt, ott kellett volna megszakítani a játékot.