Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.20. 16:45

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Többen párhuzamokat vélnek felfedezni a két cseh középpályás karrierje során. Nedved a 1996-os Eb felfedezettje volt, most Jiráček lehet az, már két gólt szerzett a csoportmeccseken. Ő azonban butaságnak tartja az összehasonlítást. Az 1996-ban a döntőbe és 2004-ben elődöntőbe jutott játékosok szintjét nem ütik meg, nincsenek akkor egyéniségek most, mint Poborsky, Nedved vagy Smicer, de talán az egységes csapat sikeres lehet, vélekedett Jiráček.

  • "Mindenki a spanyolokról beszél, hogy mennyire jók a labdatartásban. És valóban, nincs még egy olyan jó csapat, mint a spanyol. Sőt, amióta én élek, kevés olyan jó csapat volt mint az övék." - mondta az angol Scott Parker

  • A horvát válogatott csapatkapitánya, Darijo Srna szerint a bírók nem tisztelik a kisebb nemzeteket. Úgy gondolja, hogy nekik két büntetőt sem adtak meg a spanyolok elleni meccsükön.

  • Az olasz válogatottal 2006-ban vb-címet nyerő Marcello Lippi a német válogatottat nevezte meg az Eb legfőbb esélyeseként.

  • Az ukrán főváros főutcáján, a Krescsatikon kialakított övezetben a sör mellett a legnagyobb keletje a virslinek van, amelyből eddig nyolc kilométernyi fogyott. Szeretik a szurkolók a hot-dogot is, ebből 60 ezer darab, míg fagylaltból 18 ezer adag kelt el - adta hírül szerdán a podrobnosti.ua ukrán hírportál. A szurkolói övezet árusai szerint a svédek, angolok és lengyelek, valamint az ukránok is leginkább a virslit veszik.

    A kijevi köztisztasági vállalat munkatársai az eltelt 12 napon 263 tonna szemetet, nagyrész eldobott műanyag poharakat, palackokat, sörösdobozokat szállítottak el a szurkolói zónából.

  • 1976-ban ezen a napon lőtte Panenka a híres büntetőt az Eb-döntőben az NSZK-nak. Találatával a csehszlovákok lettek a torna győztesei.

  • Jól jövedelmező üzlet az Európa-bajnokság a szuvenírárusoknak Ukrajnában, a kijevi emléktárgy-kereskedők naponta ezer eurónak megfelelő összeget is megkeresnek. A legálisan működő boltosok az emléktárgyakon naponta akár 10 ezer hrivnyát (mintegy 290 ezer forintot) is megkeresnek, de a feketén árusítók sem panaszkodhatnak, mivel ők is napi több ezer hrivnyát vághatnak zsebre - írta szerdán a Szegodnya című ukrán napilap internetes kiadása.

    Egy felnőtt méretű póló, amelyre az Eb logóját nyomták, 250 hrivnyába (körülbelül 7500 forintba) kerül, a gyerekekre való is csak 50 hrivnyával olcsóbb, míg a plüss gyerekjátékok ára 100 hrivnya. Az árusok elmondása szerint az utóbbi napokban különösen népszerűek voltak az ukrán válogatott mezét utánzó pólók, amelyeket egyszerűen szétkapkodtak, pedig 300 hrivnyába kerültek.

  • A svéd Zlatan Ibrahimovic az első , aki három Európa-bajnokságon is legalább két gólt szerzett. Az ukránok elleni 2-1-es vereségnél volt eredményes, majd kedden látványos kapásgólt rúgott a franciák ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen. A 2004-es kontinenstornán a bolgárok és az olaszok ellen talált be, négy évvel ezelőtt pedig a görög és a holland kaput vette be.

    Hat találatával holtversenyben a harmadik helyen áll az Eb-örökrangsorban a holland Ruud van Nistelrooyjal és Patrick Kluiverttel, a francia Thierry Henryval, a portugál Nuno Gomessel. A listát Michel Platini vezeti kilenc góllal, második az angol Alan Shearer héttel.

  • A következő Tweet jelent meg nemrég Sepp Blattertől, a FIFA elnökétől: "A GLT bevezetése többé nem alternatíva, hanem szükség."

  • "Győzni akartunk, de nagyon jó csapattal és remek játékosokkal találkoztunk. Mi viszont gyengén játszottunk. Kissé fáradtak voltunk, egyrészt a meleg miatt, másrészt azért, mert néhány játékos kilenc nap alatt három meccset is játszott. Persze minden csapatnál ez a helyzet. Masszívabban kellett volna védekeznünk és kreatívabban támadnunk. De a lényeg, hogy nincs miért aggódnunk" - mondta a tegnapi vereségről Clichy, aki hozzátette, különösebben nem érdekli, hogy megszakadt a 23 meccses veretlenségi sorozatuk.

  • Csehország 5 kapott, 4 rúgott góllal, negatív gólkülönbséggel jutott be az Eb legjobb nyolc csapta közé. Ilyenre utoljára 1996-ban volt példa, akkor szintén a cseheknek sikerült ez a bravúr.

  • "Nem hibáztatjuk az edzőnket a kiesés miatt, mert jó munkát végzett a csapattal az elmúlt négy évben. De vannak olyan problémák a csapaton belül, amiket meg kell oldanunk. Ilyen például az, hogy van egy játékos, aki a meccsek előtt taktikai információkat árult el a sajtónak" - mondta Wesley Sneijder.

  • Az ukránok kinyomozták, hogyan történhetett, hogy a magyar gólbíró öt méterről nem látta, hogy a labda áthaladt a gólvonalon:

    Mi felmentettük.

  • "Nagyon nehéz csoport volt a miénk, és tudom, sokan nem hittek bennünk, én azonban kezdettől meg voltam győződve arról, hogy továbbjutunk, mert nagyon jó futballistáink vannak" - nyilatkozott a társrendezők legyőzése után a nemzeti csapatban 85. alkalommal fellépő Steven Gerrard, akit a meccs legjobbjának választottak.

  • A jegyeladási adatokból kiderült, hogy összesen 110 ország focirajongói váltottak jegyet a lengyelországi csoportmérkőzésekre. A legtöbb szurkoló Oroszországból érkezett (az összes néző 11 százaléka), őket követték az írek (9 százalék), a csehek (7 százalék) és a horvátok (5 százalék). A hazai szurkolók a nézők felét tették ki.

    Keddig 515 rendbontót állítottak elő - ebből 153 külföldi állampolgár volt, köztük egy magyar. A csoportmérkőzések után még három meccset játszanak Lengyelországban.

  • Mint minden olasz meccsnél, a hétfő esti olasz-ír után is elindította online szavazását a www.vivoazzuro.it. 3802-en szavaztak, és az összesítés szerint - már másodszor- De Rossi teljesítményével voltak leginkább megelégedve a drukkerek (1108 szavazat). Nem sokkal maradt le tőle Balotelli, akire 870-en voksoltak. A harmadik helyre Marchisio került (431 szavazattal), akit szorosan követett Cassano és Balzaretti, 1 illetve 2 százalékkal lemaradva. A sportújságírók arról döntöttek a meccs után, hogy melyik focista teljesített a leggyengébben: Marchisio ezen a ranglistán is bekerült az első háromba, Cassanoval és Barzaglival együtt.

  • "Ha van rá mód, még egy meccsen játszanék a válogatottban. Kérni fogom ezt a lehetőséget az ukrán szövetségtől." A 111-szeres válogatott csatár az ukránok első Eb-meccsén két gólt is fejelt a svédeknek, ő szerezte csapata mindkét gólját az Eb-n.

    "Nagyon szép jövő áll a válogatott előtt. A fiatalok számára sokat jelentett ez az Eb, sok tapasztalatot szereztek, a jövőben azzal a tudattal léphetnek majd pályára, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a versenyt" - mondta a 2004-ben Európa legjobb labdarúgójának megválasztott Sevcsenko.

  • "Ha továbbjutunk, gyalog jövünk el hozzátok" - ígérte Prandelli június 5-én az olasz kamalduli rend szerzeteseinek, akik az azzurrik szállodájától 21 km-re lévő kolostorban töltik napjaikat. Mivel a csapat sikeresen vette az akadályokat, az írek elleni mérkőzés után hajnali 3-kor Prandelli és a teljes válogatott nekivágott a gyalogtúrának. Az odaút három és fél óráig tartott, a szállodába azonban már kocsival tértek vissza, reggel 7:15-kor.

  • Kakashere pörkölt, svéd módra

    Kiheréltek minket, tehetetlenek voltunk.

  • A szervezők várakozásainál is több, közel 2,6 millió szurkoló látogatott el a lengyelországi csoportmeccsekre. A lengyel rendezők szerint az országban rendezett 12 csoportmeccset csaknem 500 ezren tekintették meg a stadionokban, a szurkolói zónák látogatottsága megközelítette a 2,1 milliót.

    A lengyel határőrség adatai szerint az ország keleti határát - amely egyben a schengeni övezet határa is - csaknem 440 ezren lépték át, míg a varsói, wroclawi, gdanski, poznani és krakkói nemzetközi repülőtéren további 130 ezer személy utazott be az országba.

  • Gerrard a mezőny legjobbja

    Osztályoztuk az angol válogatott ukránok elleni teljesítményét. Roo még nem az igazi.

  • Egy ukrán szurkoló zászlója rúdjával véletlenül megütött egy franciát, aki azt gondolta, hogy valaki köteszik, ezért visszaütött. Az ukrán szurkoló se hagyta szó nélkül. A külföldi hamar lelépett, nem lett komolyabb sérülése senkinek, írja az ukrán sajtó.

  • A mémgyár természetesen azonnal rárepült az angol-ukrán vitatott góljára, eddig ez a legjobb.

    ukrkass
  • Rövid különmegbeszélést folytatott Mario Balotellivel a játékos hétfői gólöröme miatt Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. A 22 éves, botrányairól is híres csatár szerezte az írek ellen 2-0-ra megnyert csoportmérkőzés második gólját, ám ünneplés helyett dühösen kiabálni kezdett a kispad felé - csapattársa, Leonardo Bonucci elővigyázatosságból be is fogta kezével a száját -, amit sokan a szakvezető elleni támadásként értékeltek.

    "Balotellinek meg kell tanulnia kezelni a kritikát, az elvárásokat és a cserejátékosi posztot is, ha nagy bajnok akar lenni. Meg kell értenie, hogy senki sem akarja bántani."

  • Viktor, Európa sajnál!

    Mi nem hibáztatunk, talán hiba volt, de ez is csak egy vélemény.

  • Steven Gerrard is értékelte Kassaiék teljesítményét. "Egy picike szerencsére mindenkinek szüksége van, anélkül nem megy. Két éve, amikor Lampard gólt lőtt, nekünk nem volt szerencsénk, mehettünk is haza. Ha harcolunk egymásért, ezután is így lesz."

  • A Skysport értékelésében azt emeli ki, hogy Kassai nyugodt és összeszedett volt a feszült légkörben, de vonalbírója durván cserbenhagyta őt, és Devics lövése után Terry már tisztán a gólvonal mögül vágta ki a labdát. Teljesítményét nem osztályozták.

  • A Marca egytől-tízig osztályozza valamennyi mérkőzés játékvezetőjét. Kassai a tízes skálán hármast kapott. Az egymondatos értékelésben kitérnek arra, hogy az ukrán támadás lesről indult, amit nem vett észre, mint ahogy azt sem, hogy Terry már a gólvonal mögül húzta ki a labdát.

  • "Egyértelműen gól volt, nem? Az asszisztensnek látnia kellett volna. Nem hiszem el, hogy nem vette észre. Óriási szerencse ez most Angliának" - kommentálta a BBC élő közvetítésében az ukránok meg nem adott gólját a korábbi angol szövetségi kapitány.

  • "Vad István vonalbíró nem több, mint öt yardra állt az esetnél, de nem látott semmit. Megvan az új orosz partjelzőnk" - utaltak az 1966-os angol-német vb-döntőre, ahol az orosz partjelző tévesen gólnak ítélte Hurst felső kapufáról levágódó lövését. Anglia világbajnok lett.