Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.25. 12:34

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Eddig az olaszok lőttek kapura a legtöbbet, ötvenszer. A spanyolok a másodikok, ők 44-szer próbálkoztak, a németek és a portugálok egyaránt 33-szor.

  • A hírek szerint Eusebiónak nem volt szívrohama, jobban van, és még ma elhagyhatja a kórházat. A portugálok legendás játékosa az opalenicai edzőtáborban lett rosszul, miután meglátogatta hazája válogatottját, ezért elővigyázatosságból a poznani kórházba szállították.

  • Oliver Bierhoff, az egykori német csatár szerint a németek az Eb-elődöntőben bosszút állhatnak az olaszokon, a 2006-os vb-elődöntőjében ugyanis az olaszok 2-0-ra verték őket. Bierhoff örül, hogy az olaszokkal játszanak újra és biztos a német győzelemben, de egyúttal elismerte Prandelli kiváló edzői munkáját.

  • Pirlo büntetője után hangos volt a Twitter,  a sztársportolók reagáltak Pirlo pimasz büntetőjére. Michael Owen: "Wow. Pirlo egy vicc.” Scholes: "Pirlo félelmetes volt, de sok hasonló korú játékos van, aki ugyanilyen jó.” Kwadwo Asamoah, az Udinese középpályása le volt nyűgözve: "Pirlo, mamma Mia!” Valentino Rossi, Moto GP-versenyző: "Nem tudtunk veszíteni Pirlo lövése után. Micsoda látvány!”

  • Az otthon szurkoló angolok már nem viselkedtek annyira jól, mint honfitársaik Kijevben: 150-en garázdálkodtak, három huligánt letartóztattak.

  • Harry Redknapp: "Igazságtalan lett volna, ha nyerünk. Hodgson kihozta a legtöbbet ebből a keretből. Természetesen szomorú voltam, hogy kiestünk, de sokkolt, milyen jók voltak az olaszok. A kezdő 11-ben Danny Welbeck volt az egyetlen fiatal játékos. A mérkőzés rámutatott, hogy a középpályára kellene egy olyan ember, mint Jack Wilshere. Ő olyan tud lenni az angoloknak, mint az olaszoknak Pirlo. A tény, hogy nem lehetett ott a tornán, rámutatott, mekkora érték is lehet ő. Ugyanakkor szükségünk van Gerrardra, aki az Eb legjobb angol játékosa volt, és Terryre, aki elképesztő teljesítményt nyújtott."

  • Riccardo Montolivio elmondta, hogy a 4-2-es büntetőpárbajuk után nincs mitől félniük, nincs olyan csapat, akitől tartaniuk kellene. Montolivio volt az egyetlen, aki nem tudott Hartnak betalálni. „Borzasztóan éreztem magam a kihagyott büntetőm után, ez egy nagyon nehéz pillanat volt, de szerencsére jól végződött. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen kapusunk van, mint Buffon.”

  • Steven Gerrard a tizenegyespárbaj elvesztése ellenére is büszke csapattársai teljesítményére. Az angolok csapatkapitány azt hitte ez az ő estéjük lesz, de nem így alakult. Annak viszont örül, hogy 120 percig tudták az olaszok ellen védekezni. "A fiúk hátul fantasztikusak voltak, mi büszkévé tettük az országot, de összetört szívvel megyünk haza.”

  • Prandelli: „Mario jött oda hozzám és mondta, hogy ő akarja rúgni az első büntetőt. Ez azt jelenti, hogy erős az egyénisége. Kiválóan játszott, de az összes támadónk nagyszerű volt. Nehéz volt helyzetbe kerültünk, de szívvel-lélekkel küzdöttünk."

  • Körülbelül 10 ezer angol szurkoló volt tegnap Kijevben, de semmilyen rendzavarás nem történt. Az ukrán rendőrség illetékesei elmondták, rendkívül hálásak a szurkolóknak, hogy együttműködőek voltak és semmilyen kellemetlenséget nem okoztak. Az angol szurkolók a meccs előtt nemzetük himnuszát, valamint Oasis-számokat énekeltek az ukrán főváros utcáin.

  • Öt ok, amiért Angliának nem fáj a kiesés

  • "Minél nagyobb sztárrá válsz, annál nagyobb nyomás lesz rajtad. Messinek is vannak kritikusai. Nem felelhetsz meg mindenkinek, de én emiatt nem leszek dühös vagy frusztrált. Tudom, azzal, hogy profi futballista vagy, nagyon sok kritikát is kapsz. De annál nagyobb ember leszel, minél inkább megtanulod, hogyan kell figyelmen kívül hagyni ezeket, és csak a játékra koncentrálni. Én csak kimegyek a pályára, és a legjobb formámat hozom."

  • Xavinak eddig 734 sikeres passza volt az Eb-n. Ez abszolút rekord, a második Zinedine Zidane, 707 passzal.

  • Van Persie, Gerard Piqué, Dirk Nowitzki, Michael Owen, Ryan Babel: van egy kakukktojás, de a közös bennük, hogy mindannyian Andrea Pirlot éltették Twitter-bejegyzéseikben.

  • "Az angolok úgy akartak játszani, mint a Chelsea, de elbukták. Tudtuk, hogy türelmesen arra fognak várni, hogy hibázzunk és azt kihasználják, de mi a saját játékunkat játszottuk. Többször is megnyerhettük volna a meccset, mert sok esélyünk volt, de mindet elpazaroltuk. A lényeg mégis az volt, hogy birtokolni tudtuk a labdát. Amikor az edző a pályára küldött, azt mondta nekem, hogy menjek és tegyem azt, amit jónak látok. És igen, én azt tettem. Belőttem a döntő tizenegyest" - mondta Alessandro Diamanti.

  • Szőkék, topmodellek: a német focistasunák

    Még hogy rondák a német focistafeleségek! Kivéve persze Löw feleségét.

  • Az azzurrik első Eb-csoportmérkőzésén az olasz köztársasági elnök személyesen gratulált a csapatnak, tegnap este pedig telefonon keresztül veregette meg a vállukat, miután véget ért a hosszúra nyúlt küzdelem: "Micsoda izgalmas este volt! Sokszor eszembe jutott közben a 2006-os berlini mérkőzés. Megérdemeltük a sikert, az egész mérkőzés alatt a fiúk kezében volt az irányítás, ezért akkor is gratuláltam volna, ha nem ők jutnak tovább" - mondta Giorgio Napolitano.

  • A görög válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos szerint C. Ronaldo a világ legjobb játékosa, a portugáloknak pedig van esélyük megnyerni az Eb-t. Nem mellesleg Santos portugál...

  • Mármint az ifjabbat. Mario Balotelli öccse, Enoch, legalább fél órát várt az Olimpiai Stadion előtt, ahol a bátyja az olasz válogatottal együtt edzett. "Mi van magukkal? Nem látják, hogy ez Balotelli öccse, engedjék be a testvéréhez!" - mondták az olaszok szurkolói. Enochnak még az okmányait is megnézték, de nem engedték be az edzésre. Enoch nemcsak haja miatt hasonljt bátyjára, de ő is az angoloknál játszik, a Stoke City-nél.

  • "Óriási meccset játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. A fiaim jól játszottak, türelmesek voltak és rengeteg helyzetük volt arra, hogy átvegyék a vezetést. A tizenegyeseknél a szerencse kedvezett nekünk. Olaszország szívvel-lélekkel, és ötletesen játszott egy olyan csapat ellen, amely mindig fejfájást okoz. Most Németország, egy nagy kedvenc áll előttünk. Na de legalább tíz percig ünnepeljünk most, aztán gondolkozunk majd a németeken" - mondta az olaszok kapitánya az angol-olasz után.

  • Joao Pereira, a portugál válogatott hátvédje nyilatkozott az előttük álló spanyol mérkőzésről."Nem szabad a védelemben hibáznunk. A spanyolok nagyon jól játszanak, főleg a középpályán, ezért nagyon pontosnak kell lennünk és kihasználni a helyzeteket. Mindegy, hogy Torres játszik-e majd, vagy a csatár helyét Fabregas foglalja majd el. A spanyolok hat középpályással is jól tudnak játszani."

  • Így nyertek az olaszok 11-es párbajt

  • A német és a portugál csatár is három-három gólt lőtt eddig. Hozzájuk három spanyol zárkózhat, Xabi Alonso, Torres és Fabregas is kétgólos.

  • Több százan kísérték a Bydgoszczban elhunyt James Nolan koporsóját a templomi ravatalig. A 21 éves drukker holttestét egy csatornában találták meg, idegenkezűségre utaló jel nem volt. A gyászolók közül sokan ír mezt viseltek, az utcákon nemzetiszínű zászlókat lobogtattak. Nolant hétfőn temetik.

  • 23 évesen rákban elhunyt Miquel Roque, a Real Betis futballistája. Rouque ifiként a Barcelona játékosa volt, majd a Liverpoolban is játszott.  Tavaly márciusban diagnosztizálták nála a betegséget.

    Halálának híre a válogatottat is elérte, több játékos twitteren reagált. "Egy nagy ölelés Miki Rouqe családjának. Ismertem őt, amikor a Liverpoolban játszott, én a Unitednél voltam. Nyugodj békében, barátom." - írta Piqué.

  • A görög válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos szerint C. Ronaldo a világ legjobb játékosa, a portugáloknak pedig van esélye megnyerni az Eb-t. Nem mellesleg Santos portugál.

  • A francia szövetség elnöke, Noel le Graet elfogadhatónak, és nem többnek nevezte a franciák Eb-szereplését. Az elnök hamarosan találkozni fog a szövetségi kapitány Laurent Blanc-nal, hogy megbeszéljék a jövőjét. Blanc már az Eb előtt meghosszabbította volna a szerződését.