Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.21. 15:21

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Angela Merkel nagyon jó kapcsolatban van a német válogatott tagjaival és persze a focit is szereti, de meg kellett ígérnie, hogy ahogy Löw se szól bele az ő tevékenységébe, így Merkel sem fogja ezt tenni a játékot, taktikát illetően. Szóval a németek egy egyszerű mérkőzésre számíthatnak.

  • Lvivben bár már nem lesz meccs, de a szurkolói zóna tovább működik. Több, mint 3,5 ezren vettek ki az Eb végéig szobát. A dánok például nem tudják megmondani, meddig maradnak, mert annyira jól érzik magukat.

  • Zidane magához hasonlítja Iniestát. "Iniesta lenyűgöz, játéka döntően befolyásolja a spanyol válogatott eredményességét. Magamra emlékeztet. Úgy gondolom, a sajtó túl kemény a spanyolokkal. Szerintem a csapat jól játszik, de egyáltalán nincs könnyű dolguk, mert mindenki nagyon keményen védekezik ellenük."

  • Ashley Young az ukránok elleni mérkőzésen sípcsontsérülést szenvedett, csak holnap dől el, hogy játszhat-e az olaszok elleni negyeddöntőben.

  • A cseh válogatott eddig kétszer találkozott Portugáliával a korábbi Európa-bajnokságokon. 1996-ban a negyeddöntőben Csehország nyert 1-0-ra, 2008-ban a második csoportkörben Portugália 3-1-re.

  • Zinedine Zidane cáfolta, hogy Vicente del Bosque játékstratégiája rossz lenne és hogy a spanyolok rosszabbul játszanak az Eb-n. ,,Nem játszanak rosszul. Persze, tudnak jobban is, de olyan ellenfelekkel játszottak, akik jók voltak és győzni akartak.”

  • Deportáljátok Arsavint Oroszországból! - nyilatkozta az orosz gáztársaság vezetésének tagja, Valerij Golubev. A Gazprom első emberét sokkolták az orosz labdarúgó görögök elleni elvesztett meccs utáni kijelentései, amikor Arsavin saját szurkolóit gyalázta. Golubev felháborodva értetlenkedett: hogyan beszélhet egyáltalán így egy orosz?

  • A legesélytelenebb csapat az Infostrada szerint Görögország, nekik 3,2% esélyt jósoltak a győzelemre, a döntőbe kerülésre 9,2%-ot. A legvalószínűtlenebb párosítás a döntőben a francia-görög lenne.

  • balfek2
  • Az ukrán határőrség szerint mostanáig elkerülték Ukrajnát a futballhuligánok, az ország határátkelőhelyein mindössze 24 olyan személytől tagadták meg a belépést, akik az Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseire tartottak.

    Volodimir Karasz, az Ukrán Állami Határőrszolgálat főosztályvezető-helyettese elmondta: a kontinenstorna kezdete óta Ukrajnában nem fordult elő a sporteseménnyel összefüggésbe hozható semmilyen incidens vagy konfliktus. Szerinte ez annak köszönhető, hogy nem érkeztek az országba agresszív szurkolói csoportok.

  • Az Egyesült Államokban megduplázódott az érdeklődés az Európa-bajnokság iránt a négy évvel ezelőttihez képest. A 2008-as kontinenstorna csoportmérkőzéseit átlagosan 552 ezer amerikai tekintette meg, addig az idei hasonló szakaszában egymilliós volt az átlagos nézőszám.

    A legnézettebb a címvédő spanyolok olaszok elleni összecsapása volt, amelyet 2,113 millió ember követett a televízióban, ez a szám nagyobb, mint - a döntőt leszámítva - bármelyik találkozóé a 2008-as Eb-ről.

  • „Több hasonlóságot látok, mint különbséget. A meccsekhez való hozzáállás, a taktika hasonló a 2004-es csapatéhoz, de számos olyan összetevő is felfedezhető, ami jellemző úgy erre a válogatottra, mint általában a görög futballra. A védelmük nagyon jól meg van szervezve, a kontráik pedig hatékonyak. Ezek nekünk 2004-ben segítettek, és úgy gondolom, a mostani válogatottnak is az előnyei" - válaszolta a görögök legendás kapusa, Nikopolidisz arra a kérdésre, hogy a mostani görög válogatott jobb-e vagy rosszabb a 2004-es Európa-bajnoknál.

  • Az ítélet napja

    Kell-e valakit emlékeztetni, miért haragszunk a csehekre? 1996-ban megölték a szexi focit.

  • Diamanti, az olaszok csatára szerint – a szurkolók viselkedése és üzleti szempontokból – az angolok 30 évvel az olaszok előtt járnak. A pályán viszont csapatát erősebbnek, magasabb színvonalúnak látja. Kiemelte, hogy tisztelik az angolokat, de nem félnek tőlük.

  • Spanyolország a legesélyesebb a győzelemre, második helyen a németek állnak. A spanyol csapat 57,7%-ban, a németek kicsit kevesebb 50,4%al valószínűséggel kerülnek döntőbe - írta az Infostrada.

  • Daniele De Rossi példaképének Steven Gerardot tartja. Az olasz középpályás szerint az angol csapatkapitány világ egyik legjobb játékosa, lenyűgözi az, ahogyan védekezik és támad a mérkőzések alatt. De Rossi szeretne úgy játszani, mint Gerrard.

  • „Az utolsó csoportkörben a spanyol-horvátot néztem inkább, mint az olaszok írek elleni meccsét, mert azt hittem, hogy a spanyolok lesznek a következő ellenfeleink. Természetesen ismerem az olasz játékosokat, de hogy egészen őszinte legyek, tegnap kezdtünk el felkészülni a találkozóra. Persze láttam már Olaszországot játszani, de nem tanulmányoztam őket komolyabban" - mondta Roy Hodgson, az angolok kapitánya.

  • Az Eb eddigi legdurvább játékosa egy csatár, Milan Baros, aki 239 perc alatt összesen 14-szer volt szabálytalan.

  • Az Infostrada szerint mindenképpen spanyolos döntő lesz. A legvalószínűbbnek a spanyol-német döntőt tartják, ezt követi a spanyol-angol és spanyol-olasz.

  • A cseheknél kitört a sunaháború

    A portugál popsi vagy a cseh csöcs lesz nyerő?

  • Érdekesség, hogy az Eb-n eddig a görög játékosok ellen szabálytalankodtak a legtöbbször, összesen 57-szer, ez meccsenként átlagban 19.

  • De Rossi: „Neki is el kell fogadnia az edző döntéseit. Most már abban a korban van, amikor felelősséget kell vállalnia. Amikor én annyi idős voltam, mint most ő, a 2006-os vb-n lekönyököltem az amerikai Brian MCBride-ot és kiállítottak. Akkor váltam igazán felnőtté. Ő is épp ezekben a napokban nő fel. Kiváló játékos, és éppen ezért játszik a Manchester Cityben. Persze sok botrányt kavar, de ez csak azért van, mert annyira jó. Amik valóban számítanak, azok a góljai."


  • Németország:
    Neuer - Bender, Badstuber, Hummels, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Müller, Özil, Podolski - Gomez
    Görögország:
    Szifakisz - Toroszidisz, Papadopulosz, Papasztatopulosz, Cavelasz - Kacuranisz, Maniatisz - Szalpingidisz, Makosz, Szamarasz - Gekasz


    játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

  • balkid
  • Wayne Rooney néhány napja azt nyilatkozta, örül annak, hogy angol edző áll a válogatott élén, mert amikor Capello volt a szövetségi kapitány, sok taktikai utasítás elveszett a fordítások közben. Capello most visszavágott. „Amikor beszéltem a játékosaimhoz, megértették. De néha-néha a taktikai utasításoknál lehet, hogy nem működött valami. Hogy Rooney nem értett engem? Talán azért, mert Rooney nem beszél angolul. Nem érti a nyelvet."

  • Sami Khedira, a németek középpályása úgy vélte, a dánok ellen egy kicsit már megízlelték azt, amire a görögök ellen számíthatnak. „Nagy türelemre lesz szükségünk. Emellett sokat kell mozognunk, mert statikus játékkal nagyon nehéz dolgunk lenne. El kell fárasztanunk, fel kell őrölnünk őket."

    „Kizárólag Görögországra koncentrálunk, mert a futballban bármikor történhetnek meglepetések" - tért ki az elődöntős ellenfelet firtató kérdés elől Khedira, aki nem beszélt az angol-olasz párharc esélyeiről.

  • „Annyi fontos meccset elvesztettünk már büntetőpárbajban, hogy egyféle nemzeti fóbia lett ez. Ha angol szövetségi kapitány vagy, a múlt mindig kísért. Bármit, amit most teszünk, azzal hasonlítják össze, ami a múltban volt. Sajnos, két nagyon fontos elődöntőt vesztettünk el büntetőkkel. Ez végig kísérteni fog engem is edzősködésem alatt, és az elkövetkező húsz év edzőit is fogja, egészen addig, amíg el nem kezdünk nyerni. Edzések után gyakorolni szoktuk a büntetőket. Én mégis úgy gondolom, hogy gyakorolhatod bármeddig, az egész fejben dől el és a személyiségen múlik" - mondta Roy Hodgson, az angolok szövetségi kapitánya.

  • Egy brit, szemüvegek és lencsék gyártására szakosodott cég állítja, termékével a meg nem adott ukrán gólt is lehetett volna látni.

  • Samir Nasri és Franck Ribéry sérülésük ellenére is tudnak játszani a spanyolok ellen. A szerdai edzést mindkét támadó középpályás kihagyta, Nasri térdsérülése miatt, Ribérynek pedig a bal lábával voltak problémái. A csütörtökön viszont már a teljes csapat edz.

  • bal