Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.22. 10:27

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Manuel Neuer, a németek kapusa inkább elkerülné a tizenegyespárbajt, bár csapatában többi olyan játékos is van, aki betalálna a görögök kapujába. „Mi nem szeretnénk a tizenegyeseket, a meccset 90 perc alatt akarjuk eldönteni.”

  • Joao Moutinho: "A csehek főleg kontráikra és a mi hibáinkra építettek, de sikerült elérnünk, hogy a kezünkben tartsuk a meccset és lehetőségeket dolgozzunk ki. Lőttünk egy gólt, amivel jegyet váltottunk az elődöntőbe. Most, hogy ezt már elértük, az a célunk, hogy megnyerjük a tornát. Mindenki csak ezt akarja és mindenki csak erre gondol. Most lesz némi pihenőnk, visszanyerjük az erőnket és így lesz esélyünk arra, hogy győzzünk az elődöntőben és döntősök legyünk."

  • Nem lesz többé válogatott a csehek egyik legismertebb labdarúgója, Milan Baros. "Bary már a csütörtök esti meccs után, benn az öltözőben tudatta, hogy felhagy a futballal a nemzeti csapatban, mi pedig megköszöntük neki tizenegy éves válogatottbeli szerepvállalását" - jelentette ki Jaroslav Kolar, a cseh szövetség szóvivője.

    A 30 esztendős csatár, aki jelenleg a török Galatasarayban játszik, 93-szor játszott a cseh együttesben, 41 gólt lőtt. Ezzel második a cseh futball eredményességi örökrangsorában, amelyet 55 góllal Jan Koller vezet. Baros a 2004-es Eb-n gólkirálya volt öt góllal, 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert a Liverpoollal.

  • Kassai: Tudtuk, hogy végzetes hiba volt

    Nem volt meglepetés, hogy hazaküldték az Eb-ről, nem tudja, mi lesz vele, de fel kell állni a padlóról.

  • Jobbak voltak, megsemmisítettek minket

    A teljesen kimerült csehek is érzik, az erősebb csapat, Portugália megérdemelten jutott a négybe.

  • C. Ronaldo: Meg sem állunk a döntőig

    A portugál edző szerint a 2. félidő gálameccs volt.

  • C. Ronaldo szerezte a torna 18. fejesgólját, ami rekord az Eb-k történetében.

  • C. Ronaldo széttörte a cseh álmot

    Maradona megmondta: zárjátok be a kismadarat egy kalitkába! Kirepült.

  • Otto Rehhagel, a görög válogatott korábbi szövetségi kapitánya a németeknek és a görögöknek egyaránt szurkol a pénteki Európa-bajnoki negyeddöntőn. "Két szív dobog a mellkasomban" - fogalmazott a német szakember, aki 2001 és 2010 között irányította a görög nemzeti csapatot, amellyel 2004-ben megnyerte az Eb-t. "Sok időt töltöttem Görögországban, de természetesen mindig is németnek vallottam magam. Remélem, hogy a görög csapat jó teljesítményt nyújt és jól játszik majd, de egyáltalán nem leszek csalódott, ha Németország jut tovább."

    Az Eb második negyeddöntőjét pénteken este rendezik meg Gdanskban.

  • Iker Casillas azt reméli, realos csapattársa, Benzema rossz napot fog majd ki a Spanyolország-Franciaország negyeddöntőn.

    „Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy csapatban játszunk. Fantasztikus focista, de remélem, hogy a szombati meccsen rosszul megy majd neki a játék" - nyilatkozott a spanyolok kapusa a Real Madrid támadójáról.

  • A Csehország-Portugália negyeddöntőt a BBC-n a korábbi angol válogatott, Martin Keown szakérti, akit Cristiano Ronaldo súlypontemelkedései egy NFL-es kosárlabdázóra emlékeztetnek. Az NHL-es labdarúgó hasonlat talán ennél is találóbb lett volna.

  • A gyenge Európa-bajnoki szereplés miatt a csapat nevében bocsánatot kért a szurkolóktól Andrej Arsavin, az orosz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

    "Az eredmény csalódás mindannyiunk és persze a szurkolók számára is. Ez érthető. Mint a csapat kapitánya, a társaim és a magam nevében szeretnék bocsánatot kérni a teljesítményünk és az elért eredmény miatt" - mondta Arsavin, majd hozzátette: a jövőben nem szeretne erről beszélni.

    A játékos néhány napja még nem érezte szükségét a bocsánatkérésnek. (MTI)

  • Hamarabb elengedik a Volkswagen németországi dolgozóit pénteken, így az alkalmazottak nem maradnak majd le a Németország - Görögország negyeddöntőről, közölte a cég szóvivője.

    Hasonló döntést hozott az Opel is, a ruesselsheimi központban két órával korábban ér véget a műszak.

  • A Reuters információi szerint a korábbi német szövetségi kapitány, Berti Vogts lehet Franciszek Smuda utódja a lengyel kispadon.

    A korábban a kuwaiti, a nigériai és a skót válogatottat is dirigáló Vogts mellett a lengyel Waldemar Fornalik is jó eséllyel pályázik a munkára. A lengyel szövetség elnöke, Grzegorz Lato elmondta, hamarosan személyesen is találkozik a jelöltekkel.

  • A Balotelli száját befogó Bonucci szerint az angol foci az elmúlt években olaszos jegyeket mutat, köszönhetően Fabio Capellónak és a Premier League-ben dolgozó olasz edzőknek.

    A hátvéd úgy véli, az angol válogatott sokat lépet előre az elmúlt két év során, fejlődött a védekezésük és a kontráik is jók, de a tornán eddig az olaszok jobban játszottak.

  • Nyoma sincs az Eb-láznak a varsói UEFA fan zone-ban - írja a Gazeta Wyborcza helyszíni riportere.

    A rajongói zónában a lengyelek meccsei alatt százötvenezer ember is szurkolt, jelenleg kétezer ember várja az első negyeddöntőt, igaz a fővárosban reggel óta pocsék az idő.

  • Csehország: Cech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Plasil, Hubschmann, Jiracek, Darida, Pilar, Baros

    Portugália: Patricio, Coentrao, Alves, Pepe, Pereira, Moutinho, Veloso, Miereles, Ronaldo, Postiga, Nani

  • Fulladás okozta az ír James Nolan halálát, kinek holttestét tegnap találták meg a Bydgoszcz egyik csatornájában.

    A huszonegy éves szurkoló halálával kapcsolatban a hatóságok szerint kizárható az idegenkezűség, valószínűleg baleset történt, de meg fogják vizsgálni a környék térfigyelő kameráinak felvételeit is.

    Nolan még vasárnap tűnt el Poznan külső városrészében, barátai rögtön a hatóságokhoz fordultak.

  • 1-1-es döntetlent és tizenegyesek után cseh továbbjutást vár az esti negyeddöntőtől Anatonin Panenka, korábbi csehszlovák válogatott.

    „Mi, csehek higgadtabbak vagyunk az ilyen helyzetekben, a tizenegyesrúgásoknál pedig mindig a nyugodtabb csapat nyer. Úgy vélem, Cristiano Ronaldo sokkal jobb a szabadrúgásokban, mint a büntetőkben. Ha gól nélkül fejez be egy mérkőzést, azt úgy éli meg, mintha vesztene. Azt hiszem tizenegyesek esetén megint hibázna" - jósolt Panenka.

  • Rafael Van der Vaartnak esze ágában sincs lemondani a válogatottságot a hollandok Eb kudarca után. A játékos nem érzi úgy, hogy a fiatalítást ösztönzők kritikája neki szólna, véleménye szerint mindannyian hibáztak a torna során.

    A középpályás a kereten belüli feszültségekről a Kickernek elmondta, valóban voltak konfliktusok, de azokat a média fújta fel.

  • A franciák elleni negyeddöntőn léphet pályára századik alkalommal a spanyol válogatottban Xabi Alonso.

    A spanyol Eb-keretből még ketten járnak száz fölött, Iker Casillas a 135., Xavi pedig a 113., válogatottsága előtt áll.

  • Egy csapatra való játékost fenyeget eltiltás az esti Csehország - Portugália mérkőzés előtt, mivel a sárga lapokat csak a negyeddöntő után törlik el. Cristiano Ronaldo is a veszélyeztettek között. Ők hagyhatják ki az elődöntőt:

    Csehország: David Limbersky, Tomas Rosicky, Jaroslav Plasil, Daniel Kolar, Petr Jiracek, Tomas Pekhart

    Portugália: Fabio Coentrao, Helder Postiga, Raul Meireles, Cristiano Ronaldo, Joao Pereira

  • Az angolok kapusa, Joe Hart a BBC-nek elmondta, csapatuk azért jött, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot.

    „Azért jöttünk, hogy nyerjünk. Nem elégszünk meg azzal, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe. Sikeresek akarunk lenni és büszkévé szeretnénk tenni az angol embereket" - mondta a kapus, aki szerint az angol válogatott meccsről-meccsre jobb formát mutat.

  • A Borussia Mönchengladbach színeiben a szezon során huszonegy gólig jutó Marco Reus roppant csalódott, amiért eddig egyetlen percet sem játszhatott az Európa-bajnokságon.

    „Eddig esélyt sem kaptam, ezért csalódott vagyok, de el kell fogadnom az edzőnk döntését" - kesergett a támadó.

    Reus a következő szezonban már a Borussia Dortmundot fogja erősíteni.

  • Befutott Varsóba a cseh szurkolók vonata, amely közel ezer drukkert hozott az esti negyeddöntőre Csehországból.

    A mérkőzést 20.45-től rendezik majd, a Nemzeti Stadion tetejét pedig bezárják a rossz idő miatt.

  • Az olasz válogatott tagjai belevethették magukat Krakkó forgatagába, ugyanis a fiúk nyolc szabad órát kaptak a vezetőségtől. Balotelli egyedül sétálgatott a történelmi városrészben, shoppingolt egy neves sportmárka boltjában, majd belekóstolt a "Cady Trady Cyne" nevű cukrászda fagyijaiba is. Négy testőr is vele tartott, de csak tisztes távolból követték a ghánai olaszt. A csapat többi tagja feleségével vagy barátnőjével múlatta az időt, kimenőjük éjfélig tartott. Legtöbbjük az esti svéd-francia és angol-ukrán meccset is beütemezte a programjába.

    balnyal
  • Ez elég lesz a címvédéshez?

  • A svéd válogatott kiesett, de két svéd vállalkozó még maradt Kijevben, etetik és itatják a szurkolókat. Az ukránok importkorlátozása miatt eredeti svéd húsgombócot nem hozhatnak be, ezért pizzát és sört árulnak, hiszen ezt minden focirajongó szereti. A svéd szurkolók többsége hazament, de az arusok felkészültek az olasz és angol rajongók fogadására. A sárga-kék svéd mezt később angolosra cserélik.

  • „Nagy előny volt Wroclavban játszani mind a három csoportmeccsünket, mert közel van a cseh határhoz és sok szurkolónk el tudott jönni. Most el kell mennünk innen, de nem hiszem, hogy ez problémát jelentene. Varsóban fogunk játszani, egy gyönyörű stadionban, egy kiváló ellenféllel. Alig várom" - válaszolta Michal Bilek arra a kérdésre, nem jelent-e a cseheknek hátrányt, hogy Varsóban játsszák a negyeddöntőt.