Ez a poszt a következő Percről percre része:

11-es drámával EL-nyertes a Sevilla

0-0-ra végződött a Sevilla-Benfica Európa Liga-döntő, majd jöttek a tizenegyesek. A bíró gyengén fújt, több hibája a portugálokat sújtotta. A Guttman-átok nem tört meg.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ahogy már megszokhattuk, csak a történelmünk van jelen az UEFA a döntőre készített hivatalos füzetében. Kiemelik, a Benfica első nagy sikerét, az 1961-es BEK-győzelmet a Kubalával, Kocsissal és Cziborral felálló Barcelona ellen érte el. A másodikon, egy év múlva pedig hiába lőtt Puskás hármat a Real Madridban, a portugálok öttel válaszoltak rá.

  • Platini köszönetet mondott a Juventusnak, hogy megrendezi ezt az Európa Liga döntőt. Bár nyilván az UEFA francia elnöke lett volna a legboldogabb, ha korábbi csapata kerül be, de ezt a Benfica a szakadó esőben megakadályozta május elsején. 0-0 lett a lisszaboni 2-1 után.

  • Egy kis Guttmann-átok gyorstalpaló

    54 év, 7 elbukott döntő a Benfica mérlege, a legutóbbi épp tavaly volt, ráadásul a hét döntőben mindössze négy gólt szereztek csak. Ha ma megtörik az átkot, az stílszerű lenne, hiszen amikor még tudtak döntőt nyerni, akkor pont a spanyolokat verték, előbb a Barcelonát, majd a Real Madridot.

  • hiszen a tavalyi bajnokságban csak a 9. helyen zártak, ám mivel a Rayót és a Málagát kizárták az európai kupákból a hatodik és a nyolcadik helyről, így a Sevilla is bekerült az EL-mezőnyébe.

  • Sevilla: Beto - Alberto Moreno, Fazio, Preja, Coke - Carrico, Mbia - Vitolo, Rakitic, Reyes - Bacca. Cserék: Varas, Fernando Navarro, Figueiras, Marin, Iborra, Trochowski, Gameiro.

    Benfica: Oblak - Siqueira, Garay, Luisao, Maxi Pereira - Gaitan, Andre Gomes, Ruben Amorim - Rodrigo, Lima, Szulejmani. Cserék: Artur, Vitória, Jardel, André Almeida, Djuricsics, Ivan Cavaleiro, Óscar Cardozo.