Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.24. 20:40

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hart, Johnson, Cole, Terry, Lescott, Gerrard, Young, Parker, Milner, Rooney, Welbeck

    Cserék: Green, Butland, Kelly, Baines, Jones, Jagielka, Walcott, Henderson, Downing, Oxlade-Chamberlain, Carroll, Defoe.

  • Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti  - De Rossi, Pirlo, Marchisio, Montolivo, Balotelli, Cassano

  • Rio Ferdinand Twitteren megjósolta az angol-olasz végeredményét. Szerinte 2-1-re győznek az angolok, a gólokat Rooney és Welbeck, a két manchesteri csapattárs szerzi.

  • Löw már előállt ezzel, de Philipp Lahm szerint is van a németeknél valaki, aki információkat szivárogtat ki a médiának válogatottjukról, és ez nagyban rontja esélyüket a végső győzelemre: „Szánalmas dolog és hatalmas szégyen, hogy a kezdőcsapat ilyen korán a nyilvánosság tudomására jutott. Az egész nemzet mögöttünk áll, mindenki tovább akar jutni, és megnyerni a trófeát. Talán az a személy, aki kiszivárogtatta ezeket az információkat, nem érti, hogy a csapatsport hogyan működik. Ez szégyen, de nem fogunk magánnyomozókat felbérelni. Mostantól kezdve nagyon óvatosnak kell lennünk. Az persze normális, hogy valaki beszél a kezdőről a feleségének vagy a barátnőjének, de az már egyáltalán nem, hogy elmondja egy játékosügynöknek. Csak a legközelebbi családtagjainkkal oszthatunk meg mostantól információkat."

  • A Juventus hivatalos honlapján bejelentette, hogy az olasz válogatott középpályás, Sebastian Giovinco a náluk folytatja pályafutását. Giovinco játékjoga eddig 50-50 százalékban volt a torinói klubé és a Parmaé, a Juventus most 11 millió eurót fizet a teljes jogért, a szerződés 2015-ig él.

  • „Ami Balotellit illeti, rendkívül kiszámíthatatlan, de hatalmas tehetség. Fiatal, és rengeteget kell még érnie. Kicsit aggódom amiatt, hogy könnyen provokálható, és ezt az angol játékosok ki is fogják használni. De muszáj higgadtnak maradnia, és figyelmen kívül hagynia ezeket a provokációkat, mert szörnyű következményei lehetnek annak, ha reagál rájuk, és leküldik a pályáról. Akkor elveszthetjük a meccset” - nyilatkozta Pirlo.

  • Az 1996-os angliai Eb óta az angol válogatott egy nagy tornán sem jutott be a legjobb négy közé. Eb-ken 2000-ben az A csoportban a portugálok, románok és a németek voltak az ellenfeleik, a harmadik helyen kiestek, a németek lettek az utolsók, egyedül őket tudták 1-0-ra megverni. 2004-ben a negyeddöntőben büntetőkkel kaptak ki Portugáliától. A 2008-as Eb-re pedig ki sem jutottak.

    Ami a világbajnokságokat illeti, 1998-ban a nyolcaddöntőben Argentína ellen vesztettek tizenegyesekkel, 2002-ben a negyeddöntőben Brazília verte meg őket. 2006-ban a portugálok nyertek ellenük büntetőkkel. 2010-ben pedig a nyolcaddöntőben a németektől kaptak ki 1-4-re.

  • Leonardo DiCaprio egykori barátnője, Bar Rafaeli beszólt C. Ronaldónak. A következőt twittelte a portugálok csehek elleni győzelme után: "Az egyetlen dolog, ami eszembe jut, ha Cristiano Ronaldot látom, hogy vajon miért nem tiltották még be a hajzselét?" Ronaldo menyasszonya, Irina Sejk azonnal vőlegénye védelmére kelt: "Gyűlölködőnek lenni nem valami menő. Tanulj meg szeretni!" Rafaeli aztán megijedt, hogy magára haragítja a Ronaldo-klánt, és korrigált: "Én szeretlek téged is és a barátodat is. Csak a hajzselét nem szeretem."

  • A spanyolokra edzenek a portugálok.

  • Joe Hart elmondása szerint felkészült a büntetőpárbajra, sőt, ha rá kerül a sor, bátran el is fogja végezni a sajátját.

  • "Bárkivel is találkozzunk az elődöntőben, futballklasszikus lesz. Úgy gondolom, az olaszok némileg erősebbek, okosabbak és taktikailag iskolázottabbak. Nehezebb őket megverni. Az angolok változtattak a játékukon, és most többet védekeznek." - mondta Lahm a németek lehetséges ellenfeleiről.

  • 2004-ben ugyanezen a napon Portugália büntetőkkel legyőzte Angliát, ezzel bejutott az akkori Eb elődöntőjébe.

  • Franz Beckenbauer, német futballlegenda dicsérte Löw csapatát, és úgy érzi nincs olyan ellenfél akitől félniük kellene. Ezért nem is fontos ki nyeri meg az angol–olasz összecsapást. Nem állhat senki az útjukba.

  • A Francia Labdarúgó Szövetség és Laurent Blanc heteken belül leülnek egymással tárgyalni a folytatással kapcsolatban.

    Az Eb előtt állítólag a felek nem tudtak megegyezni az edző szerződésének meghosszabbításáról, ezért a francia média szerint akár távozhat is Blanc.

  • A Daily Star azt írja, hogy a Manchester City kész 200 000 fontos heti fizetést adni David Silvának azért, hogy a spanyol játékos ne igazoljon el a Real Madridhoz.

  • Joao Pereira, a portugálok védője elmondta, hogy nincs helye hibának a spanyolok ellen. A játékosaik a középpályán nagyon erősek és a passzaik általában halálosak, ezért igyekezünk nem hibázni.”

  • "Arról beszélnek az emberek, hogy az angolok úgy játszanak, mint az olaszok. De ez hülyeség. Csak az olaszok tudnak az olaszok módjára játszani. Roy Hodgson ismeri az olasz focit, ami persze előny, ráadásul ő egy ravasz edző. De láttam az angolok néhány meccsét a tornán, és azt kell mondanom, hogy inkább praktikusan mint látványosan játszanak. Bizakodóak vagyunk, hogy legyőzzük őket. Vannak gyengeségeik, amiket ki tudunk használni, főleg a középpályán, ahol lesznek hiányzó kulcsjátékosaik, szóval remélem fölényben leszünk. Néha védekezésben is nagyon idegesek tudnak lenni. Kétlem, hogy új taktikával lépnének fel ellenünk, néha a játékuk nagyon is kiszámítható." - mondta Andrea Pirlo.
  • Lahm reméli, hogy a hűvösebb levegő miatt nyitva lesz a varsói stadion teteje az elődöntőn. „Mi egy szabadtéri sportot játszunk, ezért szeretném ha nyitva maradna és így kapnánk egy kis friss levegőt. Nem szeretem, ha túl meleg van.”

  • Paolo Di Canio, az angol Swindon Town FC edzője szerint Di Natale és nem Balotteli fogja megnehezíteni Terry dolgát. Az angol-olasz mérkőzésen a fáradtság lesz meghatározó. Az angol klubokat jól ismeri, így elmondta, a játékosok fárasztó szezonon vannak túl, nem tudják ezt a nagy lépést ilyen hirtelen elviselni és ez előnyt jelenthet az olaszoknak. Di Canio tudja, hogy Terry végig keményen fog küzdeni, ezért Prandelli helyében Di Natalét állítaná ellene. „Az angolok szívvel és szenvedéllyel fognak játszani, de e nekünk ott van Cassano és Pirlo.”

    Viszont nagyon aggódik Leonardo Bonucci miatt, akinek Welbeck és Rooney ellen kell védekeznie. Pirlo és Gerrard között pedig egy kiélezett párharcot jósol.

  • David Beckham szerint a világ két legjobb játékosa csap össze Andrea Pirlo és Steven Gerrard személyében. Beckham úgy látja sok fiatal angol játékos van a keretben, sokféle jellemmel de Hodgson csapata mégis tudott küzdeni összetartása révén. Cassanóval korábban játszott együtt, és veszélyesnek találja. Balottelit meg egy kiváló góllövőnek. Rooney és Welbeck jelenléte miatt azonban nem aggódik, és tudja hogy egy izgalmas meccs következik.

  • Joachim Löw forradalmasíthatja a támadás fogalmát, a hátuk mögött sziámi ikreknek hívott Marco Reus és Andre Schürrle játékosaival, mondta Harald Stenger, a Német Labdarúgó Szövetség sajtóreferense. Mindketten nagyon fiatalok, tehetségesek és gyorsak. Futnak, küzdenek és kapura lőnek. Löw büszke arra, hogy a versenyzői gént beléjük tudta oltani.

  • Francesco Totti, az olaszok veteránja úgy véli, Anglia akadályokat fog állítani az olaszok elé, de reméli hogy letudják győzni. Totti szerint Olaszország eddigi teljesítménye jó volt, de a kieséses szakaszban többet kell tenniük.

  • Bastian Schweinsteiger, a németek középpályása nyugtalan a bokasérülése miatt. Elmondta, hogy a fájdalom ellenére még reméli, két mérkőzésen harcolhat az Eb-címért. Ha Löw viszont úgy dönt, hogy a kispadon nézi végig az angolok vagy olaszok elleni elődöntős mérkőzést, akkor azt Schweinsteiger meg fogja érteni. A jobb lábán a sérülés már február óta kínozza, elismerte hogy emiatt adott néhány rossz passzt a görögök elleni mérkőzésen.