Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.23. 20:43

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több spanyol szurkoló van a lelátón, mint francia.

  • Ilkay Gündogan a szombati edzésen sántikált le a pályáról. A németek középpályása a bal bokájára panaszkodott, de a csapat szóvivője, Harald Stenger elmondta, hogy csak kificamodott, mert törést vagy szakadást nem állapítottak meg nála. Gündogan még nem mutatkozott be a 2012-es Eb-n.

  • Jelenleg mintegy ezer olasz szurkoló van Kijevben, akik jegyet váltottak, hogy a stadionban kövessék végig Olaszország és Anglia összecsapását. Andrea Domeniconi, a kijevi olasz nagykövetség titkára pontos adatot nem tudott, de a frissített adatok szerint ez a szám már "sokkal több". Az angol drukkerek mintegy tízezren lesznek jelen.

  • Prandelli jó munkát végzett: létrehozott egy csapatot fiatalokból és tapasztalt játékosokból álló csapatot úgy, hogy megtalálta a helyes arányt - mondta Roy Hodgson. Az angolok kapitánya hozzátette, az angol csapat kell, hogy irányítsa a játékot, ha nem akarnak hosszú éjszakát.

    Gerrard, az angolok csapatkapitánya Balotellit méltatta, aki remek játékos. Pirlóról azt mondta, világklasszis, de a vasárnapi meccs nem kettejük harca, nem is Rooney és Balotelli harca, hanem Olaszországé és Angliáé. Úgy gondolja, kiegyensúlyozott meccs lesz, 50-50%-ot adott mindkét csapatnak és nagyon hízelgőnek találta, hogy De Rossinak ő az ideálja.

  • Spanyolország: Casillas, Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba, Iniesta, Xavi, Fàbregas, Alonso, Busquets, Silva.
    Csere: Valdés, Reina, Albiol, Martínez, Juanfran, Cazorla, Navas, Pedro Rodríguez, Torres, Negredo, Mata, Llorente.


    Franciaország: Lloris, Réveillère, Rami, Koscielny, Clichy, Debuchy, Cabaye, Ribéry, Malouda, M'Vila, Benzema.
    Csere: Mandanda, Carrasso, Evra, Valbuena, Nasri, Matuidi, Ménez, Diarra, Martin, Ben Arfa,
    Giroud.

  • Nem igaz, hogy hazazavarták Kassaiékat

    Bognár Tamás asszisztens a túloldalon állt, mikor Vad II benézte ukrán gólt. A felelősség közös.

  • A németek sebességét nem lehet követni

    Hatalmas volt a különbség, Özil, Klose, Reus és  Schürrle volt a fölényes győzelem kulcsa, a 4-2 hízelgő a görögökre nézve. Szakedzői elemzés.

  • Hatórányi dorbézolás minden Eb-meccsen

    A varsói stadion VIP-részlegében három órával a meccs előtt nyitják a francia borokat, de még a 2000 eurós jegy is kevés, ha az ember biztonságiakkal kekeckedik.

  • Schweinsteiger tusolt, míg Merkel beszélt

    Remélem, megbocsát nekem, mondta a játékos, aki a hideg víz alatt maradt a kancellári látogatáskor.

  • Kinek fognak hiányozni a görögök?

    Akik szeretnek kiscsapatnak szurkolni, azoknak véget ért az Eb. Csapatbúcsúztató.

  • Buffon pornót nézett büntetők helyett

    Az olasz kapus gyorsan szeretne túljutni az angolokon.

  • A portugáloknak az edzés lehet, hogy jobban árt, mint használ - írta az El Mundo. Ricardo Quaresma és Miguel Lopes között alakult ki egy feszült pillanat, amikor Lopes kirúgta Qaresma alól a labdát, és egyúttal a lábát is, így az a földre esett. De őt sem kellett félteni, a jobb lábával társa után rúgott. C. Ronaldo sietett oda és közbelépett, nehogy összeverekedjenek társai, Quaresmát egy finom mozdulattal arrébb lökte.

    Ricardo Costa szerint ebből nem csináltak nagy ügyet és az Eb miatti feszültséggel magyarázta, ezek a kis dolgok megtörténhetnek bármelyik edzésen.

  • A csatár Helder Postiga combsérülése miatt az elődöntőben már nem lesz ott a portugálokkal. A csehek elleni mérkőzésről hordágyon vitték le a 40. percben, helyére Hugo Almeida állt be.

  • A francia kapitány meg van győződve arról, hogy a már-már győztesnek kikiáltott spanyolok ellen tudnak nyerni, de ehhez minden tudásukra szükségük lesz. A jelenlegi spanyol csapatról elmondta, a horvátok ellen nem volt könnyű nekik és ez önbizalmat ad a franciáknak. Blanc nem tagadja, nagyon nehéz meccs lesz és minden lehetőséget meg kell ragadniuk. Nem fél a spanyoloktól, sőt, kíváncsi, hogyan játszanak, ha összezavarják őket. Blanc a spanyolok közül kiemelkedőnek Xavi Hernándezt, Sergio Busquetst és Andrés Iniestát tartja.

  • A németek szövetségi kapitánya szeletelt egyet Lahm vezető góljánál.

  • Az UEFA fegyelmi bizottsága ismét megbüntette az oroszokat: ezúttal 35 ezer eurót kell befizetniük a szurkolóik miatt. Az orosz drukkerek múlt szombaton, a görögök elleni utolsó csoportmérkőzésen pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. Négy nappal korábban ugyanezt tették a lengyelek ellen, akkor 30 ezer eurós bírságot rótt ki az UEFA emiatt.

    A legnagyobb büntetést a csehek elleni nyitófordulós mérkőzés után kapta az orosz szövetség, mert a szurkolóik rátámadtak a rendezőkre a wroclawi stadionban. Az UEFA az akkori 120 ezer eurós büntetés bejelentésekor közölte: ha egy éven belül hasonló eset történik, az orosz válogatott hat pont levonással kezdi a következő Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

  • Joachim Löw csapatából valaki leadta a kezdőcsapat titkos felállását a német médiának. "Ez igaz, az edző beszélt róla nekünk, és nem volt boldog. Nem gondolom azt, hogy valaki a csapatból volt. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki a játékosok közül. De valahogy mégis kiszivárgott, ez nagyon sajnálatos", mondat a csatár André Schürrle.

    Löw három váratlan változtatással akarta a görögöket meglepni, de a német média már órákkal a mérkőzés előtt megjelentette az információkat a megváltoztatott kezdőkről. A három meglepetésjátékos Schürrle, Reus és Miroslav Klose volt.

  • A spanyolok kapusa szerint nem szabad a statisztikákat és eredményeket nézni a múltból, mert azóta sok minden változott. Casillas elmondta, nem jelent semmit, hogy a franciák ellen tétmeccsen még nem nyertek a spanyolok. Egyetlen céljuk van, hogy gólt szerezzenek és az elődöntőbe kerüljenek. Casillasnak a spanyol mez viselése sok mindent jelent: Felelősség, büszkeség, elégedettség, boldogság, elkötelezettség és tisztelet azoknak, akik előttem voltak a csapatban.”

  • A görög államadósság eltörölve!

    Megkapták a görögök a mentőcsomag első részletét! 4-2.

  • "Többórás várakozás a határnál, katasztrofális utak, út menti bűnözők, égbe mászó árak a hotelekben. Ilyenek voltak az előrejelzések. Összességében azt lehetett mondani, hogy aki Ukrajnába utazik, maga hibás. Ma azt kell mondani: magára vessen az, aki az Et-t kihagyta"- írja egy német napilap.

    Több országban is jelentek meg cikkek, melyek Lviv felkészültségéről, rendezettségéről, ünnepi hangulatáról, a város szépségéről, az olcsó sörről és persze az itt állomásozó külföldiek elégedettségéről szólnak. Összességében el lehet mondani, hogy a város kihozta magából a legtöbbet.

  • Június 8. és 22. között Ukrajna határát több mint 5 millióan lépték át, ezzel egy időben megnőtt az igény a tömegközlekedés iránt is.

  • A világsajtó Ronaldo lábainál hever

    A lábai ágyúk, a feje kalapács. Maradona vitte így a vállán válogatottját.

  • Andy Holt, az Eb-re kiküldött brit rendőrség vezetője cáfolta, hogy angol futballhuligánok tartják rettegésben Európát. Holt örül annak, hogy még egy angol szurkolót sem tartóztattak le. A britekkel a stadion falain belül voltak problémák, viszont kívül nem. Az olaszok elleni mérkőzés előtt nem tesznek különösebb biztonsági intézkedéseket, de ha az elődöntőben az angol és német csapat kerül össze, akkor szigoríthatnak.

  • Ne féljétek a sötétséget!

    Fel van adva a lecke, harcra fel!

  • Hogyan szarjunk Zidane szülinapos palacsintájába?

    Ez a meccs nem romantikus séta lesz a Tüllériák kertjében.

  • A Portugália - Csehország negyeddöntő során egy portugál szurkoló megpróbált befutni a pályára, ezért az UEFA fegyelmi bizottsága vizsgálatot indít a portugál szövetség ellen.

    Az ügyet várhatóan hétfőn fogják vizsgálni, valószínűleg ezúttal is pénzbüntetést szab majd ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

  • Továbbjutást ajándékozhat a francia válogatott Zinedine Zidane-nak, a korábbi válogatott klasszis ugyanis ma ünnepli negyvenedik születésnapját.

    A legutóbbi spanyol-francia tétmeccsen, a 2006-os vb nyolcaddöntőjében (3-1) Zidane is betalált Casillasnak, ő rúgta a harmadik gólt.