Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.26. 20:03

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kép még a manchesteri időkből származik, a készítőjével szeretnénk kezet rázni. Akár be is vezethetnék ezt a számára ideális kispados rendszert.

  • "Biztos vagyok abban, hogy félnek tőlünk, elég, ha csak a múltbéli vereségeikre gondolnak" - mondta a 33 éves játékos arra utalva, hogy Németország soha nem győzte le Olaszországot Eb-n vagy vb-n. A két csapat csütörtökön játszik egymással az elődöntőben.

    "A pályafutásom végéhez közeledve számomra különösen fontos lesz ez az összecsapás, mivel talán ez az utolsó lehetőségem ilyen meccsen szerepelni" - tette hozzá Andrea Pirlo. Szerinte az olasz válogatott középpályás sora legalább olyan jó, mint a világ- és Európa-bajnok spanyoloké, és ez komoly gondot fog okozni a németeknek. Hozzátette: a német Mesut Özil kikapcsolása kulcskérdés. (MTI)

  • Oleg Blohin elmondta, úgy tűnik, változni fog a válogatott edzői stábjának összetétele, mert van, akivel problémák vannak.

  • Szamarasz és Papadopulosz.

  • A spanyolok úgy döntöttek, hogy a Sahtar otthonában táboroznak le és ott készülnek tovább az elődöntőre.

  • A portugál és a spanyol válogatott is megérkezett Donyeckbe a szerdai elődöntőre. Pepe annyira örül, mintha most repült volna életében először.

  • Mindhárom sérült olasz játékos állapota javult, de még nem biztos, hogy játszhatnak csütörtökön a németek elleni elődöntőben.

    A védelemben Giorgio Chiellini és Ignazio Abate, a középpályán Daniele De Rossi szereplése kérdéses. "Mindhárman jobban vannak, és az utolsó percig mindent megteszünk azért, hogy bevethetőek legyenek" - mondta Enrico Castelacci csapatorvos.

    De Rossi és Abate az angolok elleni, 11-esekkel megnyert negyeddöntőben sérült meg: előbbi a csípőjével bajlódik, utóbbinak pedig izomhúzódás van a bal lábában. Abate szereplése azért volna rendkívül fontos az olaszok számára, mert a keret másik jobb oldali védője, Christian Maggio két sárga lapja miatt nem játszhat az elődöntőn.

    Chiellini az írek ellen 2-0-ra megnyert harmadik csoportmérkőzésen szenvedett combsérülést, hétfőn már újra edzett. (MTI)

  • Olaszország mer nagyot álmodni

    Aranylabdát Pirlónak!

  • Chiellini kemény meccset vár és szerinte logikus, hogy a németek ellen játszanak, mert az erős csapatok megtalálják egymást az elődöntőben. "Ezekben a napokban mindet megpróbálok, ami javíthat a combsérülésemen. Azt hiszem, és remélem, képes leszek játszani.”

  • Schweinsteiger számíthat arra, hogy az olaszok ellen játszani fog, miután megkapta Löw jóváhagyását. Nyilván tud jobban is játszani, mint Görögország ellen. Szükségünk van Bastienre. A csapat lelki vezetője, ezért is fontos nekünk, hogy a pályán legyen”- mondta Löw.

  • A becsültnél kevesebb külföldi, míg meglepően sok hazai szurkolót vonzott az Eb.

    A csütörtökre betervezett utolsó lengyelországi mérkőzésig a lengyel szurkolói zónák és stadionok látogatottsága meghaladja a 3 millió nézőt. Az eddig tapasztalatok azt mutatják, hogy nem költenek sokat a külföldiek, és kevesen is vannak. Egymillió helyett csak 400 ezren voltak eddig. A németek és csehek nem is maradtak sokáig, a meccsek után hazautaztak. Az írek és az oroszok viszont jól költöttek, fejenként 3 ezer zlotyit (202 ezer forint,)

  • Veloso mindig készen áll a meccsre

    Még az ágyba is futballcipőben megy.

  • Az Európa-bajnokság után leül tárgyalni az Udinese vezetőivel Antonio Di Natale, hogy szerződésének meghosszabbításáról egyeztessenek.

    A Gazzetta dello Sport információi szerint 2014-ig szóló szerződést írhatnak alá a felek. A 35 éves Di Natale a spanyolok ellen talált be az Eb-n.

  • Újabb vizsgálatot indít a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt az UEFA, ezúttal a spanyol és az orosz szövetségeket büntethetik.

    Korábban a Horvát Labdarúgó Szövetséget hatvanötezer fontra büntették szurkolóik rasszista rigmusai miatt.

  • Bastian Schweinsteiger számíthat arra, hogy az olaszok ellen játszani fog miután megkapta Löw jóváhagyását. „Nyilván tud jobban is játszani, mint Görögország ellen. Szükségünk van Bastienre. A csapat lelki vezetője, ezért is fontos nekünk hogy a pályán legyen”- mondta a szövetségi kapitány.

  • Ha Németország bejut a döntőbe, akkor Angela Merkel kancellár is megnézi Kijevben a meccset. Merkel és a német politikusok eddig távollétükkel tüntettek az ukránok ellen. A korábbi elnök Julija Timosenko fogvatartási körülményeit kifogásolták.

  • Jobban van Bastian Schweinsteiger sérült bokája, így biztos, hogy pályára tud lépni a németek Olaszország elleni elődöntőjében.

  • "Az olaszok visszanyerték azt a csapatszellemet, amit elvesztettek a 2010-es világbajnokságon. Ebben biztos voltam, amikor láttam, hogy ölelgetik és biztatják egymást az angolok elleni büntetők előtt. Szikrázó atmoszféra lehet az öltözőjükben." - mondta Manuel Neuer a La Gazzetta dello Sport-nak adott interjújában.

  • Maradona nagy örömére Cristoano Ronaldo végre a válogatottban is jól játszik és gólokat rúg.

    A korábbi argentin szövetségi kapitány szerint Ronaldo a teljesítményivel kiérdemelte, hogy honfitársai szobrot emeljenek neki Lisszabonban - idézi világbajnokot a Goal.com

  • Fabio Capello szerint az olaszoknak a támadás a gyenge pontjuk, és ez nehézségeket okozhat a németek ellen. Mario Balotellit és Antonio Cassanót mindenképpen kezdőbe tenné Lahmék ellen. Az angolok ellen Prandelli csapata szerinte kitűnően játszott, de a helyzeteiket nem tudták kihasználni. Capello hiányol egy csatárt, aki élne az adódó lehetőségekkel. Cassano szerinte nagyszerű játékos, de akkor a legjobb, ha Balottelivel van a pályán. Andrea Pirlót és Daniele De Rossit a világ legjobb középpályásainak tartja. Capello biztos benne, ha a sérült Chiellini visszatér, az nagyban növeli Olaszország győzelmi esélyeit.

  • Az angol-olasz negyeddöntőn egy rossz passz után szólta oda De Rossi Balotellinek, aki ezt olyannyira zokon vette, hogy még az öltözőbe menet is veszekedtek egymással, a balhézó feleket végül Cassanónak kellett szétválasztania.

    Balotelli állítólag azért rágott be De Rossira ennyire, mert az Kicsi Máriónak nevezte őt egy meccs előtti sajtótájékoztatón.

  • Carlo Ancelotti, a Paris Saint-German vezetője ragaszkodik ahhoz, hogy Andrea Pirlo büntetője volt a döntő tényező, mellyel az angolokat kiejtették. „Amikor egy játékos jól csinál valamit, akkor nyomás alá tudja tenni ellenfeleit. A játékostársak teljesítményét is tudja javítani, ezért volt Pirlónak döntő szerepe. Mindannyian láttuk mit tett Pirlo. Csak egy zseni képes ilyen dolgokra.”

    Ancelotti szerint Olaszország szerencsétlen volt, de Pirlo gondolt egyet és megfordította ezt egy pillanat alatt.

  • Csaknem százezer euróért kelt el árverésen a lengyel válogatott támadójának, Robert Lewandowskinak aláírt meze.

    A játékos a TVN24 nevű lengyel televíziós csatornának ajánlotta fel azt a dedikált felsőt, melyet csapatának az oroszok elleni csoportmérkőzésén viselt. Közel 190-en licitáltak a ruhadarabra az árverés tíz napja alatt, és több mint 1,1 millió látogatója volt a kedden zárult esemény honlapjának.

    A csatár a befolyt összeget jótékonysági célra kínálta fel: egy varsói gyermekkórházat támogat vele.

  • Jogi, we Löw you

    Tíz plusz egy dolog, amit nem biztos, hogy tudott a német szövetségi kapitányról olvasható a Mannschaft blogon.

  • 43 évesen Bento, az Eb egyik legfiatalabb vezetőedzője, de eddigi eredményei igazolják tapasztalatát. A csapategység a legfontosabb számára, a teljesítmény elemzéseket is a csapat egészére vetíti ki nem pedig egyes játékosokra. A portugál kapitány kulcsszavai: harc, stratégia és lélek. Bento elismerte, hogy kifejlesztett egy hatékony ellentámadási stílust, amiben bízik hogy a döntőbe juttatja.

    2000-ben volt az utolsó Eb-elődöntő élménye középpályásként, amikor hathónapos eltiltást kapott botrányos reklamálása miatt. A franciák végül 2-1-re verték meg őket. Azonban a portugálban 12 év után is ég a vágy, hogy az elsőként szerezze meg játékosaival az Eb-aranyat.

  • José Carlos Freitas portugál újságíró szerint azzal, hogy Michel Platini UEFA-elnök elmondta, hogy spanyol-német döntőt vár, óhatatlanul nyomás alá helyezi a játékvezetőket, hogy ezt a két csapatot segítsék. Az újságíró a 200-es Eb-t idézte fel, amikor Platini német-francia döntőt jósolt. Ez be is következett, mert Portugália 2-1-re kikapott az elődöntőben a franciáktól. Freitas szerint nem kis részben a bíróknak köszönhetően.

  • Cesc Fabregas, a spanyolok középpályása szerint a portugálok támadásban nagyon erősek. A Ronaldo-Nani páros miatt különösen aggódik. Fabregas elmondta, Paulo Bento edző helyében rájuk építene.

  • A katalán TV3 csatornára hivatkozva több spanyol lap is azt írja, hogy Drogba felbontotta szerződését a Shanghai Shenua csapatával és ma a Barcelonába igazol. A klub viszont cáfolta, hogy tárgyaltak volna a játékos ügynökével. Tito Villanova pedig arról beszélt, hogy középső védőt és szélsőt szeretne a csapathoz vinni.

  • 1992-ben, napra pontosan 20 éve Dánia lett az Európa-bajnok, miután a döntőben 2-0-ra megverte Németországot.