Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.21. 11:41

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tomáš Rosický szerint Cristiano Ronaldo nagyon jó csatár, de nem akar a védekezésben résztvenni, és megengedheti magának, hogy csak gólokat rúgjon. A cseh középpályás kigúnyolta az állítást, hogy a portugál a világ legjobb focistája: „Ő a világ legjobb játékosa? Nem tudom, de ha méltó rá, biztos az.”

  • Daniele De Rossi elárulta, több angol csapat is ajánlatot tett neki. "Nagyon szeretem az angol focit, ami jelenleg érdekesebb is, mint az olasz." - mondta az AS Roma játékosa, aki egyébként februárban kötött új, ötéves szerződést jelenlegi klubjával. A hírek szerint az olasz válogatott középpályás kérője a Manchester United és a Manchester City.

  • Eldőlt: nem lesz ott a kezdőben Tomáš Rosický, a cseh válogatott csapatkapitánya a portugálok ellen, az Eb első negyeddöntőjében. A kispadon kezd. A szerda esti nyilatkozatok alapján az Arsenal sztárjának állapota határozottan javult, de az ígéreteknek megfelelően a végső döntést csütörtök reggelre ígérték - jelentette gyorshírében a ČTK cseh hírügynökség.

  • Mindössze tíz százalékkal csökkent Ausztriában az Európa-bajnokság iránt érdeklődő emberek száma a négy évvel ezelőtti, hazai rendezésű tornához képest. Az osztrákok 47 százaléka érdeklődik az esemény iránt, közülük 22 százalék nagyon nagy figyelmet fordít a tornára, amelyen ezúttal nem szerepel a válogatottjuk.

    A megkérdezettek 58 százaléka legszívesebben otthon egyedül, vagy párjával nézi a meccseket, 22 százalékuk pedig barátaival tekinti meg a mérkőzéseket, és mindössze 13 százalékuk követi nyomon az eseményeket vendéglátóipari egységekben, 11 százalékuk pedig nyilvános kivetítőkön.

    Az osztrákok 34 százaléka egyetlen meccset sem nézett meg az idei Eb-ről.

  • A második mérkőzés után, melyet a görögökkel játszottak, Jiráček megfogadta, hogy amíg csapata nem esik ki az Eb-ről, addig nem vágat hajából és nem borotválkozik meg. A cseh középpályás Portugália ellen hosszú, sörényszerű hajjal és szakállal lép pályára.

  • Sevcsenko: „Nem hiszem, hogy a győzelmet ellopták volna, de nem értem, miért nem használnak modern technikát."

  • Nagyon megtetszett a külföldieknek Ukrajna. Hazafelé mindenki olcsó szuveníreket, chilis vodkát visz. Néhány francia elmondta, úgy tervezték, egy napot töltenek majd Kijevben és egyet Donyeckben. Az ország nagyon elnyerte tetszésüket, ezért azt tervezik, barátaikkal majd újból eljönnek.

  • Poborský: Csak egy csúnya gólt akarok!

    Jó lenne, ha négy góllal vezetnénk az első félidőben, nem fog megtörténni.

  • özil
  • Hajrá, magyarok!

    Ahogy magyar írók az Eb-t és a modern futballt látják.

  • 1 millió eurót kapnak az ukránok

    Hrihorij Szurkisz, az Ukrán Futball Szövetség elnöke úgy döntött, hogy megduplázza a válogatottnak ígért honoráriumot a svédek elleni győzelemért. Elmondta azt is, hogy Blohin szerződése attól függetlenül, hogy ki lesz a szövetség következő elnöke, még 2 évre szól. Szurkisz ősszel köszön le.

  • Kassaiék: az ukránok nem felebbeznek

    Hrihorij Szurkisz, az Ukrán Futball Szövetség elnöke elmondta, hogy nem tesznek panaszt Kassai ellen. Ezen kívül beszélt még az elnöki pozíciójáról, amit ősszel már nem pályáz meg, Blohin szerződésséről és az ukrán válogatott honoráriumáról.

  • Az UEFA főtitkára, Gianni Infantino szerint nincs értelme kikezdeni az ötbírós rendszert, azért mert szerdán a magyarok hibásan ítéltek meg egy helyzetet az angol–ukránon. "Csak egy hiba ezer esetből az elmúlt három évben, egy rossz döntés a centiméterek miatt, úgy véljük az egész három évet tekintve ez nagyon is pozitív."

  • Mi mást is mert volna mondani egy portugál? Moutinho a csehek elleni meccs sajtótájékoztatóján felelgetett a média kérdéseire, amelyek legtöbbje Ronaldóra irányult. Moutinhót nem frusztrálta, hogy rá nem annyira kíváncsiak, de egy válaszában kifejtette: "Ronaldo és Messi a világ két legjobbja, Ronadlo minden szempontból komplett játékos, ugyan Messi is, de mégis nagyon különbözik tőle, én inkább Ronaldo lennék."

  • Másfél évvel ezelőtt július 1-jére tűzte ki a görög Maniatisz az esküvőjét. Csapattársai nem szeretnék, ha ott lenne, inkább a döntőben futballoznának vele együtt. A helyettes csapatkapitány Kacuranisz szerint kisebb csoda lenne, ha legyőznék Németországot, de küzdeni fognak a végsőkig, és a lapjai miatt nem játszó Karaguniszért is hajtanak majd.

  • A 24 éves középpályás Marvin Martin öt évre írt alá a Lille-hez, a Sochaux-t hagyja ott. Hivatalos közlés nincs a vételárról, de a francia média tízmillió eurót tud. Martin eddig kétszer játszot csereként az Eb-n.


  • A csehek csapatkapitánya a szerdai edzés után azt nyilatkozta, nőtt az esélye, hogy a portugálok ellen játszani fog, mert Achilles sérülése javult, de csak csütörtökön tud biztosat mondani, meglátja, hogyan reagál a lába a terhelésre.

  • Az ukrán miniszterelnök is bent látta

    Mikola Azarov a díszpáholyból érzékelte, Devics lövése bement. Szerinte így Kassainak is látnia kellett volna.

  • cikkünk a témában:

    A nőknek sem megy nálunk

    Belgium 3-1-re verte a magyar női válogatottat Szombathelyen. Az már korábban eldőlt, hogy nem lesz ott a 2013-as svédországi Eb-n.

  • Schweinsteiger megígérte Merkelnek, hogy jól fog viselkedni. A 2008-as kiállítása után  Merkel megjegyezte, hogy nem akar többé ilyen viselkedést látni a pályán. Amit a kancellárnő megmond, annak úgy kell lennie. Mellesleg magát a fociban jól kiismerő Angela Merkel ellátogat a holnapi meccsre.

  • Az UEFA fegyelmi bizottsága ötezer eurós büntetést szabott az angol szövetéségre, mert a szurkolóik a svédek elleni meccsen megpróbáltak bejutni a pályára.

  • Gdansk polgármestere, Pawel Adamowicz felbuzdult a sikeres Eb-rendezésen, és szerinte erre alapozva Lengyelországnak Csehországgal vagy Németországgal közösen futball-vb-re is pályáznia kellene minél előbb.

  • A horvátok ellen gólt szerző Jésus Navas retteg elhagyni a megszokott környezetét, barátait és családját, csak Sevillában érzi jól magát. Utazási fóbiája miatt korábban is több edzőtábort is kihagyott. A Sevillában azonban pszichológus foglalkozott vele, különféle technikákat tanítottak neki, hogyan kezelje a stresszhelyzeteket. Egy barátja szerint azonban inkább a futball szerete miatt vállalja ma már be az utazásokat, és az is jót tett neki, hogy tavaly megházasodott.

  • Az UEFA kedden fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett Horvát Futball Szövetség ellen a spanyol–horváton tapasztalt szurkolói rendbontások és a játékosok viselkedése miatt. A szurkolók rasszista jelképeket és feliratokat mutogattak és petárdákat is dobáltak. Az olaszok ellen is ugyanezt tették, 80 ezer eurós büntetést kaptak ezért.

    Most a hat sárga lapos horvát futballistát is az eljárásba vonták.

  • Az ukránok is tudják, ellenük sem fújtak

    A Kassait erősen kritizáló ukrán lap, a Szegodnya is észrevette, les volt Devics meg nem adott gólja előtt.

  • A helyszínen, Gdanskban nézi meg a német kancellár, Angela Merkel a német–görög negyeddöntőt. Merkel eddig nem jelent meg  csoportmeccsen, így tiltakozott a korábbi ukrán elnök, Julija Timosenko fogvatartási körülményei ellen. A kancellár korábbis járt meccseken, még a félmeztelen Özillel is fotózkodott.

    A görög szurkolók valószínűleg kifütyülik majd, nem lett túl népszerű a gazdasági válság kezelésben.

  • A 35 éves Mark van Bommel az Eb-kiesés után úgy döntött, hogy nem játszik a válogatottban. Legalábbis egyelőre. „Nem akarok visszavonulni, talán egyszer szüksége lesz még rám a kapitánynak, én készen állok rá, de eljött az ideje a fiatal tehetségeknek."

    A 79-szeres válogatott egyszer már kiszállt a nemzeti csapatból, míg Marco Van Basten volt a kapitány. 2008 után azonban visszatért az apósa, van Marwijk vezette csapathoz.

  • Sikertörténet lett a nyolc városban, az UEFA általá kialkított szurkolói zóna. A csoportmeccsek alatt négymillióan szurkoltak a belvárosok elkerített részein óriási kivetítők előtt. A zóna a szurkolóknak és a szponzoroknak is bejött. Legtöbben Kijevben voltak, 1,2 millióan mentek ki, a sörcsapokon túl még Funtikkal, a jós pszichodisznóval is találkozhattak. Legkevesebben, 200 ezren Donyeckban voltak. A lengyeleknék is a főváros volt a nyerő, több mint 800 ezer néző választotta az ottani zónát.

  • A nehézsúlyú bokszbajnok Vitalij Klicsko ugyan csak tévén nézte ukrán–svéd mérkőzést, de után felhívta a két gólt rúgó Sevcsenkót. Klicsko szerint a csatár minden ukránnak büszkeségre ad okot. A bokszoló az Eb egyik nagykövete, az UEFA honlapján még a kijevi látnivalókról is eligazít. A Hamburgba élő Klicsko egy kicsit azért a németekért is szorít.

  • A lengyel hatóságok azt feltételezik, hogy Bydgoszcz egyikcsatornájában megtalálták a vasárnap eltűnt 21 éves James Nolan holttestét. Az iratai alapján azonosították, de megvárják, hogy Nolan apja azonosítsa, valóban ő az.