A Barca-City csak a bíró nélkül lett volna jobb, a PSG könnyed volt ismét

2014.03.12. 20:20

A katalánok és a franciák negyeddöntősök a BL-ben, mindkettő kettős győzelemmel. A Barcelona a ManCityvel remek meccset játszott, szerencsére a játékvezető sem tudta tönkretenni azt. A párizsiak kiadták a minimumot a győzelemért.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 7777 nap, vagy 1111 hét telt ez a BL első játéknapja óta, melyet 1992. november 25-én rendeztek. Raúl, aki 7-es számmal játszott, úgy áll az 1. helyen, hogy 71 gólt szerzett a BL-ben. Van idejük számolgatni.

  • Ezzel második lesz az örökrangsorban a Barcelona középpályása, ma a kezdőrúgásnál utoléri Ryan Giggset, a Manchester United játékosát, aki még szintén érdekelt a BL-ben. Az első helyen a Real Madrid-os Raúl áll 142-vel.

  • Barcelona: Víctor Valdés, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Daniel Alves, Fábregas, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi, Neymar. Cserék: Pinto, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Pedro Rodríguez, Alexis Sánchez

    Manchester City: Hart, Kompany, Zabaleta, Lescott, Kolarov, Milner, Nasri, Silva, Fernandinho, Touré, Agüero. Cserék: Pantilimon, Clichy, Boyata, Javi García, Jesús Navas, Negredo, Džeko.

  • Hiába mennek 4-0-ra, Ibrahimovic így sem kap pihenőt. Nézzük a kezdőket!

    Paris-Saint Germain: Sirigu, Thiago Silva, Marquinhos, Digne, Jallet, Cabaye, Rabiot, Pastore, Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi Cserék: Douchez, Camara, Alex, Maxwell, Ménez, Thiago Motta, Lucas

    Bayer Leverkusen: Leno, Wollscheid, Guardado, Ömer Toprak, Donati, Reinartz, Rolfes, Can, Sam, Castro, Derdiyok Cserék: Lomb, Boenisch, Hilbert, Wagener, Szon Hungmin, Kiessling, Brandt

  • Nem csak a koszovós molinó miatt került bajba a Bayern, a The Guardian szerint egy homofób feliratot tartalmazó drapéria miatt is fegyelmi indul ellenük.

  • Nem egyszerű úgy nekivágni egy BL-nyolcaddöndőnek úgy, hogy egy csapat négygólos hátrányban van. Mi rosszabb ennél? Az, ha ez a csapat a kilenc 2014-ben játszott meccséből csak kettőt nyert meg, hatot pedig elvesztett, és ugyennyi meccs óta nem tudott nyerni sem.

  • Fegyelmi eljárás indul a Bayern München ellen, mivel szurkolói egy „mondj nemet a rasszizmusra, mondj igent Koszovóra” feliratú molinót feszítettek ki tegnap este az Arsenal elleni BL-meccsen, ez pedig politikai tartalomnak minősül, melyet az UEFA szabályai tiltanak. A címvédőt pénzbüntetésre és akár szektorbezárásra ítélhetik.

  • Eltiltása miatt nem lehet ott a kispadon Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője. Pótlásáról Rubén Cousillas másodedző gondoskodik majd, aki 13 éve dolgozik a chileivel, így minden gondolatát tökéletesen ismeri. A korábbi kapus szerint azonban szó sincs arról, hogy a Barcelona krízisben lenne, ugyanúgy, vagy még jobban készülnek ellenük, mint bármikor.

  • 34-ből 32-szer továbbjutott a Barcelona, amikor megnyerte a párharc első meccsét valamilyen európai kupasorozatban. Volt már azonban, hogy kétgólos előny után végül hoppon maradtak, az 1984-85-ös szezonbna a Metz verte őket 2-4 után 4-1-re a KEK-ben.

  • Távozik a Barca edzője?

    Hivatalosan ugyan sehol nem erősítették meg a Radio Catalunya értesülését, de a legtöbb spanyol sportlap átvette a hírt, miszerint a szezon végén távozik Tata Martino a Barcelona kispadjáról.

  • Sami Hyypiä, a németek vezetőedzője bár nyíltan nem mondta ki a mérkőzés előtt, hogy esélyük sincs a továbbjutásra, azért utalt rá, hogy ő sem tenne túl nagy összeget magukra.

    Sem játékosként, sem edzőként nem tapasztaltam olyan feltámadást, mint amire most nekünk lenne szükségünk. Nem mondom, hogy nyerünk 4-0-ra vagy 5-0-ra, az a célunk, hogy jól játsszunk támadásban és védekezésben is. A győzelemért fogunk hajtani, félelem nélkül, de ez nagyon nehéz lesz. Csak a jó meccsben bízhatunk

    - véli a finn.

  • A 2006-os BL-döntő előtt egy hétig tanulmányozta Thierry Henryt, az Arsenal csatárát Valdes. Most hasonló módon tett Sergio Agüeróval, a City támadójával is, bár ez nem újdonság nála.

    Rooneyt kielemeztem a döntő előtt, ahogy Ronaldót az El Clasicóknál is. Nem szeretem a meglepetéseket, ha tudod, mire számíts, akkor kevésbé tudnak meglepni. Ha egyedül jönnek ellened, egy tizedmásodperc dönthet, vagyis a megérzés nagyon sokat számít, de az is, hogy tudd, mit csinál ilyen helyzetekben az ellenfeled

    - nyilatkozta a héten a Daily Mailnek a Barcelona kapusa, aki úgy érzi, készen áll arra, hogy megállítsa az argentint.