Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Térdsérülés miatt nem lép pályára a Mexikó elleni vasárnapi nyolcaddöntőn Leroy Fer, a holland válogatott középpályása.

    A B csoport élén végzett válogatott szerdán hivatalosan megerősítette, hogy a Chile elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen csereként beállva gólt szerző Fer a keddi edzésen megsérült, és orvosi vizsgálatokon vett részt. 

    A 24 éves, hétszeres válogatott középpályás a Mexikó elleni mérkőzésről biztosan hiányozni fog, de a hollandok továbbjutása esetén a negyeddöntőbeli szereplése is kérdéses. (MTI)

  • Akkor sem mond le posztjáról Paulo Bento, a portugál válogatott szövetségi kapitánya, ha csapata nem jut be a nyolcaddöntőbe. A szakvezető jelezte a Ghána elleni utolsó, csütörtöki csoportmérkőzés előtt: a szövetséggel még áprilisban kötött megállapodása értelmében a 2016-os Európa-bajnokságra is ő vezeti majd a válogatottat. „Nem mondok le, bármi lesz a vb-n. Ghána ellen megpróbálunk a lehető legjobban játszani, aztán meglátjuk, mi lesz” - fogalmazott. 

    A továbbjutás sorsa nem a portugálok kezében van, ugyanis ha a német és az amerikai válogatott döntetlent játszik egymással, akkor ők és a ghánaiak is biztosan kiesnek. (MTI)

  • A házigazdák edzésén Fred harapdálta meg egy kicsit Marcelót. 

    vqo2Uvj
  • Műteni kell Michael Babatundének, a nigériai válogatott csatárának törött karját. A 21 éves támadó az Argentína ellen 3-2-re elvesztett mérkőzésen sérült meg, amikor saját csapattársa erős lövése akadt el rajta szerencsétlenül, és le is kellett cserélni a 65. percben.

    A nigériai szövetségi kapitány, Stephen Keshi a mérkőzés után elmondta, kétséges, hogy a hétszeres válogatott támadó pályára léphet-e még a tornán. "Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, egyelőre nem túl jól" - nyilatkozta az 52 esztendős szakember.

    Nigéria a második helyen jutott tovább csoportjából a nyolcaddöntőbe, ahol majd Franciaország ellen játszik hétfőn.

  • A ghánai válogatott ugye kis híján sztrájkba lépett, mert nem kapták meg a szövetségtől a beígért prémiumot, nem akartak kiállni Portugália ellen. Végül a szövetség úgy döntött, repülőre rak hárommillió dollárt, hogy a pénz időben eljusson a játékosokhoz. 

    A Globo fényképe szerint a milliók meg is érkeztek Brazíliába, egy konvoj szállította el a pénzt a brazíliavárosi repülőtérről, nagy biztonsági intézkedések mellett. Ghána csütörtök este hattól játszik a portugálokkal, még van esélyük a továbbjutásra, ha időben odaért a konvoj. A lapnak képei is vannak az átvételről. 

  • Marc Wilmots rotálja a keretet, hogy az egyenes kieséses szakaszban is legyen friss embere, a már továbbjutott csapatban Dél-Korea elleni meccsen Vincent Kompany és Thomas Vermaelen biztosan nem játszik.

  • Az Argentína-Nigéria 71. percében járunk, Alejandro Sabella éppen egyik játékosának, Lavezzinak magyaráz, mire a támadó lefröcsköli az argentin kapitányt. Sabella le sem reagálta a dolgot, osztogatta tovább az utasításokat. 

     

  • Zajlik a Velvet kockahasbajnoksága is

    Ahogy 2012-ben a foci-Eb idején, úgy most is összecsaphatnak a vb kigyúrt játékosai.

    Részletek, versenyzők, minden egyéb tudnivaló itt olvasható.

  • Az Egyesült Államok a továbbjutásért meccsel csütörtökön a németekkel, akkor már biztosan nyolcaddöntősök, ha pontot szereznek, úgyhogy minden segítségre van, ezért Jürgen Klinsmann az összes amerikai szurkolónak igazolást írt. Azt kérte a munkáltatóktól, engedjék el az alkalmazottakat, hogy megnézhessék a meccset, ami ottani idő szerint kora délután kezdődik. 

  • G csoport, 3. forduló
    Egyesült Államok-Németország, Recife 18.00,
    Portugália-Ghána, Brazíliaváros 18.00

    H csoport, 3. forduló:
    Koreai Köztársaság-Belgium, Sao Paulo 22.00,
    Algéria-Oroszország, Curitiba 22.00

  • Méghozzá egy furcsa érveléssel.

    "Azt hittem, a futballban engedelmeskedni kell a bírónak. Ha az alapján hoznánk döntéseket, amit a tévében látni, például rengeteg büntetőt kéne megadni, amit nem adtak meg" - mondta Jose Mujica.

  • A FIFA kellő bizottsága helyi idő szerint éjfélig ülésezett, meghallgatták az uruguayi futballszövetség elnökét, Wilmar Valdez kevéssel éjfél után hagyta el a Copacabana Palace hotelt.

    "Az ülés sokáig tartott, de nem tudom, hogy ez jót vagy rosszat jelent-e. Reggel folytatják."

  • Mármint Luis Fernando Suarez. Honduras három vereséggel búcsúzott a vb-től, és Suarez kapitány jelezte: lejárt a szerződése a kieséssel, és semmilyen körülmények között nem folytatja ezt a munkát.

    "Ez nem menesztés. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Szomorú vagyok, mert komoly álmokkal érkeztem a vb-re. Ez egy jó csapat, de más ember kell, aki többet tud kihozni belőle" - fogalmazott a 2011 márciusában kinevezett, most távozó hondurasi szövetségi kapitány.

  •  június 28.:
    1.: Brazília-Chile, Belo Horizonte 18.00
    2.: Kolumbia-Uruguay, Rio de Janeiro 22.00
        június 29.:
    3.: Hollandia-Mexikó, Fortaleza 18.00
    4.: Costa Rica-Görögország, Recife 22.00
        június 30.:
    5.: Franciaország-Nigéria, Brazíliaváros 18.00
    6.: G1-H2, Porto Alegre 22.00
        július 1.:
    7.: Argentína-Svájc, Sao Paulo 18.00
    8.: H1-G2, Salvador 22.00

  • nyolcaddöntősök: Hollandia, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Argentína, Belgium, Brazília, Mexikó, Uruguay, Görögország, Nigéria, Franciaország, Svájc

    kiesők: Ausztrália, Bosznia-Hercegovina, Anglia, Kamerun, Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Japán, Elefántcsontpart, Irán, Ecuador, Honduras

  • Szombaton kezdődik a muszlimok egy hónapos böjti időszaka, a ramadán, amely sok vb-n szereplő játékost is érinti. A vallási előírás szerint napközben nem szabad enni és inni. Ha ezt követnék a futballisták is, akkor a táplálkozási szakértők szerint kiszáradhatnak, energiaszintjük lecsökken, és izomvesztéssel is számolniuk kell. Néhányan trükkökkel élnek, hogy ha nem is nyelik le, de a szájukba veszik a vizet, így olyan mintha ittak volna.

    A német csapatban játszó Özil viszont közölte, mivel ő most a munkáját végzi, nem tartja be a ramadán előírásait. A szabályok amúgyis adnak olykor felmentést, vagy halasztást a böjt megkezdésére.

  • Romelu Lukaku az oroszok legyőzésekor duzzogott, miután edzője, Marc Wilmots lecserélte az 57. percben. Belerúgott egy cipőbe, és egyik csapattársát is inzultálta, pedig az csak meg akarta nyugtatni őt.

    Pár nappal az eset után Wilmots azt mondta, beszélt a futballistával, aki elnézést kért tőle. "Tudom, mit érez, velem is történt hasonló az 1994-es vb-n" - nyilatkozta a kapitány.

  • G csoport, 3. forduló:
    Egyesült Államok-Németország, Recife 18.00
    Portugália-Ghána, Brazíliaváros 18.00
       
        A csoport állása:
    1. Németország          2  1  1  -   6-2  4 pont
    2. Egyesült Államok     2  1  1  -   4-3  3
    3. Ghána                      2  -  1  1   3-4  1
    4. Portugália                2  -  1  1   2-6  1

          Az 1. fordulóban:
    Egyesült Államok-Ghána 2-1 (1-0)
    Németország-Portugália 4-0 (3-0)
        A 2. fordulóban:
    Németország-Ghána 2-2 (0-0)
    Egyesült Államok-Portugália 2-2 (0-1)

        H csoport, 3. forduló:
    Koreai Köztársaság-Belgium, Sao Paulo 22.00
    Algéria-Oroszország, Curitiba 22.00

        A csoport állása:
    1. Belgium                    2  2  -  -   3-1  6 - már továbbjutott
    2. Algéria                      2  1  -  1   5-4  3
    3. Oroszország            2  -  1  1   1-2  1
    4. Koreai Köztársaság 2  -  1  1   3-5  1

        Az 1. fordulóban:
    Belgium-Algéria 2-1 (0-1)
    Oroszország-Koreai Köztársaság 1-1 (0-0)
        A 2. fordulóban:
    Belgium-Oroszország 1-0 (0-0)
    Algéria-Koreai Köztársaság 4-2 (3-0)

  • Távozik posztjáról Alberto Zaccheroni, a világbajnoki csoportjában utolsó helyen záró japán válogatott szövetségi kapitánya. Az Ázsia-bajnok olasz szakvezetője az után döntött így, hogy csapata három forduló alatt csupán egy pontot gyűjtött. Előbb 2-1-re kikapott Elefántcsontparttól, majd gól nélküli döntetlent játszott Görögországgal, végül 4-1-re kikapott Kolumbiától. Zaccheroni 2010 óta irányította a távol-keleti válogatottat.

  • Máris Rio de Janeiróba repült Suárez ügyvédje, hogy képviselhesse a harapós futballistát a fegyelmi tárgyaláson. Alejandro Balbi szerint az egészből csak azért lett ügy, mert Olaszország kiesett.

  • Az uruguayi csatár halhatatlan lett, alig egy nap telt el vb-harapása óta, már a híres Pac Man-játék átíratát is neki dedikálták. Suáreznek csak falni kell, miközben piros lapot mutató bírók elől menekül. Ha elkapják, olyan szájkosarat kap, mint Hannibal Lecter. Tessék, harapjanak önök is!

  • Amióta ennyi csapat szerepel a világbajnokságon - 1998 óta - azóta csak egyszer fordult elő az, hogy mind a 32 résztvevő legalább egy gólt szerez. Kedden a görögök, szerdán pedig Irán is meglőtte első vb-gólját. 1998-ban fordult elő eddig, hogy mind a 32 csapat eredményes volt. 2002-ben Franciaország, Kína és Szaúd-Arábia, 2006-ban Trinidad, négy éve pedig Algéria és Honduras fejezte be nulla góllal a világbajnokságot.

  • A mai edzésen már ezzel villogott a portugál szupersztár:

      Szavazzon is rá!

    Milyen?

  • Az argentin középhátvéd a vb után a Benficától az oroszokhoz igazol, mintegy 15 millió euróért. Nagyon nagyon sok pénzt fog ott keresni, pláne, ha kitölti az öt évet, amennyire aláír. 32 éves lesz szerződésének lejártakor.

  • Robert Martinez Everton-menedzser szerint a harapós uruguayi kétségtelenül zseniális futballista, de elfogadhatatlan dolgot múvelt a futballpályán, ráadásul harmadszor, ezért ő úgy érzi, egyedül nem képes megoldani a helyzetét.

    "Komolyan gondolom, hogy Suareznek segítségre van szüksége, mert önmagától képtelen türtőztetni magát" - nyilatkozta az ESPN-nek Martinez.

  • A térde javul, jobb, mint az előző 3 hónapban a Realban bármikor, állítja a portugálok csapatorvosa. Azt nem tudja pontosan, hány százalékon áll a világ egyik legjobbja, de mérkőzést játszani mindenképp alkalmas. Pályára is lép csütörtökön, Ghána ellen, amikor csapatának sok góllal kell megvernie az afrikaiakat a továbbjutáshoz, remélve, hogy a német-USA nem döntetlen.

  • Egyre sűrűbben harap, 2015 augusztus harmadikától már minden nap lecsap.

  • Franciák, hát mit műveltek? Csak nem megpróbáljátok elkápráztatni az Isteni Zlatan Ibrahimovicot? Márpedig úgy tűnik, erről szól ez a vb. Legalábbis a PSG Facebook-oldalára feltett röhejesen jó animációs videó szerint.

  • A tegnap pályára lépőkkel együtt Suárez is a szállodában maradt, és kihagyja csapata edzését.