Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.26. 10:41

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mats Hummelst, a németek védőjét vinné a Barcelona. Szeretnék  nagyon megszerezni, mert akár Sergio Busquetset is tudná pótolni, ha szükséges lenne. A Borussia Dortmund 23 éves játékosa nemrég újabb öt évvel hosszabbította meg szerződését csapatával.

  • Iker Casillas szerint Ronaldo jelenleg nem a legmagasabb szintjén játszik. A Real Madridban nyújtott teljesítményét viszont fantasztikusnak nevezte. A 31 éves spanyol kapus szerint Ronaldo góljai és rekordjai kiemelkedőek. Casillas szerint Piqué mellett nem fog tudni érvényesülni a portugál csatár, ahogy a Real-Barca meccseken, most is megfogja majd.

  • Ashley Cole-t és Ashley Youngot twitteren fenyegették meg, amiért kihagyták a tizenegyesüket az olaszok ellen. Az angol szövetség elfogadhatatlannak nevezte a támadásokat, hiszen a két játékos mindent megtett a sikerért, és a rendőrség segítségét is kéri, hogy elkapják a rasszista üzeneteket is twittelőket.

  • Egyperces csenddel emlékezett a válogatott hétfői edzésén Miki Roquéra, a Betis tragikusan fiatalon elhunyt futballistájára. A 23 éves játékos a hét végén halt meg rákban, egy éven át küzdött a betegséggel. Roque korábban évekig a Liverpoolnál nevelkedett.

  • Cesare Prandelli szövetségi kapitány azt tervezi, hogy azonnal támadni kezd a Németország elleni, csütörtöki elődöntőn. "Jobb kockáztatni, mint kivárni" - idézi az edzőt a Gazzetta dello Sport.

  • A Chelsea egyik legjobb középpályását, a portugál Raul Meirelest akarja leigazolni a Napoli, értesült a londoni Mirror című lap. A futballista az Eb-n is csapata egyik legjobbja, eddig mind a négy meccsen játszott. Klubjával idén BL-t és FA-kupát nyert.

  • A skót Liverpool-legenda, Kenny Dalglish szerint nem Roy Hodgson edző hibája az angolok Eb-negyeddöntőbeli kiesése, a drukkerek egyszerűen túl sokat akartak a csapattól, amiben ennyi volt. A kapitányt alig egy hónappal az Eb előtt nevezték ki, ami túl rövid idő, hogy sikert lehessen elérni.

  • Elégedetlen legjobb futballistájával az angol kapitány, azt mondta, elveszett a tornán: "Nagyon számítottunk rá, az első két meccsen, amin nem játszhatott, úgy gondoltuk, valahogy hozzuk ezeket, aztán majd jön Rooney, és megnyeri nekünk a bajnokságot. Lehetséges, hogy túl sokat vártunk tőle. Nagyon próbálkozott, de nem ment neki, azt hiszem, ezt ő is elismerné". Rooney az első meccseket eltiltása miatt hagyta ki, a harmadikon gólt fejelt, a negyediken Anglia 0-0-t játszott Olaszországgal, és kiesett 11-esekkel.

  • Mindkét Európa-bajnoki elődöntőben meglepetésre számít Roberto Mancini, az angol bajnok Manchester City olasz vezetőedzője.

    Egy rádióadónak adott interjúban azt mondta: szerinte a favorit németeknek és a címvédő spanyoloknak a legjobb négy között véget ér a torna.

    "Szerintem Portugália és Olaszország jut a döntőbe" - mondta Mancini.

    Az Eb első, szerdai elődöntőjében spanyol-portugál párharcra jön, majd csütörtökön a németek és az olaszok játszanak egymással.

  • A Bayern München szeretné megszerezni Mario Mandzukicot, a horvát válogatott támadóját. A Kicker információ szerint a bajor klubnak 12-15 millió euró körüli összeget kellene fizetnie a VfL Wolfsburg futballistájáért, a tárgyalásokat pedig már meg is kezdték.

    Mandzukic három gólt szerzett az Európa-bajnokságon, ám csapata nem jutott a nyolc közé.

  • Lemondott az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke hétfőn. Szergej Furszenko egyúttal elnézést kért a szurkolóktól a válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt.

    A sportvezető rendkívül fájdalmasnak nevezte, hogy a csapat úgy búcsúzott az Eb csoportkörében, hogy a csehek ellen 4-1-re megnyert meccsel rajtolt. Utána viszont ikszelt a lengyelekkel, majd kikapott a görögöktől.

  • Hétfőn ismét megkezdte az edzéseket Giorgio Chiellini, az olaszok egyik legjobb védője.

    A Juventus futballistája az írek ellen 2-0-ra megnyert csoportmérkőzésen szenvedett combsérülést, azóta egyáltalán nem tréningezett, és kihagyta az angolokkal szemben - gól nélküli döntetlen után - 11-esekkel megnyert negyeddöntőt, amelyen Leonardo Bonucci kiválóan helyettesítette.

    Az olaszok csütörtökön a németekkel találkoznak a varsói elődöntőben.

  • Mindkét Eb-elődöntőben meglepetésre számít Roberto Mancini, az angol bajnok Manchester City olasz vezetőedzője. Egy rádióadónak adott interjúban azt mondta: szerinte a favorit németeknek és a címvédő spanyoloknak a legjobb négy között véget ér a torna. "Szerintem Portugália és Olaszország jut a döntőbe" - mondta.

    Az első, szerdai elődöntőben spanyol-portugál párharc lesz, csütörtökön a németek és az olaszok csapnak össze.

  • Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 25 ezer euróra megbüntette a német szövetséget (DFB), mert a válogatott szurkolói egyebek között neonáci transzparenst feszítettek ki a dánok elleni csoportmérkőzésen.

    Az UEFA-t a "Futball a rasszizmus ellen Európában" nevű monitoring szervezet értesítette, hogy a Lvivben rendezett összecsapáson neonáci felirat volt látható.

    A németek mindhárom csoporttalálkozóját fegyelmi eljárás kísérte. Az első, portugálok elleni meccsen a német szurkolók az ellenfél játékosait dobálták meg papírgalacsinokkal, míg a második, hollandok elleni összecsapáson petárdákat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára. A három esetért összesen 40 ezer eurós bírságot kapott a DFB.

    A német válogatott csütörtökön Olaszországgal találkozik a varsói elődöntőben.

  • Kritizálja a torna menetrendjét Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya.

    A szakvezetőnek elsősorban az nem tetszik, hogy csapata csak négy, míg a következő ellenfél, a német válogatott kettővel több, azaz hat napot pihenhet a fináléba jutásért csütörtökön sorra kerülő összecsapás előtt.

    "Ez olyan probléma, amelyet az európai szövetségnek felül kell vizsgálnia a következő tornára" - jelentette ki Prandelli hétfőn, egy nappal azután, hogy az olaszok 120 percnyi, gól nélküli küzdelm után 11-esekkel legyőzték az angolokat a kijevi negyeddöntőben.

    Prandelli egyelőre nem akart részletekbe menően beszélni a csütörtöki találkozóról, mert keretéből többen sérültek, például a védelemből Ignazio Abate és Giorgio Chiellini, a középpályáról pedig Daniele De Rossi és Thiago Motta, míg Christian Maggio eltiltott lesz, azaz egyelőre nem tudja, hogy milyen együttest tud majd pályára küldeni Varsóban. (MTI)

  • Valószínűleg pályára léphet csütörtökön az olaszok elleni elődöntőben Bastian Schweinsteiger, a a németek középpályása.

    A Bayern München játékosának februári bokasérülése még nem gyógyult meg teljesen, így az elmúlt két napban nem is edzett együtt a csapattal, ám hétfőn visszatért a pályára.

    Andreas Köpke kapusedző elmondta, Schweinsteiger jól mozgott a tréningen, és minden bizonnyal csütörtökre bevethető állapotban lesz.

    A futballista a németek eddigi összes mérkőzésén kezdőként lépett pályára.

  • Még nem döntött jövőjéről Andrij Sevcsenko, az ukrán futballválogatott csapatkapitánya, aki együttesével társházigazdaként már a csoportkör után búcsúzott az Európa-bajnokságon.

    A 35 éves, aranylabdás támadó azt már korábban bejelentette, hogy ezen a tornán lép pályára utoljára a válogatottban, ám az továbbra is kérdéses, hogy klubszinten folytatja-e pályafutását.

    "Több ajánlatom is van, külföldről, valamint a Dinamo Kijevtől is - mondta a játékos, akinek július 1-én jár le a szerződése a fővárosi klubnál. - Most egy kis időre van szükségem, hogy átgondoljam a dolgokat, de az Eb után várhatóan meghozom a döntést. Nekem a futball a mindenem, ezért élek."

    Az AC Milannal Bajnokok Ligáját nyerő futballista 111 alkalommal szerepelt az ukrán nemzeti tizenegyben, összesen 48-szor talált be, az Eb-n az ő két fejesgóljával verték a svédeket a nyitófordulóban.

  • Eddigi klubja, a Montpellier bejelentése szerint az Arsenalban folytatja pályafutását Olivier Giroud.

    "Sok sikert kívánok neki, nagyon klassz srác" - mondta hétfőn a francia bajnok együttes elnöke, Louis Nicollin a Midi Libre című újságnak. A francia sajtó úgy tudja, hogy a 25 éves csatár négy évre ír alá az Arsenalhoz. Az angolok a hírek szerint 15 millió eurót fizetnek a Ligue 1 előző szezonjának gólkirályáért, aki Nenével holtversenyben, 21 találattal végzett az élen.

    Giroud három mérkőzésen játszott a negyeddöntőben búcsúzó francia válogatottban az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságon. (MTI)

  • Mesut Özil szerint Olaszország meglepetés az Eb-n, és teljes mértékben megérdemli, hogy az elődöntőben legyen. Az olaszok megmutatták, hogy mennyire jó csapat a sok negatív dolog ellenére, amit írtak róluk. A németek középpályása nem ijedt meg, bár elismerte, Prandelliék az utolsó négy mérkőzésen kiválóan játszottak. „Tudjuk, kik vagyunk és mit tudunk elérni. Nem nézünk vissza, csak előre. Minket nem érdekel a múlt. Ha úgy játszunk, ahogyan tudunk, akkor megverjük őket.”

  • A Liverpool focistája elmondta, örömmel látta el a csapatkapitányi teendőket a tornán, ha rajta múlik, akkor továbbra is maradna ebben a szerepben. Gerrardot még Hodgson tette meg kapitánynak májusban.

  • A két spanyol középpályás biztos benne, hogy C. Ronaldót meg tudják fékezni, és nem hagyják gólt rúgni. „Kényelmetlenné tesszük neki a meccset, és nagy figyelemmel fogjuk kísérni. Nem hagyjuk, hogy megforduljon és kapura lőjön” - mondta Xavi. Busquets elmondta, hogy Álvaro Arbeloa fogja főleg Ronaldót fogni, de az egész csapatnak figyelnie kell rá.

  • Cesare Prandelli szerint a tizenegyespárbajban a lövések 80%-a a szerencsén múlik. Főleg azon, hogy mennyire tud nyugodt maradni a játékos és a kapusra mennyi nyomás nehezedik. Pirlo elmondta, hogy panenkás beemelése nagy pszichológiai nyomást tett Hart kapusra. Így könnyebb volt már Nocerinónak, akinél Hart először indult el a rossz irányba.

  • Az olaszok középpályása, Thiago Motta szerint megérdemelten nyertek az angolok ellen és legyőzhetik a nagy favorit németeket is. De előtte még kiélvezik a továbbjutás pillanatait, mert ez nem volt könnyű. Prandelli ezután kezdi el a felkészülést a már nyertesnek elkönyvelt németek ellen. "Nagyon jól játszanak együtt, összeszokottak. De úgy érzem, hogy most megvan a kellő lendületünk ahhoz, hogy valami különlegeset tudjunk elérni.”

  • A portugálok védekező középpályása, Custodio elmondta, nincs bennünk félelem és győzni mennek az elődöntőre.. Szerinte Ronaldo azért lett a kulcsjátékosuk, mert nemcsak fizikailag, de fejben is ott van a mérkőzéseken. Azonban nem egy Ronaldo-Spanyolország összecsapásra készülnek. Sokan bírálták Bento csapatát, hogy csak Ronaldóra építenek, de Custódio szerint ez nem igaz, Portugália és Spanyolország küzd majd egymással.

  • Nem kellett sokat várni arra, hogy Roberto Mancini megszólaljon az angol-olasz kapcsán. Szokásához híven megint nem volt elfogult: "Szerintem alábecsülik Balotelli tegnapi játékát. Mindig a történések középpontjában állt, öt vagy hat lehetősége volt, de nem volt szerencséje. Ezzel szemben Rooneyt csak akkor lehetett észrevenni, amikor belőtte a tizenegyesét. Super Mario sokkal jobb volt nála."

  • A Bild információi szerint a Bayern München a legkomolyabb kérője a spanyol válogatott és az Athletic Bilbao középpályásának, Javi Martineznek. Bár Martinez klubja 40 millió euró alatt nem szeretné eladni a játékost, a Bayern egyelőre 20 millió eurót ajánlott.

  • Löw játékosai vasárnap kaptak egy szabadnapot, amit családtagjaikkal és barátnőjükkel tölthettek el. Az angol-olasz meccset, leendő ellenfelüket is pihenés közben nézhették meg.

  • Vizsgálatot indít a holland szövetség, hogy milyen belső problémák okozhatták a válogatott csúfos szereplését az Eb-n. A hollandok történetük során előszőr zárták pont nélkül a csoportmeccseket.

    A szövetséget irányító Bert van Oostveen megerősítette, nem fogják kirúgni Bert van Marwijkot, hiszen a válogatott edzőjének 2016-ig szól a szerződése.

  • A török Cuneyt Cakir játékvezető kapta meg a spanyol-portugált, a német-olaszt a francia Stephane Lannoy vezeti majd. Az uefa.com beszámolója szerint a spanyol-portugál meccsen a szlovén Damir Skomina, a német-olasz meccsen pedig az angol Howard Webb lesz a tartalék játékvezető. Cakir a csoportkörben az Ukrajna-Svédország (2-1) és az Olaszország-Írország (2-0) találkozókat vezette, míg Lannoy a Németország-Portugália (1-0) és a Csehország-Görögország (2-1) mérkőzéseken irányított.

  • Négy évvel ezelőtt ezen a napon az elődöntőben Németország 3-2-re megverte a törököket, és a döntőbe jutott. Ott kikapott a spanyoloktól 1-0-ra.