Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.22. 17:40

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Olaszország–Magyarország 3-1, a nézőtéren meglepő zászlóval.

  • Diamanti már lejátszotta az angol-olaszt

    Tart az angol szurkolóktól, és nem öregezte le Pirlót.

  • "Portugál vagyok, nemcsak olyan valaki Spanyolországban, aki nem spanyol" - olvasható a Twitteren az elmés nyilatkozat. Üzenet a spanyol válogatottban futballozó katalán játékosoknak, akik egyben a Barcelona játékosai is.

  • Maksim Sackih, a kijevi Arsenal játékosa elemezte néhány mondatban az ukránok és az oroszok játékát.

    "Az oroszoknak tovább kellett volna jutniuk, ami pedig az ukránokat illeti, nem sikerült, pedig az utolsó meccsen jobban játszottak az angoloknál. Én nem látom sehol az edzők hibáját. Legyen bármilyen is a taktika, a játékosokon múlik minden. Én megértem, hogy Arsavin sose harcol a labdáért, de könyörgöm, ez az EB, itt azért többet lehetett volna mozogni. Persze jól mutatott a labdával, de mégse hozta ki a legtöbbet magából. Az ukránoknál szintén voltak magukat nem megerőltető játékosok. Jarmolenko, Konopljanka is többet mutathatott volna, na meg a védelem is jobban dolgozhatott volna. A nagyobb bajnokságok arra jók, hogy megmutassák ki mit tud, persze nem találsz 20 azonos szinten álló játékost. De egy biztos, Ukrajnának és Oroszországnak ott kell lennie a következő VB-n."

  • Így örült C. Ronaldo hollandok ellen szerzett második góljának. Érdemes végighallgatni, mi nagyon jót mulattunk, és még zenét is kevert rá a feltöltő. Ilyet eufóriát maximum Bergkamp '98-as, argentinok elleni gólja váltott ki a kommentátorból.

  • Az ukrán rendőrök gond nélkül beszélnek angolul a külföldiekkel. Eddig kb. 230 panasz érkezett a rendőrségre, de egy sem szólt arról, hogy nem értették volna meg a külföldieket az ukrán rendőrök.

  • Roberto Mancini, a Manchester City vezetőedzője szerint Olaszország erősebb, ha Balotelli is játszik. Elismerte Prandelli edzői munkáját, de akkor is kell Balotellire támaszkodnia, mert kulcsfontosságú játékos. „Mario egy bajnok, és a bajnokok segítenek nyerni.”

    Mancini hiszi, hogy Balotelli az olaszok legjobb csatára, őt követi Cassano és Di Natale.

  • Wayne Rooney biztos benne, hogy csapata legyőzi az olaszokat. „A legfontosabb, hogy higgyünk magunkban. Nagyszerű játékosaink vannak, és bár nem lesz könnyű mérkőzés, a magabiztosság és a csapatszellem segít nyerni. Úgy érezzük, jól felkészültek vagyunk. Már alig várom.”

  • Az Adidas már ünnepelhet az Eb-n, a cég ugyanis remek értékesítési mutatókat produkál. Német és spanyol mezből eddig több, mint egymillió darabot adtak el, de az igazi meglepetést az okozta, a torna hivatalos labdájából, a Tango 12-ből eddig több, mint hétmillió fogyott.

  • Védelmébe vette az idei futball Eb versenyigazgatója az UEFA korábbi döntését, amely szerint 2016-tól az eddigi 16 helyett 24 válogatott küzd majd az Európa-bajnokságon. Martin Kallen pénteki varsói sajtókonferenciáján ismertette álláspontját, felsorakozva Michel Platini UEFA-elnök mögé, aki a hét elején már kiállt a létszámbővítés mellett.

    "Jelenleg a legjobb csapatok vannak itt, de jó néhány olyan kiváló válogatott akad még, amely viszont nincs jelen ezen az Európa-bajnokságon - mondta Kallen, aki említette a svájci, román, a bolgár, a litván, a szlovén és a norvég csapatot.

  • balcass
  • Hummels az angol labdarúgást sokkal erőteljesebbnek látja, mint a többi országét. „A játékosok erősebbek, mint a mieink. Terry, Rooney és Gerrard olyanok, mint a gépek. Ez lehet a különbség, viszont a technikai szintjük nagyon hasonló.”

    A németek hátvédje elmondta, csapata tisztában van Németország elvárásaival, hogy ez a fiatal válogatott arannyal térjen haza.

  • Mihail Szifakisz szerint a görögökben van egy tulajdonság, ami nincs meg más emberekben. Mi annyira kitartóak és lelkesek vagyunk, hogy ez túlmutat a létesítményeink, infrastruktúráink helyzetén is vagy bármi máson, ami más országnak van.” A 2004-ben Eb-t nyert görög válogatott felépítésében és jelenlegi csapatban a görögök kapusa sok hasonlóságot lát, elsőként, a csapatszellemet.

  • Az újságok címlapjain már elkezdődött az odamondogatás. A német Bild címlapján ez áll: „Viszlát görögök, ma este nem tudunk megmenteni titeket.” A görög részről pedig a „Csődbe velük."

    „Bárcsak tudnék egy repülőjegyet venni, hogy joghurtot dobjak Merkel arcába”- mondta egy 65 éves görög szurkoló. A görög játékosok nem törődnek ezzel. A középpályás Jannisz Maniatisz szerint a legfontosabb az, hogy a görögöknek örömöt szerezzenek és a győzelem után az utcán ünnepelhessenek.

  • Az angol válogatottat négy éven át edző Fabio Capello szerint az angolokat, ha tovább is jutnak az olaszok elleni negyeddöntőből, a németek úgy is megverik az elődöntőben. A hatvanhat éves edző spanyol-német döntőt vár, véleménye szerint ez a két csapat magasan kiemelkedik az Eb-mezőnyből.

  • Az olaszoknál egyelőre nincs edzőkérdés, de a Fiorentinától kirúgott Delio Rossi bejelentkezett a szövetségi kapitányi állásra. Delio Rossi, aki májusban a lecserélt Adam Ljajicot ütötte meg egy bajnokin, úgy gondolja, rendelkezik a szükséges tapasztalattal ahhoz, hogy az olasz válogatottat irányítsa.

  • Michal Bilek elmondta, nagyon boldog, hogy egyáltalán bejutottak a negyeddöntőbe, különösen az első, az oroszok elleni mérkőzés utáni 4-1-es cseh vereség miatt. „Ha valaki két és fél évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy az Eb-n a negyeddöntőben fogunk szerepelni, nem hittem volna neki."

  • A német-görög meccsre 30 000 német, és 6000 görög szurkolót várnak.

  • A cseh csapat egyik legjobbja volt Theodor Gebre Selassie az Eb-n, aki a Werder Bremenben folytatja - erősítette meg közleményében a német klub. A Slovan Liberec huszonöt éves jobbhátvédje iránt több csapat is érdeklődött az elmúlt napokban. Az átigazolás összegét nem közölték.

  • Az utóbbi két napban Bastian Schweinsteiger kevesebbet edzett, a németek középpályása bokafájdalomra panaszkodott. Joachim Löw elmondta, hogy a görögök ellen Schweinsteiger kész lesz játszani.

  • A német kapitány szerint a görög játékosok a túlélés művészei, mert törhetetlen a hozzáállásuk. Löw válogatottja keményen készül, mert nem könnyű őket megtörni a sajátos játékstílusok miatt. A vérükben van a szoros védekezés és az erős ellentámadás. Elismerte, hogy válogatottja a favorit és sokan már a trófeával látják őket. Löw azonban óva int: „Igen, nyilvánvaló, hogy mi vagyunk az esélyesek, de az egyenes kieséses szakaszban minden mérkőzésnek saját karaktere van. Nézzék meg, mi történt Oroszországgal:  görögök 1-0-ás győzelme kiejtette a nagy kedvencet.”

  • "Ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, egységesen futballoztunk, ezzel értük el a célunkat" - nyilatkozott a Real Madrid támadója a csehek elleni meccs után.

    "A csapat érett a következő feladat megoldására. Döntőbe akarunk jutni, tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez mire lesz szükség. Nekem személy szerint nem az a célom, hogy gólkirály legyek, hanem hogy a válogatottal a lehető legmesszebb jussak. Akár a franciákat, akár a spanyolokat kapjuk ellenfélnek, mindenképpen nehéz dolgunk lesz. Ugyanakkor azzal a továbbiakban is kiegyeznék, hogy kapufa után gólt szerzek."

  • Iker Casillas szokatlanul fogja ünnepelni az Eb-címét. A 2010-es vb-győzelem után tévéripoter barátnőjét, Sara Carbonerót ragadta meg és csókolta a nézők milliói előtt. A spanyolok kapusa megígérte, ha a 2012-es Eb-n nyernek, akkor a Cadena Ser rádiósát, José Ramón de la Morenát fogja megcsókolni. Ha eltudsz majd kapni”- mondta az 56 éves rádiós.

  • A görög kapitány dohányzással csillapítja idegességét. „Túl sokat gondolkozom a taktikán, talán ezért dohányzom ennyit. Meg kell találnom a tökéletes taktikát, és amikor dohányzom, valamiért jobban megy.” Fernando Santos örül annak, hogy a Dávid és Góliát küzdelemben Dávid szerepét osztották rájuk a németek ellen, mert a végén Dávid nyert.

  • Önként, egyenesen a szopóbódéba

    Szart se nyertek az angolok és ők verik a nyálukat!

  • Feltörjük a görög betont!

    Segítünk a görögöknek kilábalni a válságból, de nem ma este!

  • Paulo Bento, a portugálok kapitány a csehek legyőzése után: "Az első 20-25 percben nem uraltuk annyira a játékot, de aztán hatékonyan zártuk le a terülteket és mi domináltunk. A szünet után aztán több kapura lövésünk és gólhelyzetünk volt. Ez a meccs sokban különbözött a hollandok ellenitől, ugyanakkor nem jelentett meglepetést, hogy a csehek mélyen visszahúzódva védekeztek. A szünetben összefoglaltam pár dolgot, amin támadásban változtatnunk kellett. Azt kértem a játékosaimtól, hogy úgy játsszanak, mint az első félidő második felében."

  • Fernando Santos játékosai készen állnak a németek elleni esetleges tizenegyespárbajra. „A dolog nagyon egyszerű, ha így kell lezárni a meccset, akkor lesz öt játékosunk, aki elvégzi és egy kiváló kapusunk, aki ment" - mondta a görög kapitány.

  • "Küzdenünk kellett, de már abban a szakaszában vagyunk a tornának, amikor minden meccs nehéz és minden ellenfél erős. Harcoltunk a győzelemért, de már a gól előtt is nagy fölényben voltunk. Mostantól lépésről lépésre kell haladnunk. Most már az elődöntőre kell koncentrálnunk, amit ha megnyerünk..." - fejezte be mondandóját sejtelmesen a portugálok szélsője, Nani.